neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Κυρίες και κύριοι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ..........
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 11, 2010 3:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κυρίες και κύριοι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ουσιαστικά έχουμε «χρεοκοπήσει»

11/03/10 - 01:57

Πολλοί θα διαφωνήσετε , τι θέλει ένας τραπεζικός συντάκτης τώρα και μιλάει για χρεοκοπίες και άλλα.
Ποια είναι όμως η εικόνα που έχει σχηματοποιηθεί;

Η Ελλάδα παρακαλεί τους πάντες για βοήθεια την οποία ακόμη τουλάχιστον δεν της δίνουν.
Μπορεί να εξηγήσει κανείς τι σημαίνει η δήλωση του πρωθυπουργού θέλουμε μόνο πολιτική στήριξη;
Η Ελλάδα παρακαλεί για βοήθεια αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Οι ευρωπαίοι απέδειξαν ότι έχουν σχέδιο το οποίο απλά δεν αφορά την Ελλάδα αφορά οτιδήποτε άλλο εκτός της Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει κυρίως στα μάτια των ξένων η Ελλάδα είναι ο διεθνώς περίγελος που έχει βγεί στην γύρα και ζητιανεύει βοήθεια οικονομική.
Ο πρωθυπουργός καταβάλλει μια υπερπροσπάθεια αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα έχει καταντήσει όπως η έσχατη κάστα στις Ινδίες των ανέγγιχτων που κανείς δεν τους αγγίζει για να μην μολυνθεί.
Μπορεί ακόμη στις τσέπες μας να υπάρχει ρευστό αλλά ως χώρα παγκοσμίως είμαστε χρεοκοπημένοι.
Αυτές οι απειλές ότι θα πάμε στο ΔΝΤ αποδεικνύουν το αδιέξοδο της χώρας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

news@bankingnews.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυρίες και κύριοι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ..........
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 11, 2010 3:58 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Για να δούμε αν τελικώς θα γράφετε μόνο στο forum χωρίς να απαντάτε...

Η Μ. Βρεττανία με ιδιωτικό δανεισμό στο 380% του ΑΕΠ και με έλλειμμα 13% ΔΕΝ έχει χρεοκοπήσει? Ή μήπως παράγει κάτι και μου διαφεύγει που το εξάγει σε άλλες χώρες? Γιατί η Ελλάδα έχει ιδιωτικό δανεισμό περί του 100% του ΑΕΠ της...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Κυρίες και κύριοι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ..........
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 11, 2010 4:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΦΙΛΕ ου γαρ συγχρωνται Ιουδαιοι Σαμαρειτες. Και εγω θα ηθελα να ρωτησω οταν καποιος γραφει για προβλημα χρεωκοπιας και μαλιστα ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που και ο πλεον αδαης γνωριζει το βαθμο σπουδαιοτητας για την χειμαζομενη οικονομια μας ΑΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ απο στοιχειωδη δημοσιογραφικη δεοντολογια να την ονομασει...ΟΝΟΜΑΣΤΕ κυριε αλλιως δυστυχως κατατασσεστε στις κιτρινες πεννες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 11, 2010 4:58 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

alonedriver έγραψε:
Για να δούμε αν τελικώς θα γράφετε μόνο στο forum χωρίς να απαντάτε...

Η Μ. Βρεττανία με ιδιωτικό δανεισμό στο 380% του ΑΕΠ και με έλλειμμα 13% ΔΕΝ έχει χρεοκοπήσει? Ή μήπως παράγει κάτι και μου διαφεύγει που το εξάγει σε άλλες χώρες? Γιατί η Ελλάδα έχει ιδιωτικό δανεισμό περί του 100% του ΑΕΠ της...

Κοιτώντας τα του οίκου μας
Η Ελλάδα ξαφνικά έγινε τόσο συνεπής στις υποχρεώσεις και στις δεσμεύσεις της ώστε να υλοποιήσει απαρέγκλιτα τον προϋπολογισμό και το ΠΣΑ;
Η γύμνια θα φανεί και θα καταγραφεί τον Μάιο καθώς τότε θα ξεκαθαρίσει το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά για τα του οίκου μας αλλά θα μείνουμε στο ότι τον Μάιο θα κριθούμε ουσιαστικά και όχι τυπικά όπως στα μέσα Μαρτίου.

Κοιτώντας τα των οίκων τους
Η Ευρώπη πανικοβλήθηκε όταν έμαθε ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα του προϋπολογισμού 13%.
Οι ΗΠΑ που έχουν έλλειμμα 11% του ΑΕΠ ή 1,6 τρις δολάρια τι θα πρέπει να πουν;
Μια άλλη παράμετρος αν οι ΗΠΑ δεν είχαν το δολάριο και τον πλούτο τους θα είχαν χρεοκοπήσει.
Το χρέος στα 14 τρις. Μια άλλη παράμετρος η Κίνα έχει αγοράσει αμερικανικό χρέος 768 δις δολάρια και αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ η Βρετανία 300 δις δολάρια , τα ενωμένα Αραβικά Εμιράτα 200 δις και η Γερμανία 53 δις.
Η εικόνα της Ιαπωνίας τρις χειρότερη. Το έλλειμμα της Ιαπωνίας έχει δύο όψεις το εσωτερικό και εξωτερικό. Το εσωτερικό έλλειμμα φθάνει το 170% του ΑΕΠ.
Δηλαδή τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιαπωνία αν δεν είχαν την οργάνωση , τον πλούτο και τα νομίσματα τους θα είχαν βρεθεί στην κατάσταση της Ελλάδος.

To συμπέρασμα
Τα δύσκολα είναι εμπρός μας και όχι πίσω μας για την Ελλάδα και διεθνώς.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 11, 2010 5:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Οποιος λέει ότι η χωρα μου έχει καταντήσει περίγελο τρώει μοναστερω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ούτε καν το συζητάμε το θέμα. Τέτοια πράγματα δεν έπρεπε να γράφονται γιατί αν μη τι άλλο είναι προσβλητικά.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 5 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση