Την Καλημερα μου..
Αγαπητε φιλε ΒXL καταρχας σε ευχαριστω για τα λογια σου..
Φωνες ευγενικες σαν την δικη σου,που εχουν θεληση πραγματικα να μαθουν περισσοτερα πραγματα ,μου δινουν το κουραγιο να συνεχισω να γραφω!!
Λοιπον Α.Μ.Κ. ειναι συναρτηση του ποσου που ζητειται σε σχεση με την κεφαλοποιηση,για να ειναι πετυχημενη μια αυξηση θα πρπει η κεφαλοποιηση της Εταιρειας ναναι τουλαχιστον διπλη του ποσου που ζηταει,τουλαχιστον τις μερες που οι μετοχοι πρεπει να πανε ταμειο να καταθεσουν τον οβολο τους..
Πολλες φορες βεβαια κανουν αν και οι αυξησεις ειναι πολυ χαμηλοτερα και εγκλωβιστικες κουρσες προκειμενοι ,,οι ...κυνηγοι να αναγκαστουν να μπουν στην αυξηση ουτως η αλλως..
Παραδειγματα προσφατα..
Η Γ.Τ. αν και το δικαιωμα της ηταν στα 0.72 εφτασε μεχρι και 2.40!!!προτοιυ κοψει χαμηλοτερα...αποτελεσμα??καποιοι μπηκαν στην αυξηση της θελοντας και μη ,απο τον εγωισμο τους να μην πουλησουν[οτι και να γινει] με ζημια!!
Και αν δεν μαθεις να πουλας με μικρη ζημια καποιες φορες[οταν πρεπει] δυσκολα να κερδισεις στο Χρηματιστηριο!!
Ακομα πιο προσφατο παραδειγμα η Τραπεζα Αττικης!!
Ανακοινωσε αυξηση στα 1.40 την ξεπουλησαν [ως συνηθως οι βιαστικοι] στα 1.60 κοντα τις πρωτες μερες..σημερα την παρατηρω αυτην την ωρα στα 2.59!!!!με κερδη 60% απο την ωρα την ανακοινωση της αυξησης!!!
Για Αλαπις τωρα..
παρακαλω ολους τους φιλους να μην αναδημοσιευσουν πουθενα τις σκεψεις μου..
Τις γραφω εδω στο neoforum και εδω θελω να μεινουν..
Τα ποσοστα των Ελληνων στην εξωφθαλμη χαμηλη αποτιμηση του Μαρτιου αυξηθηκε αρκετα[λογω τιμης ταμπλο] ετσι μοιραια η ανακοινωση της αυξησης και μαλιστα σε προνομιακη τιμη στα 0.46 επηρεασε πολυ κοσμο να πουλησει να την παρει χαμηλοτερα..
Το ιδιο εκανε η συγκεκριμενη και το 2007
[με καλυτερες χρηματ συνθηκες βεβαια]
οταν με την μετοχη να παιζει στα 1.70 ανακοινωσε αυξηση στο 1
[εμειναν αδιαθετα για τους προνοητικους τοτε]
λιγους μηνες μετα η μετοχη επαιζε στα 2.50!!
Ε..μετα ξεκινησε η μεγαλη κριση...με τα γνωστα για ΟΛΕΣ τις αποτιμησεις
Στην ταμπακερα τωρα!!
Η Αλαπις λογικα τις μερες ΜΕΤΑ την αποκοπη και πλησιαζοντας οι μερες για ταμειο πρεπει [συνυπολογισμενου του δικαιωματος] ναχει κοντα στα διπλασια αποτιμηση απο οσα ζηταει
[το θεωρω δυσκολο ,με την διασπορα που εχει]
Παντως χοντρικα για αυτο εβαλα αυτους τους προσδιορισμους
για οσους δεν εχουν χρηματα,αλλα μονο μετοχες της..
Νομιζω την πρωτη μερα ΜΕΤΑ την αποκοπη [κοντα στα 0.90..εκει το βλεπω] πουλωντας καποιος μετοχες της
θα μπορει με το αντιτιμο πωλησης και στην αυξηση να μπει
και να γραφτει για αδιαθετα ΧΩΡΙΣ να πληρωσει δικαιωμα!!!
Αυτα με καλες χρηματιστηριακες συνθηκες,στις αρχες Οκτωβρη που θα γινει... ετσι??
Νομιζω [οι αναγκες εξαγορων μεγαλες]
αλλα επρεπε να σκεφτει παλιους μετοχους καλυτερα..
οτι ζητα πολλα για τις συνθηκες της Αγορας αυτην την στιγμη!!
Αυτη ειναι η γνωμη μου παντα,ετσι??
π.ς.
Οσο και αν μου αρεσουν οι ανθρωποι με επεκτατικες βλεψεις ,νομιζω οτι ο Λ.Λ. βιαζεται και αποτελει μελανο σημειο σε σχεση με τους παλιους μετοχους του αυτο..
Τον μικρομετοχο πρεπει να τον σεβεσαι σε ολες τις συνθηκες..
Ε...δεν το κανει...
Δυστυχως την μπαγκετα δεν την κρατα πια αυτος!!απλος manager
Οι ξενοι δερβεναγες αυτης της μετοχης,,,
δεν θελουν ελληνικη μαριδα στα ποδια τους στις τιμες που αυτοι θα μπουν!!!οποτε??