neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Dr. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2011 2:13 am 
Χωρίς σύνδεση

1. Σαφώς η πυρηνική ενέργεια θα γίνει ακόμα πιο ασφαλής μετά τον σεισμό της Ιαπωνίας . Δεν μπορούν άραγε να ενισχύσουν προστατευτικούς μηχανισμούς ψύξης σε περίπτωση ατυχήματος ; Ας μετρήσει κάποιους τους καρκίνους στην Πτωλεμαίδα και την Μεγαλόπολη και τα θύματα στην Φουκοσίμα και μετά να κάνει μια αναγωγή στην παραχθείσα ενέργεια να έχουμε ένα μέτρο τι είναι ασφαλές και τι όχι . Το μέλλον είναι η πυρηνική ενέργεια και χάρις σε αυτής προόδευσε και αναπτύχθηκε ο πλανήτης .
Εξάλλου αφού είμαστε σεισμογενείς χώρα τι τα θέλουμε τα πετρέλαια ; Δηλαδή αν αντλούσαμε πετρέλαιο στο Αιγαίο και γινόταν σεισμός 8,9 ρίχτερ πιστεύεται θα ήταν μικρότερη η οικολογική καταστροφή ; Άσε που και χωρίς σεισμό θα υποβαθμιζόταν το Αιγαίο και το Ιόνιο . Μακάρι να στραφούμε στην πυρηνική ενέργεια και μάλιστα τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία .
2. Σε ποια αραβική χώρα υπάρχει δημοκρατία και δεν το ξέρουμε ; Γνωρίζετε σε ποιες άλλες αραβικές χώρες υπάρχει το σύστημα της φυλής που κυβερνά όπως στην Λιβύη ; Στο Ιράκ ας πούμε τι κατάφέραμε ; Ζουν καλύτερα και δημοκρατικά τώρα οι Ιρακινοί ; Στην Λιβύη η πολυπληθέστερη φυλή είναι αυτή του Καντάφι και για αυτό κυβερνάει . Μόνο η φυλή αυτή μπορεί να ρίξει τον Καντάφι αλλά δυστυχώς είναι ορκισμένοι σε αυτόν . Αν τον ρίξουν οι άλλες φυλές με έξωθεν βοήθεια θα υπάρξει αιώνιος εμφύλιος πόλεμος, τα έχουμε ξαναδεί αυτά, έπρεπε να τα είχαμε εμπεδώσει . Νομίζω δεν μας πέφτει λόγος τι γίνεται στις αραβικές χώρες, ούτε μπορούμε να τους καταλάβουμε, ούτε να τους κάνουμε σαν κι εμάς . Ισλαμιστές απολίτιστοι είναι, ας βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους . Έτσι είναι παντού όπου υπάρχει το Ισλάμ . Η μόνη διαφορά είναι ο ηγέτης στο εκάστοτε αραβικό κράτος ...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2011 8:34 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

@ zavlakas
Ευχαριστώ για την απάντηση
Αν και είναι κάτι που γενικά το ξέρω, αυτήν την φορά (με τα όσα συμβαίνουν) το μυαλό μου έψαχνε τα δύσκολα και μου διέφυγε το απλούστερο.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2011 9:35 am 
Χωρίς σύνδεση

ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΤΕ, ΤΤ

Ποιο θεωρείται ότι έχει το προβάδισμα σε πιθανή εκκίνηση της αξιοποίησης και γιατι?

Προσωπικά θεωρώ ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ. Ο μόνος μου φόβος η γνωστη καθυστέρηση εις τους αιώνας των αιώνων που δειχνει η κρατικη μηχανη (με τις οποιες αντιδρασεις)

απλα προκρίνων ευδαπ και ολπ επειδη εκει θα υπάρχουν και οι λιγοτερες αντιδρασεις απο τους εργαζομενους. εσεις τι λετε?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2011 8:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

δεν ξέρω ποια θα ειναι η σειρά που θα πουληθούν..η τροικα θα δώσι την λίστα..παντως ολα τα λεφτα ειναι η ΔΕΗ λογω συνδικάτου, τομεα(ενέργειας) και ειναι η πιό υποτιμημένη..εκει θα γίνει ο χαμός.. βεβαια πολλα λεφτα θα δώσουν και οι ΟΛΠ, ΟΛΘ αφού εχουν μικρή διασπορά..

γκαπ δεν μπορει ο καθε παρανοικος να θεριζει όσυς διαφωνούν και οι ισχυροί να κοιτούν..ουτε να τον αφήσουν να προκαλει και να ελέγχει τα πετρέλαια..μετα αμα πάει το πετρέλαιο 200 δολάρια και η βενζίνη 3 ευρώ θα κλαιμε..η ΕΕ έχει υποχρέωση να προστατεύει τα συμφεροντά της..
καλα δεν θελεις πετρελαια γιατι εχουμε σεισμούς αλλα θελεις ..πυρηνικά ?? ειδες τι εγινε με τους σεισμούς..το καρβουνο και η μουλυσμένη ατμοσφαιρα προκαλού αρρώστειες σίγουρα αλλα δεν μολύνουν για 100δες χρόνια το 'εδαφος, όπως τα ραδιενεργά υλικά..αυτή ειναι η βασική διαφορά..πχ επιλέγω να ζώ στην Αθηνα για να εχω πιό άνετη ζωή αλλα ξερωότι μπορεί να εχω επιπλοκες στην υγεια μου...δεν υποθηκευω όμως το μελλον επόμενων γεννεών..ενώ αν γινει πυρηνικό ατυχημα οι 3 τουλάχιστον επόμενες γενεες θα χουν προβλημα..τους ρωτήσαμε αυτούς????? οχι βεβαια..αστους λοιπόν να εχουν το δικαίωμα επιλογής...

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2011 10:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

καλησπερα σας κυριε δαντη ενα σχολιο για την αλαπις θα ηθελα, πιστευετε οτι θα ειναι ο νεος λαναρας του ΧΑΑ; που βλεπετε τον πατο σε αυτο το χαρτι τετοια πτωση δεν δικαιολογειται για αυτη την εταιρια με καθαρη θεση 1,5 δις να αποτιμαται στο ΧΑΑ 69 εκατ. τι γινεται ενα σοβαρο σχολιο και μια αναλυση που πιστευω οτι πρεπει να την δωσετε ευχαριστω εκ των προτερων

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 21, 2011 10:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλησπέρα!
Σήμερα οι όγκοι ήταν τσιμπημένοι. Βλέπετε σταδιακή τοποθέτηση εν όψη αποκρατικοποιήσεων και deal τραπεζών (για διανομή λόγω μαζικής έλλειψης μαριδαίων δεν μου μοιάζει) ή κάτι άλλο?
Επίσης νομίζω ΔΕΗ (λόγω συνδικάτων) και νερά (λόγω ψυχολογίας) θα παίξουν τελευταία. Εγώ βλέπω για πολλούς λόγους ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΟΤΕ και "εθνικού πρωταθλητή" από τα πρώτα, η γνώμη σας? Η πραγματική προεξόφληση πότε αρχίζει (εγώ νομίζω πως ήδη άρχισε) και με τι ορίζοντα?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 22, 2011 1:18 am 
Χωρίς σύνδεση

Δρ Πάνο συμφωνούμε ότι η επέμβαση στην Λιβύη γίνεται για τα πετρέλαια και όχι για ανθρωπιστικούς λόγους, το παράδειγμα του Ιράκ υπάρχει να μας δείχνει τις επιπτώσεις μιας τέτοιας επέμβασης . Αν είναι καλό για το ΧΑΑ καλώς να γίνει ...
Η πυρηνική ενέργεια είτε μας αρέσει είτε όχι χρησιμοποιείται από τις αναπτυγμένες χώρες και από γείτονες ... Δεν είμαστε ειδικοί στο φόρουμ αυτό για την ασφάλεια της για αυτό καλό είναι να μην προχωράμε σε αφορισμούς . Από οικονομικής και χρηματιστηριακής άποψης θα έκανε καλό ή όχι η εγκατάσταση πυρηνικού αντιδραστήρα στην χώρα μας ;
Με την ΑΤΕ τι θα γίνει επιτέλους ; Δεν είναι αποκαρδιωτική η αντίδραση του δημοσίου ; Για ποιες αποκρατικοποιήσεις μιλάμε μετά ; Αν την πούλαγαν σε ξένη τράπεζα θα ήμουν πολύ αισιόδοξος για την λύση των δημοσιονομικών μας .
Ο ΟΛΠ έχει πολύ καλή σύμβαση με τους Κινέζους και αν προχωρούσε σε τέτοια σχέδια θα απέδιδε σοβαρά κέρδη . Αν ήταν ικανοί θα πούλαγαν κάποιο άλλο λιμάνι στους Κινέζους να το αναπτύξουν για την πρόσβαση τους στην Ευρώπη και ας αφήσουν τον Πειραιά για την εγχώρια κίνηση .

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 22, 2011 1:23 am 
Χωρίς σύνδεση

Για το ESM τι γνώμη έχετε ; Επαρκεί από μόνο του για την Ελλάδα ή θα έρθει η μέρα του κουρέματος ;
Είναι αλήθεια ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις τράπεζες για απεξάρτηση από την ΕΚΤ, επιστροφή προνομιούχων και κρατικών εγγυήσεων ; Ή μήπως τώρα πια είναι σε θέση να εκβιάζουν οι τραπεζίτες ;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 22, 2011 10:18 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

ΦΙΛΕ GAP ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ???ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ,ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 22, 2011 10:38 am 
Χωρίς σύνδεση

STAVROS7 έγραψε:
ΦΙΛΕ GAP ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΣΟΥΛΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ???ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ,ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....

Ποια ραδιενέργεια ; Ήδη έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν τα χρηματιστήρια πάλι . Αν υπήρχε πρόβλημα με την ραδιενέργεια και τα πυρηνικά εργοστάσια θα είχαμε τέτοια πανηγύρια ;

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: