neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 26, 2009 9:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Λοιπον Κυπρου[λογω επανεπενδυσης νεων μετοχων]
Πειραιως [λογω στοκς-φημων για Α.Μ.Κ.] πιεζονται πολυ οντως!!!

Αυτην την στιγμη προτεραιοτητα για το συστημα ..ΕΠΙΤΥΧΙΑ των αυξησεων σε εξελιξη!!

ΤΤ και ΕΤΕ..

οι αδικιες οι υπολοιπες τραπεζικες,υπαρχει καιρος να επουλωθουν

Και οσο για ΟΠΑΠ και περιεργη μεγαλη πτωση...απλουν

Αντιβαρο για την βεβαια υποχωρηση ΟΤΕ [λογω μερισματος] την Δευτερα χρειαζοταν..

Ε..βρεθηκε ;)

Δυστυχως ετσι χειραγωγουμενα ηταν ΠΑΝΤΑ τα πραγματα..

ΕΠΙΜΕΝΩ για ΤΤ..
το τελος της αλλης βδομαδας το trade μας ,θα ληξει, που ειναι σχεδον στα λεφτα μας αυτην την στιγμη

Τιμη στοχος[για οσους το ακολουθησαν] τα ψηλα της 1 μερας,
μετα την αποκοπη δηλ τα 5.48

Και βεβαια...ταχω γραψει..οσες κανουν Α.Μ.Κ. εχουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ για ευνοητους λογους,αντιθετα απο τις υπολοιπες..

Τακτικη για οσους εχουν ΕΤΕ και τι να κανουν με δικαιωματα,,,
απο βδομαδα θα εξηγησω αναλυτικα!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 26, 2009 10:52 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Απο βδομαδα και λογω ειδικων συνθηκων στην Αγορα[κλεισιμο εξαμηνων] αποκοπη δικαιωματος ΕΤΕ ,,,επιβαλλεται να αυξησουμε την ρευστοτητα μας..
ειδικα οσοι εχουν δεικτοβαρεις μετοχες τραπεζικες

Τον τροπο για να γινει αυτο στην καλυτερη των στιγμων,θα επιχειρησω να σας δωσω,εχοντας παντα στον νου μας ,οτι ΚΑΘΕ καλη μετοχη,εχει την δικη της ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ πορεια

Περιπτωση Φολι..ΕΥΑΠΣ κλπ
με αριστη ΑΝΟΔΙΚΗ συμπεριφορα,τις τελευταιες μερες!!!

Αλλα μιλαω βασικα για Τραπεζικες!!!

ΤΤ και ΕΤΕ οι σηματοδοτες της οποιας μας κινησης!!!

Θα τις παμε βημα-βημα απο Δευτερα...

Καλο Σαβκυριακο,,,σε ολους

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 12:53 am 
Χωρίς σύνδεση

Verdadeiro συνέχισε σε παρακαλώ να γράφεις εδώ τουλάχιστον γιατί στον μίτο του σκορπιού στο capital μπήκα σήμερα και είδα ότι αλώθηκε τελείως. Για γραμμές, ώμους κεφάλια και κύματα διάβαζα και εκεί μέσα και με έπιασαν τα νεύρα μου. Τέλοςπάντων. Καλά που υπάρχει και το neoforum.

Αlonedriver, πάντα χρειάζονται stoploss κατά την προσωπική μου άποψη. Ή stop profit (αν κερδίζεις) σύμφωνα με το σύστημα που ανέπτυξε ο verdadeiro πριν κάποιες σελίδες. Μία παραλλαγή αυτού εφαρμόζω και εγώ. Μακάρι να το έκανα από το 2008 όταν ξεκίνησα και να μην έτρωγα το -70% στο κεφάλι. Είχα ΠΕΙΡ όταν ήταν ακόμα στα 17.90. Δεν θες να ξέρεις που την έδωσα...Ευτυχώς που ακολούθησα την άνοδο από Απρίλιο και μετά και πήρα πίσω τα περισσότερα από τα χαμένα.

Θα συμφωνήσω για την αύξηση της ρευστότητας σε αυτό το σημείο. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται μακροοικονομικά δεν δικαιολογούν σημαντική πτώση για εμένα. Το αντίθετο μάλιστα. Μολοταύτα μάλλον θα έχουμε ταραχώδεις ημέρες μέχρι την έναρξη των αποτελεσμάτων από Αμέρικα. Ειδικά τη Δευτέρα προβλέπω ότι θα δούμε έντονα κόκκινο ταμπλό με ΟΤΕ, ΕΤΕ. Αν επίσης δεν κάνουν τον ΟΠΑΠ αντίβαρο και τον παίξουν ανάποδα, δηλ. ξανά κάτω, ε τότε...θα τρομοκρατήσουν πολύ κόσμο.

Και μία ερώτηση προς verdadeiro. Πώς ερμηνεύετε ότι μπορεί να επηρεάσει την ALAPIS η επιστροφή της ΝΕΟΧΗ στο Λαυρεντιάδη?

Καλό βράδυ σε όλα τα μέλη του neoforum από εμένα και ευχές για όμορφο ΣΚ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 8:47 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

concept303 έγραψε:

Αlonedriver, πάντα χρειάζονται stoploss κατά την προσωπική μου άποψη. Ή stop profit (αν κερδίζεις) σύμφωνα με το σύστημα που ανέπτυξε ο verdadeiro πριν κάποιες σελίδες. Μία παραλλαγή αυτού εφαρμόζω και εγώ. Μακάρι να το έκανα από το 2008 όταν ξεκίνησα και να μην έτρωγα το -70% στο κεφάλι. Είχα ΠΕΙΡ όταν ήταν ακόμα στα 17.90. Δεν θες να ξέρεις που την έδωσα...Ευτυχώς που ακολούθησα την άνοδο από Απρίλιο και μετά και πήρα πίσω τα περισσότερα από τα χαμένα.

Έχω ορισμένους κανόνες που προσπαθώ να ακολουθώ πάντα και μεταξύ αυτών και stop loss και take profit και τα σχετικά. Ειδικά όμως με αυτό το trade με την ΠΕΙΡ τα έκανα όλα λάθος... Έχω νευριάσει τόσο πολύ με τον εαυτό μου...
Λάθος 1ο: Έβαλα ένα σημαντικό ποσοστό ρευστότητας πολύ πάνω από το 2% του κεφαλαίου μου που πάντα βάζω σε κάθε trade...
Λάθος 2ο: Μπήκα όταν η ΠΕΙΡ είχε δώσει σήμα αποχώρησης τεχνικά (απληστία)
Λάθος 3ο: Δεν βγήκα έγκαιρα (στα 7,80 ας πούμε) με μικρές σχετικά απώλειες αν και μου έδωσε την ευκαιρία (μέχρι και 8 πηγε) (ερασιτεχνισμός, εντάξει δεν είμαι επαγγελματίας αλλά ένα στοιχειώδες stop loss το ξέρω).

Τώρα θα μου πεις γιατί δεν την δίνω...
1. Γιατί δεν πιστεύω ότι θα πάει τόσο κάτω ώστε από την άνοδο μετά να κερδίσω πίσω τις απώλειές μου
2. Γιατί θεμελιωδώς την πιστεύω... Δεν πιστεύω ότι είναι σε άσχημη κατάσταση...
3. Γιατί πιστεύω ότι μέχρι Αύγουστο - Σεπτέμβρη μπορεί να τα πάρω πίσω...

Τώρα αν γυρίσει bear market και όλο αυτό ήταν ένα bear market rally, που τεχνικά αυτό δείχνει, τότε φίλε concept303 θα γράψω αρκετή ζημιά...

Για να δούμε...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 9:51 am 
Χωρίς σύνδεση

Μην νομίζεις...και εγώ που δίνω τις συμβουλές ενίοτε υποπέπτω στο σφάλμα του συναισθήματος και διακρατώ ενώ οι απώλειες αυξάνονται. Τελικά το πιο δύσκολο πράγμα είναι να μαθεις να πουλάς και να τηρείς τους κανόνες που εσύ ο ίδιος πρωτίστως θέτεις τόσο επιμελώς.

Τώρα για την ΠΕΙΡ και εγώ δε νομίζω ότι είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση επίσης. Το σκέφτομαι μόλις ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα να ανοίξω θέση.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 12:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

αφου δε πουλησαμε δεικτοβαρεις τραπεζικες στις 2350+- και
μετα απο τετοια υποχωρηση.. λογικα καπου εδω η και 5-10%
χαμηλοτερα θα γινει τουλαχιστον μια καλη ανοδικη αντιδραση!! δεν ειναι παρακινδυνευμενο η τουλαχιστον αργα για να αυξησουμε ρευστοτητα τωρα??
ετσι μπαινουμε στη λογικη του trader (δε νομιζω να συμφωνειτε)χωρις τα απαραιτητα εργαλεια αλλα και τον χρονο παρακολουθησης που απαιτειται για τετοιου ειδους κινησεις
τουλαχιστον ας ειμαστε σε επιφυλακη να αυξησουμε ρευστοτητα κοντα στα ψηλα της αντιδρασης ;)
εαν τωρα εχει αλλαξει κατι οσον αφορα την ανοδικη ταση της αγορας καλο θα ητανε να το παρουμε νωρις χαμπαρι για να μη χασουμε οποια κερδη απο μαρτιο :(

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 1:02 pm 
Χωρίς σύνδεση

Jordan,

την άνοδο του τελευταίου τριμήνου δεν την έπιασα από την αρχή της. Την έπιασα από μέσα Απριλίου και μετά και αύξανα την θέση μου σε διάφορες μετοχές μέχρι και 15-20 Μαίου. Παρόλο που ουσιαστικά έχασα την μισή άνοδο, αυτή που έπιασα ήταν αρκετή για να μου δώσει πολλά από τα χαμένα πίσω. Φυσικά δεν θα μπορούσα να είχα εκμεταλλευτεί τίποτα αν δεν είχα πάρα πολύ ρευστότητα (>50% του χαρτοφυλακίου). Έτσι και τώρα, επειδή θεωρώ ότι η αγορά θα ταλαιπωρηθεί για ένα διάστημα θέλω να έχω πάλι ρευστότητα. Νομίζω ότι είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας. Better safe than sorry in other words. Καλύτερα να έχω λιγότερα κέρδη σε μια ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση ή να την πιάσω από τη μέση, παρά να μην έχω χρήματα στον πάτο (αν ξαναέχουμε κάποιου είδους πάτο).

Τώρα όσον αφορά την trading λογική versus long term τοποθετήσεις αυτό εξαρτάται από τα συστήματα του καθενός. Προσωπικά ένα μέρος του χαρτοφυλακίου μου το έχω ως long term investment με πολύ πολύ χαλαρά stop loss. Ένα άλλο (λίγο μικρότερο) το χρησιμοποιώ για βραχύβια trades προσπαθώντας να εκμεταλλευτώ τη δυναμική διαφόρων μετοχών, trends που διαμορφώνονται, ευκαιρίες arbitrage κλπ.

Υ.Γ. Όταν αναφέρομαι σε αύξηση της ρευστότητας δεν εννοώ να το κάνουμε από τραπεζικές μετοχές που ήδη κατέχουμε αλλά από άλλες που μας έχουν ήδη δώσει κάποια κέρδη.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 1:22 pm 
Χωρίς σύνδεση

concept303
τοποθετηθηκα νωρις στις 12/3 αν θυμαμαι καλα αλλα το θεμα
ειναι για μενα επειδη πιστευω οτι μεγαλυτερες αποδοσεις
επιτυγχανονται μονο με μεσοπροθεσμη προσεγγιση,
σαυτο το σημειο εχω ακομη ενα 40% υπεραξιων (ειχα 80%)
και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να σωσω οτι σωζεται απο αυτα
δεν εχω ξεκαθαρισει ακομη εαν γυρισε η ταση σε καθοδικη θα το
κρινω απο τους ογκους της αντιδρασης προς τα πανω
πιστευω οτι ο verdadeiro εχει δικιο και θα δουμε νεωτερα ψηλα
μεχρι φθινοπωρο
αλλιως πανε τζαμπα ο χρονος κι ο κοπος

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 6:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Χαιρομαι,για την ομορφη συζητηση που διαβαζω!!!

Οσο για την Χρονια του Σκορπιου στο capital που ΗΔΗ εκλεισα ,
σε οσο με αφορα,
αλλα παρολαυτα διαφοροι λατρεις των γραμμουλων και των ωμων ,
προσπαθουν να σκυλευσουν,..
ενα εχω να γραψω η Αγορα θα τους δωσει την απαντηση που τους πρεπει!!!

Για Αγορα τωρα...οπως βλεπετε αυτες που πανε καλυτερα ,περιεργως για τους πολλους ειναι αυτες ακριβως που εχουν Α.Μ.Κ. μπροστα τους,η ηδη ασκουνται δικαιωματα τους

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ωστε οι αυξησεις τους να επιτυχουν!!!

Το ΤΤ απο βδομαδα,θα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ την αποψη μου!!!

Το ιδιο θα ισχυσει αργοτερα και για μικροτερες

Να επαναλαβω...
οι Α,Μ.Κ,. ειναι ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ νεο για τους κατεχοντες μετοχες τους

Τωρα για τακτικες μεγιστοποιησης κερδους,θα τα γραφουμε μερα-μερα,,,
ειδικα για ΕΤΕ ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 27, 2009 6:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Γειά σου Ευάγγελε με τα ωραία σου!

http://s3.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=Njk5MzY=

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: