neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 10, 2009 9:42 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

PolikiArkouda έγραψε:
Βαγγέλη,

το σημερινό κλείσιμο του ΟΤΕ στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας (10,00), περίπου -3,5% σου δείχνει ότι θα δούμε σύντομα και το 9 μπροστά στο χαρτί ? (βλ. και σχετικό άρθρο στο Capital "το θερμό καλοκαίρι του ΟΤΕ").

Τελικά οι Γερμαναράδες πάνε και για άλλο ποσοστό αγοράς ?

ΥΓ. Πάντως αν και από τους υπομονετικούς, σας εξομολογούμαι ότι το "παλιόχαρτο" κατάφερε να με βγάλει έξω (περίπου στο 10,7), με την κίνηση που κάνει τους τελευταίους μήνες ... :x :x

Και μενα το ιδιο!!φιλικη αρκουδα

Αφου δεν κινηθηκε με την μερισματαρα
,εκεινη την μερα κοντα στα 12 τον ξαποστειλα!!τογραψα κιολας

Το παιγνιο παραγινε σημαδεμενο ..παρολαυτα νομιζω το τελευταιο πακετο[συνδεεται με την τιμη στο ταμπλο..
θα χρυσωσει το χαπι για τους ηρωικα επιμενοντες μετοχους του :idea:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 10, 2009 10:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

Καλησπέρα σας κύριε Verdadeiro.

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις γνώσεις που μοιράζεστε μαζί μας (σας παρακολουθώ - κατά το λίγο χρόνο που διαθέτω για το ΧΑΑ - από τη "Χρονιά μετοχών..."). Μέσα από τα θέματά σας έμαθα πράγματα και γνώρισα εταιρίες τις οποίες μελέτησα (όσο μπορώ) και στις οποίες επένδυσα, συνήθως (όχι πάντα φυσικά) με επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, έστω και καθυστερημένα.

Διαβάζοντας το σχόλιο που κάνατε στον κύριο STL_XAA σχετικά με το πως θα μπορούσε να κινηθεί κάποιος που δεν έχει μετρητά στην ΑΜΚ της ALAPIS, μάλλον δεν καταλαβαίνω την τιμή που αναφέρετε ότι υπονοείτε σαφέστατα. Με βάση τους φτωχούς μου υπολογισμούς (ούτε επαγγελματίας της αγοράς είμαι, ούτε διεκδικώ ότι γνωρίζω πολλά σχετικά με την αγορά, προσπαθώ όμως σιγά σιγά να μάθω) υπονοείτε πως κατά την αποκοπή η μετοχή + το δικαίωμα θα έχουν αξία τουλάχιστον 1,38 Ευρώ (που αντιστοιχεί σε 0,92 στη μετοχή και 0,46 στο δικαίωμα). Αυτό απαιτεί αύξηση της τιμής περίπου 100% (97% για την ακρίβεια) από το σημερινό κλείσιμο. Σαν αξία της εταιρίας δε μου φαίνεται παράλογη. Σαν ποσοστό αύξησης όμως μου φαίνεται πολύ μεγάλο για να υπονοείτε αυτό (θα χαιρόμουν πολύ αν συνέβαινε αυτό αλλά...). Μάλλον οι παραπάνω υπολογισμοί μου είναι λάθος και χρειάζομαι περισσότερο διάβασμα...

Ακόμα θα ήθελα δύο διευκρινήσεις. Ο κύριος alonedriver είχε γράψει (και είχατε σχολιάσει "Καλές σκέψεις") πως ο λόγος κεφαλαιοποίηση/ύψος αύξησης για να γίνει μία επιτυχημένη ΑΜΚ χωρίς προβλήματα είναι 5-6/1 (εγώ αυτό κατάλαβα ακόμα και αν κατάλαβα λάθος). Προφανώς τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά (λίγο πάνω ή λίγο κάτω δεν αλλάζει το βασικό συλλογισμό) και αν έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή βασικών μετόχων να μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και με λόγο 4/1.
1) Το σχόλιό σας αφορούσε και το λόγο κεφαλαιοποίηση/ύψος αύξησης που θεωρεί λογικό ή μόνο τα ποσά που θεωρεί ότι θα ζητήσουν οι τράπεζες? Αν όχι, ποιο θεωρείτε λογικό λόγο, και ο λόγος αυτός αναφέρεται στην ημερομηνία "διαρροής" της ΑΜΚ (ή ανακοίνωσης πρόθεσης της εταιρίας να προβεί σε ΑΜΚ), επίσημης ανακοίνωσης της ΑΜΚ (με τους πραγματικούς όρους) ή αποκοπής του δικαιώματος?
2) Ο λόγος αυτός αφορά το ποσό της ΑΜΚ (νέες μετοχές x ονομαστική αξία), τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρία (νέες μετοχές x τιμή διάθεσης) ή κάτι άλλο? Το ρωτώ αυτό γιατί τα ποσά αυτά συνήθως διαφέρουν κατά πολύ (στην πρόσφατη της ΕΤΕ το δεύτερο ήταν 126% μεγαλύτερο και σε παλαιότερες η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη).

Απάντηση στα 2 παραπάνω ερωτήματα θα μου δώσει έναν πολύ χρήσιμο μπούσουλα για να έχω μια ιδέα που χοντρικά βρισκόμαστε στην πορεία προς μία ΑΜΚ αφού θεωρώ πως έχετε ασχοληθεί αρκετά με τις ΑΜΚ και η εμπειρία σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμη.

Ίσως ζητώ πάρα πολλά, αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχω ρωτήσει τίποτα (ούτε εδώ ούτε στο Capital) και μιας και αποφάσισα να γράψω, τα γράφω μαζεμένα (τις παραπάνω 2 απορίες τις έχω καιρό, απλώς παίρνω αφορμή από το σχόλιο του κυρίου alonedriver για να τις εκφράσω).

Ευχαριστώ για το χρόνο που δαπανήσατε για να διαβάσετε ως εδώ και προκαταβολικά για το χρόνο που πιθανώς να δαπανήσετε για την όποια απάντηση μου δώσετε. Είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμά σας να αγνοήσετε εντελώς το σχόλιό μου και δεν έχετε καμία απολύτως υποχρέωση να απαντήσετε (το πιστεύω πραγματικά αυτό και δε θα προσβληθώ/παρεξηγηθώ αν το κάνετε, αφού καθημερινά δέχεστε πολλές ερωτήσεις και η προσπάθειά σας να τις απαντήσετε φαντάζομαι πως σας τρώει πολύ χρόνο).

Καλό σας βράδυ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 11:32 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Την Καλημερα μου..

Αγαπητε φιλε ΒXL καταρχας σε ευχαριστω για τα λογια σου..

Φωνες ευγενικες σαν την δικη σου,που εχουν θεληση πραγματικα να μαθουν περισσοτερα πραγματα ,μου δινουν το κουραγιο να συνεχισω να γραφω!!

Λοιπον Α.Μ.Κ. ειναι συναρτηση του ποσου που ζητειται σε σχεση με την κεφαλοποιηση,για να ειναι πετυχημενη μια αυξηση θα πρπει η κεφαλοποιηση της Εταιρειας ναναι τουλαχιστον διπλη του ποσου που ζηταει,τουλαχιστον τις μερες που οι μετοχοι πρεπει να πανε ταμειο να καταθεσουν τον οβολο τους..

Πολλες φορες βεβαια κανουν αν και οι αυξησεις ειναι πολυ χαμηλοτερα και εγκλωβιστικες κουρσες προκειμενοι ,,οι ...κυνηγοι να αναγκαστουν να μπουν στην αυξηση ουτως η αλλως..

Παραδειγματα προσφατα..

Η Γ.Τ. αν και το δικαιωμα της ηταν στα 0.72 εφτασε μεχρι και 2.40!!!προτοιυ κοψει χαμηλοτερα...αποτελεσμα??καποιοι μπηκαν στην αυξηση της θελοντας και μη ,απο τον εγωισμο τους να μην πουλησουν[οτι και να γινει] με ζημια!!

Και αν δεν μαθεις να πουλας με μικρη ζημια καποιες φορες[οταν πρεπει] δυσκολα να κερδισεις στο Χρηματιστηριο!!

Ακομα πιο προσφατο παραδειγμα η Τραπεζα Αττικης!!

Ανακοινωσε αυξηση στα 1.40 την ξεπουλησαν [ως συνηθως οι βιαστικοι] στα 1.60 κοντα τις πρωτες μερες..σημερα την παρατηρω αυτην την ωρα στα 2.59!!!!με κερδη 60% απο την ωρα την ανακοινωση της αυξησης!!!

Για Αλαπις τωρα..
παρακαλω ολους τους φιλους να μην αναδημοσιευσουν πουθενα τις σκεψεις μου..

Τις γραφω εδω στο neoforum και εδω θελω να μεινουν..

Τα ποσοστα των Ελληνων στην εξωφθαλμη χαμηλη αποτιμηση του Μαρτιου αυξηθηκε αρκετα[λογω τιμης ταμπλο] ετσι μοιραια η ανακοινωση της αυξησης και μαλιστα σε προνομιακη τιμη στα 0.46 επηρεασε πολυ κοσμο να πουλησει να την παρει χαμηλοτερα..

Το ιδιο εκανε η συγκεκριμενη και το 2007
[με καλυτερες χρηματ συνθηκες βεβαια]
οταν με την μετοχη να παιζει στα 1.70 ανακοινωσε αυξηση στο 1
[εμειναν αδιαθετα για τους προνοητικους τοτε]
λιγους μηνες μετα η μετοχη επαιζε στα 2.50!!

Ε..μετα ξεκινησε η μεγαλη κριση...με τα γνωστα για ΟΛΕΣ τις αποτιμησεις

Στην ταμπακερα τωρα!!

Η Αλαπις λογικα τις μερες ΜΕΤΑ την αποκοπη και πλησιαζοντας οι μερες για ταμειο πρεπει [συνυπολογισμενου του δικαιωματος] ναχει κοντα στα διπλασια αποτιμηση απο οσα ζηταει
[το θεωρω δυσκολο ,με την διασπορα που εχει]

Παντως χοντρικα για αυτο εβαλα αυτους τους προσδιορισμους
για οσους δεν εχουν χρηματα,αλλα μονο μετοχες της..

Νομιζω την πρωτη μερα ΜΕΤΑ την αποκοπη [κοντα στα 0.90..εκει το βλεπω] πουλωντας καποιος μετοχες της
θα μπορει με το αντιτιμο πωλησης και στην αυξηση να μπει
και να γραφτει για αδιαθετα ΧΩΡΙΣ να πληρωσει δικαιωμα!!! ;)

Αυτα με καλες χρηματιστηριακες συνθηκες,στις αρχες Οκτωβρη που θα γινει... ετσι??

Νομιζω [οι αναγκες εξαγορων μεγαλες]
αλλα επρεπε να σκεφτει παλιους μετοχους καλυτερα..
οτι ζητα πολλα για τις συνθηκες της Αγορας αυτην την στιγμη!!

Αυτη ειναι η γνωμη μου παντα,ετσι??

π.ς.
Οσο και αν μου αρεσουν οι ανθρωποι με επεκτατικες βλεψεις ,νομιζω οτι ο Λ.Λ. βιαζεται και αποτελει μελανο σημειο σε σχεση με τους παλιους μετοχους του αυτο..

Τον μικρομετοχο πρεπει να τον σεβεσαι σε ολες τις συνθηκες..

Ε...δεν το κανει...

Δυστυχως την μπαγκετα δεν την κρατα πια αυτος!!απλος manager

Οι ξενοι δερβεναγες αυτης της μετοχης,,,
δεν θελουν ελληνικη μαριδα στα ποδια τους στις τιμες που αυτοι θα μπουν!!!οποτε??

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 12:19 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Η Αγορα μας ,σημερα Τριτη 11 Αυγουστου,συνεχιζει στους ιδιους καταθλιπτικους ρυθμους των τελευταιων ημερων,ανικανη να ακολουθησει την πορεια των ξενων μεγαλων Χρηματιστηριων..

Η ψυχολογια των εγχωριων κατω του μηδενος!!

Οχι τυχαια...τα χρηματα που ζητουνται απο μια ρηχη Αγορα σαν την δικη μας,ειναι πολλα για την ψυχολογια τους αυτην την στιγμη!!

Ακομα και...υποψια για Αυξηση στην Αλφα ,μετα καποιους μηνες :D ειναι ικανη να γκρεμισει την κεφαλοποιηση της..

Οσο και αν εξηγω οτι ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ θελει πολυ ψηλοτερη αποτιμηση

Κυνηγι μαγισων...δυστυχως :evil:

Δεν ειμαστε τυχαια ο πλεον απαισιοδοξος λαος στον κοσμο,μετα τους Λιθουανους..

Και η ψυχολογια ειναι το παν..

Το ξερουν αυτο οι ξενοι δερβεναγες και τσιμπουν χαρτακια οσο το δυνατον χαμηλοτερα,
απο τους βιαστικους εγχωριους
προετοιμαζομενοι για τον μεγαλο ανοδικο κυκλο που ερχεται..το 2010

Επαναλαμβανω,,οσο και αν οι βιαστικοι το θεωρουν κακο,οι αυξησεις σημαινουν ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ στην χωρα μας,,,σημαινουν ΑΝΟΔΙΚΟ κυκλο διαρκειας 8-)

π.ς.
Απο τους πλεον λαλιστατους ΚΑΙ σημερα,οπως παντα κανω ,
ανεβαινει η πεφτει ο δεικτης..κ..Κοστοκλανι :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 1:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Σε απάντηση της από 10ης Αυγούστου 2009 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Alpha Bank δηλώνει ότι δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της είναι παντελώς ανακριβή.

Η Τράπεζα, όπως είναι φυσικό, παρακολουθεί συνεχώς τις οικονομικές εξελίξεις και, αναλόγως των συνθηκών, διαμορφώνει τις εκάστοτε αποφάσεις της".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ προσεκτικα

Αναλογως των συνθηκων

Ελευθερη μεταφραση..

Αυξηση στα 10 οσο και αν θελει ο κ.Πικουλας και οι συν αυτω,
αυξηση η Αλφα δεν προκειται να αναγγειλει!!!

Στα 12 αλλη κουβεντα ;)

Ελπιζω να αρχιζονται να μεταφραζονται πιο καθαρα πια μερικα πραγματα,
που τοσο καιρο λεω...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 1:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΦΙΛΕ VERTER ΓΙΑ ΣΟΥ. ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣ.ΝΑΣΕ ΚΑΛΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΔΩΣΑ ΟΤΕ ΣΤΑ 10.80. ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΔΙΩΡΘΩΣΗ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ΄΄ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ?ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ? ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΥΝΕΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 1:54 pm 
Χωρίς σύνδεση

ωραία αυτά αλλά προχθές μας λέγατε για ράλλυ των μεσαίων μικρών μέσα στον Αύγουστο, τώρα μας λέτε για το 2010..

τι άλλαξε στο μεταξύ? που είναι η προαναγγελθείσα ..διάχυση της ανόδου μετά το πέρας της ΑΜΚ της ΕΤΕ;

------------------------------------------------
Το ξερουν αυτο οι ξενοι δερβεναγες και τσιμπουν χαρτακια οσο το δυνατον χαμηλοτερα,
απο τους βιαστικους εγχωριους
προετοιμαζομενοι για τον μεγαλο ανοδικο κυκλο που ερχεται..το 2010

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 2:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

simfwnw apolitws............poia diaxisi;;;;;;;;i nious akoma 0,8 einai i centric akoma 1,2kati kai alles polles ta idia kai ta omoia to katentisan to xaa nanai 10 etairiwn

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 3:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!!!!!!!!

NEWSPHONE
Λεωφ. Θησέως 280
176 75 Καλλιθέα
Τηλ: 210 94 72 222
Fax: 210 9472 223

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 11, 2009 3:20 pm 
Χωρίς σύνδεση

epeidi to les sinexeia ki esi na sou pw pws pira file mou thl kai otan akoune gia th metoxi tous pianei sigkrio oute apantisi den pira allazoun thema

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: