neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τι μου εκμυστηρεύθηκε ένας τραπεζίτης – Τον Μάιο τα σπουδαία
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 10, 2010 12:23 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Τι μου εκμυστηρεύθηκε ένας τραπεζίτης – Τον Μάιο τα σπουδαία

10/03/10 - 07:16

Θα χρησιμοποιήσω πρώτο ενικό αν και αντιδεοντολογικό είθισται οι δημοσιογράφοι να γράφουμε σε τρίτο ενικό.
Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι αυτό που θα σας αναφέρω έχει ενδιαφέρον.
Συνομιλώντας με ένα κορυφαίο Έλληνα τραπεζίτη προφανώς τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση στην οικονομία η απάντηση «κατάμαυρη εσύ τα βλέπεις ωραία;» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του.

Δεν μπορούσα να του πω τίποτε καθώς και η δική μου άποψη έρχεται να εναρμονιστεί με τον συνομιλητή μου.
Τι μπορεί να συμβεί τον ρώτησα ώστε να διερευνήσω γιατί τα βλέπει μαύρα τα πράγματα.
Μου απάντησε «δυστυχώς κανείς δεν έχει καταλάβει ότι η οικονομία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο και αυτό δεν θα αλλάξει. Έως τον Μάιο πιστεύω θα συμβούν δύο πράγματα ή η χώρα θα καταλήξει στο ΔΝΤ ή κάτι το συνταρακτικό θα συμβεί και η χώρα θα σωθεί. Ο Μάιος θα είναι ο πιο σημαντικός μήνας της χώρας να το θυμάσαι» μου απάντησε.
Η συζήτηση που κέντρισε το ενδιαφέρον μα καλά δεν βλέπεις τίποτε θετικό δεν γίνεται μια προσπάθεια και η απάντηση που έλαβα είναι γεγονός αποστομωτική « πιστεύεις ότι η Ελλάδα , οι δημόσιες υπηρεσίες δουλεύουν , μας δουλεύουν σίγουρα αλλά δεν παράγουν».
Τι να απαντήσεις εδώ οι εφοριακοί απεργούν , το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τελεί υπό κατάληψη και το δημόσιο δεν άλλαξε μέσα σε 6 μήνες.
Ενδόμυχα συμφώνησα με τον τραπεζίτη.
Εν συνεχεία τον ρώτησα για το Χρηματιστήριο τι προβλέπεται γενικά και η απάντηση « με το ΧΑ ασχολούνται αυτή την περίοδο όσοι θέλουν απλά να χάσουν»
Τίποτε αισιόδοξο δεν υπάρχει ξαναρώτησα; Όχι βέβαια όλα είναι κατάμαυρα και αυτό δεν θα αλλάξει.
Μετά από αυτή την συζήτηση είναι γεγονός ότι περιορίστηκαν οι λίγες ελπίδες που καλλιεργούσα ότι θα αλλάξει κάτι προς το θετικότερο.
Από όλα αυτά θα κρατήσω τον Μάιο τον Μάιο θα κριθεί η Ελλάδα.
Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του τραπεζίτη ώστε να αναπτερωθούν οι δικές μου ελπίδες.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι μου εκμυστηρεύθηκε ένας τραπεζίτης – Τον Μάιο τα σπουδαία
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 10, 2010 11:52 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

H Ελλάδα όντως έχει σοβαρό πρόβλημα. Αυτή την στιγμή είναι αλήθεια ότι ελπίδα δεν υπάρχει - η τουλάχιστον δεν φαίνεται...

Αλλα...
1) Οι διεθνείς οικονομίες ανακάμπτουν με σχετικά γρήγορους ρυθμούς.
2) Η Ελλάδα βασίζεται πάνω από όλα στον τουρισμό και στην Ναυτιλία
3) Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διεθνής ανάκαμψη χωρίς να παρασύρει και την Ελλάδα μαζί της γιατί τα Ελληνικά μεγέθη είναι σχεδόν αστεία μπορστά στα Ευρωπαϊκά κλπ.

Όσο για το αν είναι ώρα για αγορές...Είναι ώρα για αγορές για όσους είναι υπομονετικοί. Οποιος πάει για το εύκολο χρήμα θα κλάψει. Όσοι έχουν υπομονή και κάνουν πραγματική επένδυση με στόχο τα επόμενα 3-5 χρονια τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Το που είναι ο πάτος κανένας δεν το ξέρει. Το ότι φτάσαμε πάντως στα πρόθυρα της χρωκοπίας, μάλλον μας λέει ότι κάπου εδώ είναι, εκτος και αν όντως χρεοκοπήσουμε, κάτι που φαίνεται απίθανο αυτή την στιγμή.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση