neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 2643 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 265  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: H AYTOKΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΟ 2!!!Ο trader13 einai EDW!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 11, 2011 1:27 pm 
Χωρίς σύνδεση

ασχετο αλλα για εμενα απολυτα σχετικο

''ΣΤΑ «ΓΡΑΝΑΖΙΑ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝ.ΚΛΩ
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σε δεινή θέση συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίοι παραμένουν εδώ και πολλούς απλήρωτοι. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε επενδυτικό ενδιαφέρον προ μηνών από fund του εξωτερικού και συγκεκριμένα από την Αμερική για την εξαγορά του εργοστασίου, εν τούτοις η όλη διαδικασία κωλυσιεργεί στον νομικοοικονομικό έλεγχο.

Την πρόταση του Αμερικάνικου Ομίλου αποδέχτηκε προ μηνών το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με τους επενδυτές, να ζητούν συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πιστωτής με ποσοστό 45% του χρέους της εταιρείας), ως συντονιστή και των λοιπών πιστωτριών Τραπεζών. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και το επενδυτικό κεφάλαιο υπέβαλε επίσημα την πρότασή του και ζήτησε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν Memorandum 0f Understanding (ΜΟΥ), προκειμένου να ακολουθήσει πλήρης νομικοοικονομικός έλεγχος και αμέσως μετά να υλοποιηθεί η πρόταση. Πέρασαν 3,5 μήνες και η υπόθεση ακόμη κωλυσιεργεί και τόσο η εταιρία όσο και οι εργαζόμενοι να περιμένουν με «κομμένη την ανάσα» μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ελέγχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό fund φαίνεται να είναι δυσαρεστημένο με την αργοπορία των συζητήσεων. Ακούγεται πως σκέφτονται να σταματήσουν σύντομα οι συζητήσεις, αφού τα χρονικά όρια που είναι διατεθειμένοι να περιμένουν, τείνουν να εξαντληθούν.

Συνάντηση σωματείων

Οι Διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων των εργοστασίων απ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν τις εξελίξεις, ύστερα από κάλεσμα της Διοίκησης της Εταιρίας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Ηλίας Χαρίσης δήλωσε στο Νέο Βήμα: «Ο πρόεδρος της εταιρίας ο κ. Μουσουλίδης, μας κάλεσε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις. Οι Αμερικάνοι είναι ακόμη εδώ και διαπραγματεύονται την αγορά της εταιρίας. Οι συζητήσεις με τις τράπεζες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα. Ψάχνουν να βρουν μια χρυσή τομή για να γίνει η μεταβίβαση».

Το σχέδιο των Αμερικάνων

Το business plan προβλέπει σε πρώτη φάση την επαναλειτουργία 2 κλωστοϋφαντουργικών μονάδων σε Ροδόπη και Μαρώνεια και την μετατροπή 2 ακόμη μονάδων (Οινόφυτα και ΦΑΝΚΟ) σε εργοστάσια αξιοποίησης αποβλήτων και παραγωγής ενέργειας (αέριο και πετρέλαιο.

Μεγάλα είναι και τα σχέδια για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Β’ στον Άγιο Νικόλαο. Για το εργοστάσιο Γ’ της Στενημάχου, σε επίπεδο παραγωγικής δραστηριότητας το σχέδιο προβλέπει παραγωγή brand ρούχων της ΕΝΚΛΩ με εξαγωγές στις ΗΠΑ. Για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν από την εταιρία, προβλέπονται προοπτικές εργασίας σε νέες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Πιο συγκεκριμένα θα απορροφηθεί μεγάλο μέρος των απλήρωτων εργαζομένων για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών σε πρώτη φάση. Από το σύνολο των 240 ατόμων που θα εργαστούν, επιπλέον 80 άτομα θα έχουν εργασία για ένα χρόνο εργολαβικά, προκειμένου να ξεστήσουν τις παλιές μηχανές και να στήσουν τις καινούργιες. Η αμερικάνικη εταιρία προσανατολίζεται να κάνει 3 εταιρίες «κάτω» από την ΕΝ.ΚΛΩ δηλαδή μια κλωστοϋφαντουργική, μια παραγωγής ενέργειας και μια εμπορική εκ των οποίων τις μετοχές αυτών θα βάλουν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης''

με λιγα λογια ηρθαν αμερικανοι να επενδυσουν στην ενκλω και οι ελληνικες τραπεζες τους εκλεισαν την πορτα
κατι αναλογο που βλεπω να γινεται και με εμας

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: H AYTOKΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΟ 2!!!Ο trader13 einai EDW!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 12, 2011 9:29 am 
Χωρίς σύνδεση

@ JeanValJean

1. Το ότι το κάνουν κάποιοι ΔΕΝ είναι επιχείρημα. Αν έχεις απόδειξη δώστη .
2. Βάζεις ως στόχο του βασικού την απαξίωση. Ακόμη και στο δικαστήριο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, όχι της ενοχής.
3. Μίλησα ξεκάθαρα για κάψιμο κεφαλαίων κίνησης κι αυτό αφορά την εταιρία όχι τον μέτοχο. Αν δεν καταλαβαίνεις ρώτα .
4. Ξαναδιάβασε το 3 και άνοιξε και κάνα βιβλίο στο λήμμα κεφάλαιο κίνησης. Τα λεφτά από αύξηση κεφαλαίου ή δανεισμό διαχειρίστηκαν λανθασμένα (δες παλιότερες διοικήσεις). Οι τράπεζες κάπου σταμάτησαν την επαναχρηματοδότηση και έτσι φτάσαμε στα σημερινά προβλήματα.
5. Η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά η κατηγορία σου χωρίς αποδείξεις είναι ανώριμη.
6. Στις business δεν υπάρχουν σωτήρες. Υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες καθώς και καλοί και κακοί επενδυτές. Με όσα έγραψες παραπάνω ρίχνεις την ευθύνη από πάνω σου για την κακή οπως πιστεύες επένδυση σου ενώ θα έπρεπε αν ευσταθεί το περί κακής να ρίχνεις το φταίξιμο μόνο στο κεφάλι σου.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κακού management jean στον ελληνικό χώρο, μην ψάχνεις για σκοτεινά παρασκήνια και συνομωσίες. Δες τον Μαίλλη για παράδειγμα.

Τέλος κάνεις σαν παιδάκι που μυξοκλαίει αντί να δράσεις σαν ενήλικας για να προστατεύσεις τα συμφέροντα σου εφόσον "βλέπεις" αυθαιρεσία και δόλο. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Και για να δεις ότι δεν εξαρτώμαι από κανένα δεσμεύομαι δημόσια απέναντι σου να στηρίξω τις προσπάθειες σου ΕΦΟΣΟΝ έχεις και την πιό μικρή απόδειξη στα λεγόμενα σου. Διαφορετικά οφείλεις δημόσια ανάκληση και συγνώμη. Καλημέρα σου.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 12, 2011 10:39 am 
Χωρίς σύνδεση

καλημερα και συγνωμη αλλα ειμαστε σοβαροι τωρα?
δηλαδη κυριε hepapis μηπως να του κανουμε κι ενα αγαλμα του κυριου πετζετακη για το δουλεμα 2 χρονια τωρα και τη μια αποτυχια μετα την αλλη?
μια χαρα και λιγα ειπε ο κυριος jean για κανε ενα γκαλοπ σε μετοχους-εργαζομενους να δεις τι ποσοστα θα βγαλεις
εγω αυτο που ξερω ειναι πως οταν κατι γινεται συνεχεια παευι ναναι συμπτωση

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 12, 2011 11:58 am 
Χωρίς σύνδεση

1. Εχεις ακουσει το ανεκδοτο με τον κυνηγο καιι την αρκουδα? "κατι μου λει οτι εσυ δεν ερχεσαι για να κυνηγησεις" Ο δικος μας μετρα ποσες φορες το εχει κανει απο τοτε που "ανελαβε"?

2. Εισαι πολυ ρομαντικος, καλυτερα να μην ξανασχοληθεις με χρηματιστηριο

3. Αααα, εδω ο βασικος δεν περιοριστηκε στο καψιμο του κεφαλαιου κινησεις εχει καψει και τα χρηματα σου (μας)

4. Θα το κοιταξω, εσυ κοιτα το λημμα "ισχυρογνωμων" και "εθελοτυφλω" . Σε ολες τις διοικησεις ενας ηταν ο βασικος και οποτε ηθελε τις αλλαζε βλ. προσφατη ανακοινωση για να καταλαβεις. Οταν ολα σου τα υπαρχοντα "ανηκουν" σε τραπεζες και ομολογιουχους δανειστες να σε δανεισουν με τι αντικρυσμα?

5. Δεν θα μπορουσε να μην ειναι σεβαστη οπως και ολων των υπολοιπων. Δεν ειμαι δικαστηριο και δεν βρισκομαστε σε καποια ακροαματικη διαδικασια. Δες προηγουμενη παραγραφο νο 4

6. Ο βασικος ειναι αυτος που σου πουλησε την εταιρεια 24ε το κομματι και τωρα δεν αξιζει τιποτε μιας και δεν μπορεις να πουλησεις το κομματι. Φταιει ο επενδυτης για αυτο?
Δεν αρκει να εισαι μονο κακος επιχειρηματιας για να φτασεις αυτη την εταιρεια στο σημειο αυτο. Το αν θα ξανακανα αυτη την επιλογη ειναι σιγουρο πως με τη τωρινη μου γνωση οχι. αλλα στερνη μου γνωση να σειχα πρωτα. Τοτε ομως "φαινοταν" καλη. Ξεκαθαρισε ομως μεσα σου οτι αλλο η επιλογη της εταιρειας που γινεται απο τον επενδυτη και αλλο η πορεια της και η καταληξη της που εξαρταται απο τις επιλογες του βασικου.

7. Δες τον Περτσινιδη εσυ για παραδειγμα, που εβγαζε ανακοινωσεις για μεγαλες συμφωνιες που βρισκεται τωρα και που οι επενδυτες

8. Ευχαριστω για τη συμβουλη ομως πρεπει να σου δωσω κι εγω μια. Προσπαθησε να μην εισαι ισχυρογνωμων και ξερολας γιατι οι ωρες που εχασε και τα χρηματα που σκορπισες δεν ειναι μονο χρημα και χρονος. Ειναι ψυχικη ηρεμια που μοιαζει να μην την εχεις, διαφορετικα θα ηταν με αλλο τροπο διατυπωμενη η απαντηση σου.
Οταν θα ερθει η ωρα (που ευχομαι να μην ερθει) σιγουρα θα εισαι μαζι μου.
Να απαιτησεις τη συγνωμμη και ανακληση που ζητας απο τον βασικο που σου πηρε τα χρηματα και την ηρεμια σου, εγω ουτε σε εριξα ουτε σε προσβαλλα. Αλλα στην ψυχικη κατασταση που βρισκεσαι δικαιολογω να παραλογιζεσαι.

Δυστυχως ξεκινας απο το οτι ο βασικος εχει μονο καλες προθεσεις, αλλα με ποιες κινησεις του το εχει αποδειξει? Πως σε επεισε γι αυτο? Αυτη τι στιγμη εταιρεια ποσο υπαρχει η πολυεθνικη πετζετακις, ποιος εχει ευθυνη?

Να απαντας μονο και μονο για να βγεις απο πανω, οταν ολα δειχνουν διαφορετικα , αυτο ειναι ανωριμοτητα.
Το να προσπαθεις να φιμωνεις καποιο μονο και μονο επειδη βλεπει διαφορετικα τα πραγματα απο σενα αυτο ειναι ανωριμοτητα
Το να μπερδευεις την επιθυμια με την πραγματικοτητα (την εως τωρα τουλαχιτον) αυτο ανωριμοτητα ειναι.

Το να κρινεις τους αλλους σου ερχεται ευκολα, αλλα οι αραβες λενε οτι η καμηλα μονο την καμπουρα των αλλων μπορει να δει.

Ανωφελες αντιπαραθεσεις δεν οδηγουν πουθενα, προσπαθησε να τις αποφευγεις γιατι εκτιθεσαι

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 12, 2011 1:33 pm 
Χωρίς σύνδεση

εγραψες μεγαλε
τα αλλα ειναι περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
ταπες ολα
οποιoς διαφωνει κοιμαται η ονειροπολει
η αληθεια αυτη ειναι
2 χρονια κοροιδια-φρουδες ελπιδες-ανακοινωσεις ψευδεις και ουτε μια ημερομηνια σωστη
ξαναλεω οταν κατι γινεται συνεχεια παυει ναναι συμπτωση
ακομα και στο 95' να γινει το ντηλ, για να αποκτηθει παλι εμπιστοσυνη μεταξυ μετοχων και μεγαλομετοχου θα πρεπει να περασουν χρονια μην πω δεκαετιες με ο,τι εχουμε δει
ασε που και να βγει κανεις δεν θα το πιστευει γιατι παλαιοτερα θυμαστε ελπιζω και μια ανακοινωση πως μπηκαν 7 μυρια και μετα μια βδομαδα βγηκε πως τελικα κοντευουν
η γνωμη μου ειναι πως οταν εισαι αχρηστος και επανειλημμενα δεν μπορεις ,κλεισε το μαγαζι και πηγαινε σπιτι σου
μεχρι 7 δεκεμβρη αν δεν εχει γινει κατι...ΤΕΛΟΣ και την ημερομηνια δεν τη λεω στην τυχη
καλο Σ/Κ

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 12, 2011 2:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

7 δεκεμβρη του 2011? ή αλλου ετους?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Εικόνα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:16 pm 
Χωρίς σύνδεση

http://www.youtube.com/watch?v=l-ceg763 ... re=related :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 13, 2011 9:09 pm 
Χωρίς σύνδεση

και επειδη ολοι κατα βαθος θελουμε να σωθει η ιστορικη αυτη εταιρια ασχετα με οσα ευτραπελα εχουν γινει απο τη διοικηση και μια ωοτα αισιοδοξιας απο το φιλε ηυδροτηεν στο capital

''καλημέρα σε όλους! είναι η πρώτη φορα που γράφω και η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολύ πριν το κάνω. είμαι και go ένας από αυτούς που η εταιρεία μου χρωστάει και μου χρωστάει πολλά...χρήματα ψυχική ηρεμία και πολλά αλλα που δεν χρειάζεται να τα αναφέρω! ναι είμαι και go εργαζόμενος τις. ένας που δεν καθόμουν σε γραφείο ένας που με τον ιδρώτα μου και τα ξενύχτια μου στο εργοστάσιο πάλευα καθημερινά για το καλο τις εταιρείας και κατ επέκταση για το καλο τις οικογενειας μου. δίστιχο περάσαμε όλοι αυτό που αν μας το έλεγαν δεν θα το πιστεύαμε και απλά θα γελούσαμε στο άκουσμα του. το θέμα είναι πως ότι περάσαμε περάσαμε και δεν γίνετε να αλλάξει.αγαπητοί φίλοι που παίρνετε μέρος σε αυτή τι συζήτηση το καράβι αυτό με επιβάτες εμάς τους εργαζομενους και εσάς που καταθέσατε τα χρήματα σας φτάνει στον προορισμό του έπειτα από πολλές φουρτούνες και θαλασσοταραχές. η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πιστεύω καταληκτική για τον όμιλο και μάλλον θα είναι με τον καλύτερο τρόπο. εύχομαι πως την επομενη φορα που θα σχολιάσω να είναι μονο για να σας πω ότι μας είπανε να πάμε ξανά για δουλειά γιατί μονο αυτό θα μας δώσει όλα αυτά που περιμένουμε! εις το επανιδείν...''

το ελπιζουμε φιλε γιατι μπουχτισαμε νασαι καλα παντως

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 14, 2011 8:27 am 
Χωρίς σύνδεση

Καλημέρα σε όλους,

Ζητώ συγγνώμη από τον συμπαθή κεφαλονίτη αν τον μπέρδεψα με τον φίλο εργάτη.

@jean
είναι τιμή μου που ένας τόσο καταρτισμένος επιστήμονας σαν και σένα (τα γραπτά σου περιέχουν βεβαιότητες ψυχολόγου, οικονομολόγου) καταδέχτηκε να ασχοληθεί με την ταπεινότητα μου. Επίσης σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις περί ρομαντισμού και μη ενασχόλησης μου με το ΧΑΑ. Δείχνουν αληθινό ενδιαφέρον. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ΔΕΝ απαντάς επί της ουσίας είσαι απολαυστικός. Γράφεις για δική μου ισχυρή γνώμη. Αν δεν κάνω λάθος ο επίλογος μου είναι "αν κάνω λάθος είμαι μαζί σου σε ότι κάνεις". Δεν θα πρέπει να το διάβασες. Επίσης θέλω να δω τι θα γράφεις όταν τελειώσουν όλα αισίως. Φίλος που γράφει εδώ μου εμπιστεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα οτι οι τράπεζες (πηγή EUROBANK) έχουν ήδη συμφωνήσει με τον επενδυτή.

Θεωρώ ότι πρέπει 1. να ξαναρίξεις μια ματιά στον Αριστοτέλη και 2. να σε δεί κάποιος ειδικός γιατί το "γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη".

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 14, 2011 9:28 am 
Χωρίς σύνδεση

Δεν χρειαζεται επιστημοσυνη για να δει καποιος τα προφανη, ειλικρινεια χρειαζεται.
Χαιρομαι που σε ευχαριστησαν τα γραφθεντα, και φυσικα σου απαντησα επι τοης ουσιας.
Απλα αναρωτησου "ποσα λεφτα εχω στην τσεπη μου απο αυτα που εβαλα στον πετζετακη?" Ολα τα αλλα ειναι προσδοκιες που ευχομαι ολοψυχα να επαληθευτουν. Ακομα και τοτε ομως η γνωμη μου για τον βασικο δεν αλλαζει. Ας αποδειξει οτι ειναι ικανος και αξια βρισκεται σε αυτη τη θεση (μεχρι στιγμης φροντιζει να αποδεικνυει το αντιθετο). Το αν εισαι μαζι μου θα φανει, αλλα η ισχυρογνωμωσυνη σου προκυπτει απο την αρνηση της πραγματικοτητας που λεει οτι τα λεφτα σου δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη και το πιθανοτερο ειναι να μην τα ξαναδεις. Οποιαδηποτε αλλη εξελιξη θα αποτελει ενα μικρο θαυμα που φυσικα και θα ειναι καλοδεχουμενο.
1. Αριστοτέλη λενε το γιατρο που σε κουραρει?
2. Σου δειχνω θλιμμενος ή νηφαλιος, παραφρων ή πραγματιστης?

Νομιζω οτι πλεον καλο ειναι να δωσεις τις απαντησεις στον εαυτο σου (κσι οχι σε μενα) οπως και ολοι μας.

ΥΓ και φυσικα ισχει "οσο ζω ελπιζω" αλλα να βλεπουμε και λιγο

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 2643 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 265  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Majestic-12 [Bot] και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: