Μίγμα short covering και κερδοσκοπίας τα κυρίαρχα στοιχεία του ΧΑ – Νέα άνοδος στην ΑΤΕ - Ανοίγουν τα spreads και CDS – Στα 1,30 δολ το ευρώ 28/07/10 - 12:00
Το κερδοσκοπικό παιχνίδι που στήθηκε στο City του Λονδίνου συνεχίζεται μετά και το short covering που εκδηλώθηκε χθες καθώς funds έκλεισαν short θέσεις υποχρεωτικά.
Η άνοδος που έχει συντελεσθεί στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι απόρροια κυρίως κερδοσκοπίας γιατί όμως;... Από τα υπάρχοντα στοιχεία κυρίως μέσω των μεγάλων ξένων παικτών προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος των ξένων που τοποθετήθηκε στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι hedge funds.
Πάντως ανεξαρτήτως των όποιων κινήσεων πραγματοποιούνται το σχέδιο του Λονδίνου για άνοδο της αγοράς έως τις 1850 μονάδες μέχρι τις αρχές του γ΄ δεκαημέρου του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Για μια ακόμη μέρα οι ξένοι συνεχίζουν τις μεγάλες τους κινήσεις.
Ενδεικτικά πάνω από 400 χιλ τεμάχια έχει διακινήσει η Citigroup και 100 χιλ η Deutsche Bank στην Εθνική. Η μετοχή κινείται πέριξ των 11,8 ευρώ και προφανώς το κρίσιμο σημείο είναι τα 12 ευρώ.
Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής βρίσκεται στα 7 με 7,1 δις ευρώ.
Στην Alpha bank έχουν πραγματοποιήσει η Merrill Lynch 200 χιλ τεμάχια η Citigroup 110 χιλ και η HSBC περίπου 100 χιλ τεμάχια.
Η μετοχή της Alpha bank υποχωρεί οριακά κάτω από τα 6 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 3,2 δις ευρώ.
Η Eurobank εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 3,48 με 3,5 δις ευρώ και εσχάτως έχει προσελκύει το ενδιαφέρον κυρίως μέσω της Credit Suisse να έχουν πραγματοποιηθεί πολλές κινήσεις.
Στην ΑΤΕ το κερδοσκοπικό παιχνίδι συνεχίζεται με την μετοχή να έχει διαμορφωθεί στα 1,27 ευρώ ή άνοδος 4%. Η άνοδος είναι απόρροια κερδοσκοπίας, αγοράζουν επενδυτές ποντάροντας στο ότι το κράτος άπαξ και θα αποτιμήσει την τράπεζα θα θέλει υψηλότερα τις τιμές άρα είναι ευκαιρία για…κερδοσκοπία.
Στα ομόλογα παρατηρείται μικρή άνοδος των spreads και των CDS.
Τα CDS στις 700 μονάδες βάσης από 690 μονάδες βάσης χθες...
Το ευρώ διατηρείται στην ζώνη των 1,30 ευρώ με υψηλό ημέρας 1,3042 δολάρια.
Μόνο αν σπάσει τα 1,3030 αποφασιστικά θα κινηθεί προς το επόμενο τεχνικό σημείο τα 1,3125 δολάρια.
www.bankingnews.gr