Εγώ δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Ίσα ίσα, με βρίσκεις σχεδόν απόλυτα σύμφωνο και όχι μόνο σε αυτές τις μετοχές αλλά και σε κάποιες άλλες. Σϊγουρα μέσα βάζω τράπεζες σε αυτό το σκεπτικό. Πάντως πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση πρέπει εμείς οι μικροεπενδυτές να αρχίσουμε να την ψάχνουμε αλλιώς. Το χω βάλει σκοπό εγώ προσωπικά και αυτό το ΠΣΚ θα το πραγματοποιήσω. Θα κοιτάξω το παρελθόν κάποιων μετόχων σε διάφορες εταιρίες και θα ψάξω τι σχέσεις και με ποιούς είχανε τα τελευταία 15 χρόνια. Βασικά έχω την υποψία ότι κάποιο hard core παιχνίδι παίζεται στο ναυτιλιακό τομέα με νότιο ευρωπαϊκά συμφέροντα κυρίως της Ιταλίας και μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό το παιχνίδι δημιούργησε μέρος του προβλήματος στις τράπεζες. Δηλαδή από καταστάσεις που βλέπω να δημιουργούνται στα μουλωχτά στην Ιταλία σε συνδυασμό με δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο παράνομος επιχειρηματικός τομέας της Ιταλίας λόγω καταστάσεων που δεν κάθομαι εδώ να αναλύσω, πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη επάνοδος κεφαλαίων ή και χρηματοδότηση άμεση προς ξένες τράπεζες οι οποίες προωθούν αυτή την κατάσταση στις χώρες οι οποίες όλως τυχαίως έχουν και τις καλύτερες συμφωνίες σε ναυτιλιακό επίπεδο και σβήνουν λιμάνια από το χάρτη(παράπλευρες απώλειες). Βλέπε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία αλλά και Ιρλανδία η οποία πρόκειται να είναι το καλύτερο, προσιτότερο και κοντινότερο λιμάνι της ΕΕ για τις φθηνές εξαγωγές προς Καναδά και east cost. Δεν ξέρω, ίσως κάποιοι με χαρακτηρίσουν φαντασιόπληκτο και ραμολί αλλά όσο και να φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορώ να πιστέψω σενάρια του στυλ αγορά της Ελλάδας από τους ευρωπαίους κτλ κτλ. Θα τους συνέφερε πιό πολύ να μας δίνανε και να καταναλώναμε. Γιατί να μας καταστρέψουν? Για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια? Τα έχουν ούτως ή άλλως. Άρα είναι η εμπορική εκμετάλλευση το θέμα. Και το μόνο πράγμα που μπορούν να εκμεταλλευθούν από αυτές τις χώρες σε κοινό εμπορικό επίπεδο είναι η διακίνηση εμπορευμάτων όχι σε λάστιχο αλλά σε σιδηρόδρομο και πλοίο που είναι και πιο φθηνή ως μεταφορά αλλά και πιο οικονομική από άποψη συντήρησης. Η θάλασσα δεν χρειάζεται ούτε ασφάλτους, ούτε φανάρια ούτε υποδομές και ο σιδηρόδρομος αναπτύσσεται με γιγάντιους ρυθμούς. Αυτά βλέπω και ελπίζω να μην έχω καταλάβει τίποτα. Γιατί αν έστω και ένα από αυτά ισχύει, τον ήπιαμε.
_________________ Το να είναι κάποιος γίδι δε με απασχολεί. Αλλά το να προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι κι εγώ γίδι για να μην αισθάνεται μόνος του, με εξοργίζει.
|