alonedriver έγραψε:
Για να δούμε αν τελικώς θα γράφετε μόνο στο forum χωρίς να απαντάτε...
Η Μ. Βρεττανία με ιδιωτικό δανεισμό στο 380% του ΑΕΠ και με έλλειμμα 13% ΔΕΝ έχει χρεοκοπήσει? Ή μήπως παράγει κάτι και μου διαφεύγει που το εξάγει σε άλλες χώρες? Γιατί η Ελλάδα έχει ιδιωτικό δανεισμό περί του 100% του ΑΕΠ της...
Κοιτώντας τα του οίκου μας Η Ελλάδα ξαφνικά έγινε τόσο συνεπής στις υποχρεώσεις και στις δεσμεύσεις της ώστε να υλοποιήσει απαρέγκλιτα τον προϋπολογισμό και το ΠΣΑ;
Η γύμνια θα φανεί και θα καταγραφεί τον Μάιο καθώς τότε θα ξεκαθαρίσει το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά για τα του οίκου μας αλλά θα μείνουμε στο ότι τον Μάιο θα κριθούμε ουσιαστικά και όχι τυπικά όπως στα μέσα Μαρτίου.
Κοιτώντας τα των οίκων τους Η Ευρώπη πανικοβλήθηκε όταν έμαθε ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα του προϋπολογισμού 13%.
Οι ΗΠΑ που έχουν έλλειμμα 11% του ΑΕΠ ή 1,6 τρις δολάρια τι θα πρέπει να πουν;
Μια άλλη παράμετρος αν οι ΗΠΑ δεν είχαν το δολάριο και τον πλούτο τους θα είχαν χρεοκοπήσει.
Το χρέος στα 14 τρις. Μια άλλη παράμετρος η Κίνα έχει αγοράσει αμερικανικό χρέος 768 δις δολάρια και αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ η Βρετανία 300 δις δολάρια , τα ενωμένα Αραβικά Εμιράτα 200 δις και η Γερμανία 53 δις.
Η εικόνα της Ιαπωνίας τρις χειρότερη. Το έλλειμμα της Ιαπωνίας έχει δύο όψεις το εσωτερικό και εξωτερικό. Το εσωτερικό έλλειμμα φθάνει το 170% του ΑΕΠ.
Δηλαδή τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιαπωνία αν δεν είχαν την οργάνωση , τον πλούτο και τα νομίσματα τους θα είχαν βρεθεί στην κατάσταση της Ελλάδος.
To συμπέρασμα Τα δύσκολα είναι εμπρός μας και όχι πίσω μας για την Ελλάδα και διεθνώς.
Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr