neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 12 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα της Εταιρίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 21, 2009 7:43 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 13, 2009 8:23 pm
Δημοσιεύσεις: 730
Εύγε λεβέντες. Η δημόσια πρόταση θα αποτύχει και προς το παρόν οι πεινασμένοι λύκοι δεν θα φάνε την εταιρία για μια μπουκιά ψωμί.
Ο Φαντομάς μίλησε εγκαίρως και εισακούστηκε
http://www.euro2day.gr/news/market/123/ ... ticle.aspx

_________________
Ο αγών ξεκίνησε. Πίσσα και πούπουλα στους γιαλαντζί αναλυτές.
<<Μηδέν εις το Πηλίκον>>


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα της Εταιρίας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 22, 2009 10:33 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Δευτ Απρ 13, 2009 7:00 pm
Δημοσιεύσεις: 2497
Παράθεση:
ΑΒ: Δίκαιο το τίμημα από Delhaize

Η επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα συμφέροντα της Άλφα – Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε. ούτε να έχει αρνητικές συνέπειες στα συμφέροντα των εργαζομένων της εταιρείας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στην Αιτιολογημένη Γνώμη σχετικά με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση της Delhaize.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, ο Προτείνων δηλώνει ρητά ότι η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς σημαντική μεταβολή ως προς τις δραστηριότητές της και τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η ανάπτυξή της, καθώς και ότι δε θα μεταβληθεί ο αριθμός εργαζομένων στην εταιρία και τις θυγατρικές της και οι όροι εργασίας αυτών.

Σημειώνεται επίσης ότι τα στρατηγικά σχέδια του Προτείνοντα, όπως αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, δεν αναμένεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση στους χώρους όπου διεξάγονται οι δραστηριότητες της εταιρείας.

Όσον αφορά το Προσφερόμενο Τίμημα των €30,50 ανά μετοχή επισημαίνεται ότι είναι δίκαιο από χρηματοοικονομικής άποψης για τους κατόχους των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Aιτιολογημένη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας «AΛΦΑ‐ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.»
(η «ΑΒ» ή η «Εταιρία») σχετικά με την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση της εταιρίας «DELHAIZE “THE LION” NEDERLAND B.V.» (η «DELNED» ή ο «Προτείνων») για την αγορά του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ΑΒ.

Σε συνέχεια της υποβολής από την DELNED στις 18 Mαϊου 2009 (η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την αγορά του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας (η «Δημόσια Πρόταση») και της δημοσίευσης στις 11 Ιουνίου 2009 του εγκεκριμένου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληροφοριακού δελτίου της DELNED (το «Πληροφοριακό Δελτίο»), το Διοικητικό Συμβούλιο της AB συνήλθε σε συνεδρίαση κατά την 19η Ιουνίου 2009 προκειμένου να διατυπώσει, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.3461/2006 για τις δημόσιες προτάσεις (ο «Νόμος»), την παρούσα αιτιολογημένη γνώμη του (η «Αιτιολογημένη Γνώμη») σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση.

Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Δελτίο, η Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση από τον Προτείνοντα του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, ονομαστικής αξίας 1,50€ η καθεμία (οι «Μετοχές»), τις οποίες δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης (οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»).

Ειδικότερα, κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, οι Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης ανέρχονταν σε 4,422,106 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 34,73% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Οι Μετοχές είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «ΧΑΑ»). Το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση κάθε Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης, ανέρχεται σε €30.50 τοις μετρητοίς (το «Προσφερόμενο Τίμημα»).

Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων κατείχε 8,310,614 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 65,27% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, ενώ κανένα άλλο μέλος του Ομίλου Delhaize Group (“ο Ομιλος»), στον οποίον ανήκει και ο Προτείνων, δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, Μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της Εταιρίας κατά την ημερομηνία εκείνη.

Α. Αριθμός Μετοχών που κατέχουν ή ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας:

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και τα διευθυντικά της στελέχη –Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εταιρίας (τα «Διευθυντικά Στελέχη»), είναι τα εξής:

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
1. Pierre‐Olivier Beckers, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα.
2. Κωνσταντίνος Μαχαίρας Διευθύνων Σύμβουλος με εκτελεστικά καθήκοντα.
3. Stefan Descheemaeker μέλος του Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα
4. Nicolas F.V.P.M Hollanders de Ouderaen, μέλος του Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα.
5. Michael Waller, μέλος του Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα
6. Τρύφων Κολλίντζας, ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα.
7. Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικά καθήκοντα.

Διευθυντικά στελέχη:
1. Λεωνίδας Βρεττάκος, Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Μάρκετινγκ
2. Νίκος Ιωσήπου, Εκτελεστικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας
3. Μαρία Κουκαλάνη, Εκτελεστική Σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου
4. Σπύρος Κυρούσης, Εκτελεστικός Διευθυντής Logistics
5. Δημήτρης Πρίντζιος, Εκτελεστικός Διευθυντής Λειτουργίας Καταστημάτων
6. Bradley Smith, Chief Financial Officer
7. Βασίλης Σταύρου, Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων
8. Πέτρος Τραχανάς, Εκτελεστικός Διευθυντής Αγορών

Την 18η Ιουνίου 2009 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη της Εταιρίας δεν κατείχαν ούτε ήλεγχαν άμεσα ή έμμεσα Μετοχές, πλην του κου Κωνσταντίνου Μαχαίρα, Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας, ο οποίος κατείχε τριάντα τρεις χιλιάδες οκτακόσιες τριάντα επτά (33.837) Μετοχές.

Β. Ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ενημερώθηκε εγγράφως για την απόφαση tης DELNED σχετικά με την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης τη Δευτέρα 18 Μαϊου 2009, και ενημέρωσε σχετικά τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Εταιρίας αυθημερόν.

Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας επέλεξε ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου, την εταιρία CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LIMITED (ο «Σύμβουλος»), προκειμένου να συντάξει τη σύμφωνα με το Νόμο λεπτομερή έκθεση που θα συνοδεύει την Αιτιολογημένη Γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Πληροφοριακό Δελτίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 5 Ιουνίου 2009 και τέθηκε στη διάθεση του κοινού στις 11 Ιουνιου 2009, οπότε και διαβιβάστηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Εταιρίας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με το Νόμο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας θα δημοσιοποιήσει και θα υποβάλει προσηκόντως την Αιτιολογημένη Γνώμη του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον Προτείνοντα, γνωστοποιώντας την παράλληλα στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Εταιρίας. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Εταιρίας μέχρι και σήμερα δεν υπέβαλαν προς το Διοικητικό Συμβούλιο χωριστή γνώμη σχετικά με τις επιπτώσεις της Δημόσιας Πρότασης στην απασχόληση των εργαζομένων.

Πέραν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δεν προέβη σε καμία ειδικότερη ενέργεια σε σχέση με τη Δημόσια Πρόταση.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν προέβη ούτε προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που δεν εντάσσεται στη συνήθη πορεία των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και ενδέχεται να οδηγήσει στη ματαίωση της Δημόσιας Πρότασης.

Γ. Συμφωνίες μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου ή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και του Προτείνοντα.

Δεν υφίστανται τέτοιες συμφωνίες.

Χάριν πληρότητας, σημειώνεται ότι ο κ. Pierre‐Olivier Beckers, Μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, είναι επίσης Διευθυντής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Προτείνοντα.

Δ. Απόψεις του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση.

Δ.1. Ο Προτείνων στο Πληροφοριακό Δελτίο έχει δηλώσει ότι, προτίθεται να καταβάλει τοις μετρητοίς το Προσφερόμενο Τίμημα, για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης, για την οποία η Δημόσια Πρόταση γίνεται νομίμως και εγκαίρως αποδεκτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DELNED της 18 Μαϊου 2009:
‐ Το ανωτέρω Προσφερόμενο Τίμημα είναι ανώτερο κατά:
• 22,0% από τη χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος στις 15 Μαϊου 2009
• 24,6% από το σταθμισμένο κατ’όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της περιόδου των τελευταίων τριών μηνών που έληξε στις 15 Μαϊου 2009
•17,52% από το σταθμισμένο κατ’όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της περιόδου των τελευταίων έξι μηνών που έληξε στις 15 Μαϊου 2009
‐ Ο Προτείνων θα αναλάβει την καταβολή των ανερχομένων σε 0,08% δικαιωμάτων υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε. για την καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερομένων Μετοχών, τα οποία άλλως θα επιβάρυναν τους αποδεχόμενους μετόχους, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Κωδικοποιημένης Απόφασης 153/18 Δεκεμβρίου 2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Χ.Α.Ε. Συνεπώς, οι αποδεχόμενοι μέτοχοι θα λάβουν το Προσφερόμενο Τιμήμα καθαρό από τα ανωτέρω δικαιώματα, αφού αφαιρεθεί ο επιβαλλόμενος, δυνάμει του άρθρου 21 του Ν. 3697/2008 σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του Ν. 3756/2009 φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών ποσοστού 0,15%.

Δ.2. Ο Σύμβουλος, εφαρμόζοντας διεθνώς αποδεκτές μεθόδους αποτίμησης, γνωμοδότησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ότι το Προσφερόμενο Τίμημα είναι δίκαιο από χρηματοοικονομικής απόψεως για τους κατόχους των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης.

Δ.3. Ο Προτείνων στο Πληροφοριακό Δελτίο έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που, μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, κατέχει συνολικά Μετοχές που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας:

Α) Θα ασκήσει το δικαίωμα να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων Μετοχών,σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου («Δικαίωμα εξαγοράς»)

Β) Υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του προσφερόμενου τιμήματος σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου (Δικαίωμα Εξόδου»)

Στη συνέχεια, ο Προτείνων θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των Μετόχων με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των Μετοχών από το ΧΑ.

Δ.4. Τα επιχειρηματικά σχέδια του Προτείνοντα
‘Οπως αναλυτικά αναφέρεται στην παράγραφο 5.6 του Πληροφοριακού Δελτίου:
“O πλήρης έλεγχος της Εταιρίας θα απλοποιήσει τη δομή της Delhaize Group καθώς, με εξαίρεση την ΑΒ, καμία από τις άμεσα και έμμεσα θυγατρικές της DG δεν έχει μετοχές εισηγμένες σε χρηματιστήριο. Επίσης, η ΑΒ θα συνεχίσει να τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης της Delhaize Group (π.χ. σε επίπεδο μείωσης κόστους κεφαλαίων, συνεργιών κλπ) με μεγαλύτερη όμως λειτουργική ευελιξία, καθώς και να αποτελεί ακόμα περισσότερο την πλατφόρμα ανάπτυξης της DG στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.»

«Ο Προτείνων προτίθεται, με βάση τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, να συνεχίσει να λειτουργεί την Εταιρία χωρίς σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες και στον τρόπο λειτουργίας της και χωρίς αλλαγές στις τρέχουσες εργασιακές σχέσεις. Περαιτέρω, με βάση τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, ο Προτείνων δε σχεδιάζει να επιδιώξει ουσιαστικές αλλαγές στους όρους εργασίας και στο συνολικό αριθμό των απασχολούμενων στην Εταιρία και στις θυγατρικές της.

«Σε περίπτωση που, οποτεδήποτε μετά την Ολοκλήρωση, οι Μετοχές διαγραφούν από το Χρηματιστήριο, ο Προτείνων προτίθεται να μεταβάλει τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης της ΑΒ, καθώς και να επιφέρει λοιπές διοικητικής φύσεως αλλαγές, με γνώμονα το γεγονός ότι δε θα χρειάζεται πλέον η Εταιρία να συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις των εισημγένων εταιριών...»

«Τέλος, η Delhaize Group έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη διοικητική ομάδα της ΑΒ, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία της Εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια και, συνεπώς, δε σχεδιάζονται αλλαγές στη σύνθεσή της.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, λαμβάνοντας υπόψη του τα ανωτέρω διατυπώνει ομόφωνα την ακόλουθη άποψη:

Α. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, η επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα συμφέροντα της Εταιρίας, ούτε να έχει αρνητικές συνέπειες στα συμφέροντα των εργαζομένων της Εταιρίας, δεδομένου ότι ο Προτείνων δηλώνει ρητά ότι η Εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς σημαντική μεταβολή ως προς τις δραστηριότητές της και τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ
ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η ανάπτυξή της, καθώς και ότι δε θα μεταβληθεί ο αριθμός εργαζομένων στην εταιρία και τις θυγατρικές της και οι όροι εργασίας αυτών.

Β. Τα στρατηγικά σχέδια του Προτείνοντα, όπως αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, δεν αναμένεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην απασχόληση στους χώρους όπου διεξάγονται οι δραστηριότητες της Εταιρίας.

Γ. Το Προσφερόμενο Τίμημα των €30,50 ανά μετοχή είναι δίκαιο από χρηματοοικονομικής άποψης για τους κατόχους των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης.

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση η παρούσα Αιτιολογημένη Γνώμη δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως σύσταση ή συμβουλή προς τους Μετόχους για την αποδοχή ή απόρριψη της Δημόσιας Πρότασης.

Η παρούσα Αιτιολογημένη Γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας καταρτίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ.1 και 2 του Νόμου, υποβάλλεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στον Προτείνοντα σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.3 και δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Νόμου.

Γέρακας Αττικής, 22 Ιουνίου 2009
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


kata pws fainetai psilobiazonte

giati omws?

_________________
Groing Old is more than a than a bad habit which a busy person has no time to form


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 12 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr