neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1682, 1683, 1684, 1685, 1686, 1687, 1688 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 11, 2016 2:55 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
DT: "Θα αποκτήσουμε το 5% του ΟΤΕ, εάν υπάρχει οικονομικό νόημα"

Μπορεί το ζήτημα της πώλησης ποσοστού 5% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ να μην αποτελεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πλέον προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, ωστόσο, η σύνδεσή του με το επόμενο πακέτο υπο-δόσεων των 2,8 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, δημιουργεί ένα σαφές χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Σε ρόλο ρυθμιστή βρίσκεται η Deutsche Telekom, βασικός μέτοχος του Οργανισμού με 40%, η οποία διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης για οποιοδήποτε ποσοστό της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας διατεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά συνέπεια, η θέση της γερμανικής εταιρείας θεωρείται de facto καθοριστικής σημασίας. Όπως εξηγούν γνώστες της υπόθεσης, "ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ έχει γίνει με την παραδοχή μίας κατ' αρχήν δέσμευσης της DT να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό στον ΟΤΕ, όμως εάν υπάρξει αλλαγή πορείας ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".
Το Capital.gr ζήτησε την άποψη της Deutsche Telekom για το κατά πόσον υπάρχει πρόθεση απόκτησης επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ. Ο Andreas Fuchs, εκπρόσωπος της Deutsche Telekom και υπεύθυνος του τομέα Finance, Mergers and Acquisitions, απαντώντας, ανέφερε πως "η θέση της DT είναι πάγια, όπως ορίζει η συμφωνία των μετόχων, η Deutsche Telekom έχει συγκεκριμένα δικαιώματα", ενώ επισημαίνει ότι "η DT θα αποκτήσει επιπλέον μετοχές σε οποιοδήποτε asset, μόνο αν η συναλλαγή έχει οικονομικό νόημα και ενισχύει την αξία του ομίλου. Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τον ΟΤΕ. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μας για το θέμα αυτό".
Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως η γερμανική εταιρεία ζήτησε - και φαίνεται να λαμβάνει - χρόνο, προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα του ΟΤΕ, επιθυμώντας να αξιολογήσει τις προεκτάσεις που θα έχει σε λειτουργικό, διοικητικό και χρηματοοικονομικό επίπεδο η απόκτηση ενός μεγαλύτερου ποσοστού στον ελληνικό όμιλο τηλεπικοινωνιών.
Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ διαθέτει 490.150.389 μετοχές και η χρηματιστηριακή του αξία διαμορφώνεται, σήμερα, στα 4,426 δισ. ευρώ, επομένως το 5% του Οργανισμού αντιστοιχεί, σε τρέχουσες τιμές, σε 220 εκατ. ευρώ.
Σήμερα, η DT διαθέτει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό 10% (6% άμεσα και 4% μέσω του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά την απορρόφηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ) κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, 43% βρίσκεται μοιρασμένο σε χαρτοφυλάκια Ελλήνων και ξένων θεσμικών επενδυτών και το υπόλοιπο σε χαρτοφυλάκια ιδιωτών και σε ελεύθερη διασπορά.
Η Συμφωνία Μετόχων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Deutsche Telekom δεσμεύει και τους δύο βασικούς μετόχους και, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι πως σε περίπτωση που το ποσοστό του Δημοσίου μειωθεί κάτω από 10%, χάνεται το δικαίωμα αρνησικυρίας για ορισμένα επιχειρηματικά και εταιρικά ζητήματα, ωστόσο, διατηρούνται δικαιώματα για περιορισμένο αριθμό θεμάτων, μεταξύ των οποίων και για θέματα εθνικής ασφάλειας. Παράλληλα, προβλέπεται πως το Ελληνικό Δημόσιο, για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζει να κατέχει τουλάχιστον 5% του μετοχικού κεφαλαίου, θα διορίζει τα 5 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ.
Τρίτοι παρατηρητές αναφέρουν πως πάντοτε υπάρχει και η λύση της διάθεσης αυτού του 5% μέσω του Χρηματιστηρίου, ωστόσο αυτή η οδός κρίνεται ως μη συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο, αφού θα απολέσει την προνομιακή του θέση ως συνομιλητή της DT, χωρίς να έχει τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας πώλησης μιας τόσο στρατηγικής συμμετοχής.
capital.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 11, 2016 4:55 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Επίσης από 20 Ιουνίου, ισχύουν και οι νέες αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α.
Πιο συγκεκριμένα "την αναπροσαρμογή του Δείκτη FTSE/X.A. Large Cap, πολλαπλασιάζοντας την τρέχουσα τιμή του επί 10, καθώς και των Δεικτών FTSE/Χ.Α. Δείκτης Τραπεζών και FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης, πολλαπλασιάζοντας τις τρέχουσες τιμές τους επί 20,
αποφάσισαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell".
Οι αλλαγές στους δείκτες θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των συναλλαγών την Παρασκευή 17 Ιουνίου και θα ισχύσουν από την συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου.

Ακολουθεί η έκθεση της Moody's, για την Ελληνική Οικονομία, στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα για το "Brexit" (23/6), ενώ στις 26 Ιουνίου είναι προγραμματισμένες οι Ισπανικές εκλογές.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές αποφασιστικής σημασίας κρίνεται και η 21η Ιουνίου, όπου αναμένεται η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας σχετικά με τις Νομισματικές Συναλλαγές (OMTs) από το πρόγραμμα της ΕΚΤ.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 13, 2016 2:13 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Brexit : οι φόβοι πλέον στις διεθνείς αλλά και την εγχώρια αγορά είναι εμφανείς. Παρακολουθούμε την υποχώρηση με βίαιο τρόπο όλων των αγορών.
Το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε μεγάλη στροφή τους επενδυτές από τις μετοχές , ακόμη και στις μεγάλες αγορές , προς ασφαλείς τοποθετήσεις (ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ, χρυσός κλπ).

Πέραν του Αγγλικού δημοψηφίσματος όμως, ο Ιούνιος είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τον προσδιορισμό της τάσης της Αγοράς καθώς :

-Στις 15 τρέχοντος είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Fed και στις 16 τρέχοντος η συνεδρίαση της BoJ.

-Για τις 23 τρέχοντος είναι το Aγγλικό δημοψήφισμα , για παραμονή ή όχι , της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ.

-Στις 26 τρέχοντος ακολουθούν και οι Ισπανικές εκλογές.

-Στις 17 τρέχοντος είναι η τελευταία ημέρα "υποχρεωτικών" πωλήσεων για τον τίτλο του ΟΠΑΠ -λόγω εξόδου από τον δείκτη EuroStoxx 600. Επίσης οι όποιες αναδιαρθρώσεις συμπίπτουν (17/6) και με το triple witching Ιουνίου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

-Από 20 Ιουνίου, ισχύουν και οι νέες αλλαγές στους δείκτες του Χρηματιστηρίου.

-Τέλος στις 24/6, αναμένεται η αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από τη Moody's.

υγ. η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.

Πακέτα σήμερα μέχρι τώρα:
ΤΡΑΣΤΟΡ 18.551.880 Χ 0.7816
ΓΡΙΒ 128.377 Χ 6.985


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 13, 2016 2:51 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
FT.COM
των ρεπόρτερς του FT Markets

Δημοσιεύθηκε: 13 Ιουνίου 2016 - 15:01
Τέσσερα καυτά ερωτήματα για την πορεία των αγορών.
Κρίσιμη εβδομάδα ξεκίνησε καθώς τρεις κεντρικές τράπεζες θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Η κίνηση κρατικών και εταιρικών ομολόγων και ο ρόλος της ΕΚΤ. Τις αποφάσεις του MSCI περιμένει το Πεκίνο.
Τέσσερα καυτά ερωτήματα για την πορεία των αγορών
Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που θέτουμε εμείς στο FT Markets, καθώς ξεκινά μια νέα (κρίσιμη) εβδομάδα.

Τι μήνυμα θα δώσουν οι κεντρικές τράπεζες;

Η είδηση πως η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 38.000 νέες θέσεις εργασίας το Μάιο –ο χαμηλότερος αριθμός από το 2010- φαίνεται πως έχει βάλει φρένο στην αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο και πιθανώς και τον Ιούλιο. Να αναμένετε πως η Fed θα εξερευνήσει λεπτομερώς το αν ο αριθμός των θέσεων εργασίας σχετίζεται ή όχι με τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία και το πώς τα αυξανόμενα κόστη στην ενέργεια επηρεάζουν τον πληθωρισμό. Η πρόεδρος Τζάνετ Γέλεν ενδέχεται επίσης να προσπαθήσει να επαναλάβει το μήνυμα της ομιλίας της στη Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα, στην οποία εξέφρασε μια αισιόδοξη προοπτική για την αμερικανική οικονομία.

Στη Βρετανία, η Τράπεζα της Αγγλίας πιθανότατα θα τονίσει για άλλη μια φορά τον αντίκτυπο του Brexit στην εγχώρια οικονομία, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Brexit ως εξήγηση για την απραξία της -εκτός κι αν ο διοικητής Kuroda θελήσει να κάνει την έκπληξη- ενώ θα θέσει τις βάσεις για χαλάρωση την επόμενη φορά.

Πόσο χαμηλά μπορούν να φτάσουν οι αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων;

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, με το ιαπωνικό, το βρετανικό και το γερμανικό κυβερνητικό χρέος να αγγίζουν χαμηλά ρεκόρ.

Οι επενδυτές αναζητούν περιουσιακά στοιχεία-καταφύγια αφού τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία εγείρουν ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, σε αγορές που ήδη αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο των αρνητικών επιτοκίων στην Ιαπωνία και την ευρωζώνη. Την προηγούμενη Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε να αγοράζει εταιρικά ομόλογα –πιέζοντας τις αποδόσεις ακόμη πιο κάτω.

Την επόμενη εβδομάδα, τρεις από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου θα συνεδριάσουν και, ακόμη και χωρίς μια απροσδόκητη αλλαγή στις πολιτικές, οι επενδυτές θα μελετήσουν τα μηνύματά τους προκειμένου να αλιεύσουν ιδέες για το προς τα πού μπορεί να κινηθούν τα επιτόκια το επόμενο διάστημα.

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουν οι τίτλοι επενδυτικής κλάσης;

Πριν το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα, η μέση απόδοση των τίτλων επενδυτικής κλάσης (investment grade) υποχώρησε κάτω του 1% σε χαμηλό ενός έτους.

Η τελευταία φορά που άγγιξε αυτά τα επίπεδα ήταν πριν η ΕΚΤ αρχίσει να αγοράζει κυβερνητικά ομόλογα, ενώ μετά από αυτό η αγορά υπέστη ένα απότομο sell-off.

Οι επενδυτές αναρωτιούνται αν θα δουν μια επανάληψη αυτών των επιδόσεων, με τις αποδόσεις να επανέρχονται σε πιο ομαλά επίπεδα καθώς ξεκινά η αγορά ομολόγων.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Bank of America Merrill Lynch σε επενδυτές στην αγορά πίστωσης, το 90% τονίζει πως το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ είναι η κύρια ανησυχία του, με πολλούς να ελαττώνουν τα πονταρίσματα σε πίστωση υψηλής βαθμολογίας. Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τα πάντα, από μια «έκρηξη» εταιρικών ομολόγων βραχυπρόθεσμα μέχρι την προοπτική μιας «φούσκας» στην πίστωση εξαιτίας της κεντρικής τράπεζας.

Θα κάνει η MSCI επιτέλους το βήμα στο θέμα της Κίνας;

Άλλη μια χρονιά, αλλά το ίδιο ερώτημα: θα δώσει η MSCI μια θέση στις μετοχές της κινεζικής ενδοχώρας (A-shares), στο σύμπαν των δεικτών της; Η Κίνα είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά σε όρους κεφαλαιοποίησης και η επιχειρηματολογία υπέρ της περίληψής τους κάνει λόγο για τη δουλειά που έχει κάνει η Κίνα στο να ανοίξει τις αγορές της διευρύνοντας τις ποσοστώσεις που χορηγεί σε ξένους επενδυτές.

Η αντίθετη άποψη σημειώνει ότι η Κίνα έχει κάνει λιγότερα για να καταστήσει ευκολότερη την ηθελημένη απόσυρση αυτών των κεφαλαίων και εστιάζει στις ενέργειες στις οποίες προχώρησαν πέρυσι οι αρχές για να σταματήσουν το trading περισσοτέρων από τις μισές μετοχές που διαπραγματεύονταν στην κινεζική ενδοχώρα, έπειτα από μια συντριπτική πτώση στην αγορά.

Οι ξένοι αντιστοιχούν σε λιγότερο του 2% της αγοράς, εκτιμούν οι αναλυτές, αλλά αν η απόφαση είναι θετική, οι διαχειριστές funds σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν το δείκτη MSCI EM, θα αναγκαστούν να αγοράσουν αυτές τις μετοχές που θα περιληφθούν.

Η απόφαση θα παρθεί στις πέντε το πρωί, ώρα Χονγκ Κονγκ, την Τετάρτη.

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article ... goron.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 13, 2016 2:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Δημοσιεύθηκε: 13 Ιουνίου 2016 - 14:31
El-Erian: Το Brexit θα έλυνε ένα θεμελιώδες πρόβλημα της ΕΕ

Μια contrarian άποψη δίνει ο Mohamed El-Erian, εκτιμώντας πως το Brexit μπορεί να λύσει μια από τις βασικές ασυνέπειες, η οποία αφορά στις διαφορετικές απόψεις Βρετανίας και Γερμανίας-Γαλλίας περί του τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
El-Erian: Το Brexit θα έλυνε ένα θεμελιώδες πρόβλημα της ΕΕ
Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως είναι το «αναγκαίο κακό» που θα εξασφαλίσει το μέλλον του πολιτικού μπλοκ, ακόμα και αν φέρνει μαζί του το κόστος της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας, δήλωσε ο Mohamed El-Erian σε συνέδριο στο Βερολίνο, μεταδίδει το MarketWatch.

Όπως δήλωσε σε money managers στο FundForum International, το Brexit θα μπορούσε να λύσει ορισμένα βασικά ζητήματα στην ΕΕ.

«Υπάρχουν δύο θεμελιώδεις διαχωρισμοί στην ΕΕ: Υπάρχει η βρετανική άποψη -ότι πρόκειται για μια υπερελεύθερη ζώνη εμπορίου, ότι είναι ένας προορισμός. Ενώ Γερμανία και Γαλλία θεωρούν πως είναι το μέσο για κάτι άλλο -για μια στενότερη ένωση. Πρόκειται για δύο θεμελιωδώς πολύ διαφορετικές απόψεις ως προς το τι είναι η ΕΕ», είπε.

«Αν το δημοψήφισμα οδηγήσει σε παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση, δεν θα λυθούν αυτές οι διαφορετικές απόψεις. Σημαίνει πως θα έχουμε εντάσεις ξανά και ξανά, διότι επιδιώκουν δύο διαφορετικούς στόχους εντός μίας θεσμικής συμφωνίας. Έτσι, η ειρωνεία είναι πως μακροπρόθεσμα μια έξοδος μπορεί στην πραγματικότητα να λύσει μία από τις βασικές ασυνέπειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκτίμησε ο Mohamed El-Erian.
http://www.euro2day.gr/news/world/artic ... rovlh.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 13, 2016 3:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
Δημοσιεύθηκε: 13 Ιουνίου 2016 - 08:24
Συμφέρει το Brexit την Ελλάδα;

H τελευταία δημοσκόπηση που έδινε αέρα 10 ποσοστιαίων μονάδων στους οπαδούς του Brexit προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΕ και στους υποστηρικτές της παραμονής στη Βρετανία. Θα πρέπει όμως να ανησυχούμε στην Ελλάδα;
Απομένουν λίγες μέρες μέχρι τις 23 Ιουνίου, που διεξάγεται το δημοψήφισμα στη Βρετανία, και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν σημαντικό προβάδισμα στους οπαδούς του Brexit.

Οι οπαδοί του Brexit έχουν ενίοτε χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της Ελλάδος, για να δείξουν αφενός ότι τα λεφτά των Βρετανών ξοδεύονται σε άλλες χώρες και αφετέρου, πόσο σκληρά συμπεριφέρεται η ΕΕ στην Ελλάδα.

Εχουμε λοιπόν από τη μια πλευρά την αφίσα που προπαγανδίζει υπέρ του Brexit και στην οποία απεικονίζεται η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με το εξής μήνυμα:

"Υπάρχουν 35 εκατ. λακκούβες στη Βρετανία... Όμως, τα λεφτά σου ξοδεύονται για να φτιαχτούν γέφυρες σαν αυτή στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, η Βρετανία συνεισφέρει καθαρά κάπου 11 δισ. ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό μέχρι τώρα.

Οπαδοί του Brexit έχουν επίσης αναφερθεί στην παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την ευθύνη των Βρυξελλών σ' αυτό το αποτέλεσμα.

Φυσικά, πίσω απ' όλα αυτά κρύβεται αφενός μια αντιπάθεια προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, που θεωρούν ότι ελέγχουν την ΕΕ, και αφετέρου, μια ανταρσία εναντίον του βρετανικού κατεστημένου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου έχει συνταχθεί με τον Κάμερον υπέρ της παραμονής, ενώ το ίδιο συμβαίνει με το μεγαλύτερο κομμάτι του Εργατικού Κόμματος, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και των Πρασίνων.

Το Brexit προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία σε μια μεγάλη μάζα του κόσμου να εκφρασθεί εναντίον της μετανάστευσης, της πολιτικής λιτότητας και της διαφθοράς.

Όμως, υπάρχουν επίσης άλλοι, αρκετά μορφωμένα και έξυπνα άνθρωποι, που συντάσσονται με το Brexit θέλοντας ίσως να δείξουν την εθνική διαφοροποίηση.

Μερικοί από τους τελευταίους έλεγαν σε Έλληνες που παρακολούθησαν ένα συνέδριο που έγινε στο Λονδίνο πριν λίγες εβδομάδες, υπό την αιγίδα δύο γνωστών ινστιτούτων σκέψης της ελεύθερης αγοράς, ότι το Brexit θα ευνοούσε την Ελλάδα.

Το ίδιο φαίνεται να πιστεύουν μερικοί κυβερνητικοί παράγοντες στη χώρα μας.

Το σκεπτικό είναι το ίδιο και είναι απλό.

Το Brexit θα ενθάρρυνε ανάλογα κινήματα σε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, θέτοντας σε κίνδυνο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Κομισιόν, το Βερολίνο και άλλοι στην ΕΕ θα ήταν λιγότερο αυστηροί στις σχέσεις τους και στις απαιτήσεις τους έναντι χωρών όπως η Ελλάδα.

Το αντίθετο θα ίσχυε αν οι οπαδοί της παραμονής της Βρετανίας κέρδιζαν το δημοψήφισμα, υποστηρίζουν.

Αναμφίβολα, το επιχείρημα έχει βάση.

Από την άλλη πλευρά, όμως, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί επίσης ότι μια νίκη του Brexit θα στερήσει πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, που πάνε συνήθως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον, είναι πιθανό να περιορίσει τον ρυθμό ανάπτυξης χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία κ.τ.λ., που έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία.

Κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όπως η Ελλάδα.

Επίσης, το Brexit θα αύξανε τη μεταβλητότητα των αγορών, που θα έσπευδαν να τιμολογήσουν το αυξημένο ρίσκο της διάσπασης της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Κάτι τέτοιο δεν θα ευνοούσε τα spreads των ομολόγων των χωρών της ευρωπεριφέρειας, με αποτέλεσμα να καταστεί πιο δύσκολη και πιο ακριβή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Θα κερδίσει λοιπόν η Ελλάδα από το ενδεχόμενο μιας νίκης του Brexit;

Δύσκολο να το πει κανείς.

http://www.euro2day.gr/specials/dr_mone ... llada.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 13, 2016 9:39 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Κυρ Μάιος 22, 2016 6:26 am
Δημοσιεύσεις: 1
Πιστεύω ότι το Brexit δεν συμφέρει τη Μ. Βρετανία (και την Ελλάδα). Ένα Brexit θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει η Μ. Βρετανία την ελεύθερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ένα στα δύο εξαγόμενα βρετανικά προϊόντα καταλήγει σε χώρες της ΕΕ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς τη ζημιά που θα υποστούν οι Βρετανοί εξαγωγείς.

Το Brexit μου θυμίζει το ΣΚΡΑΤΣ, που το ξύνεις ελπίζοντας ότι στο τέλος θα κερδίσεις. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Μπορείς να κερδίσεις και μάλιστα πολλά λεφτά, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να χάσεις (κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα συμβεί για τη Μ. Βρετανία με ένα Brexit). Ειλικρινά, θα πρέπει η Μ. Βρετανία να έχει αρκετή τύχη, όσο και οι νικητές του ΣΚΡΑΤΣ, ώστε να μην κλυδωνιστεί η οικονομία της από ένα Brexit.

Σύντομα θα ξέρουμε....


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 14, 2016 11:15 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Απρ 06, 2009 9:26 pm
Δημοσιεύσεις: 22860
mardas έγραψε:
Πιστεύω ότι το Brexit δεν συμφέρει τη Μ. Βρετανία (και την Ελλάδα). Ένα Brexit θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει η Μ. Βρετανία την ελεύθερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ένα στα δύο εξαγόμενα βρετανικά προϊόντα καταλήγει σε χώρες της ΕΕ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς τη ζημιά που θα υποστούν οι Βρετανοί εξαγωγείς.

Το Brexit μου θυμίζει το ΣΚΡΑΤΣ, που το ξύνεις ελπίζοντας ότι στο τέλος θα κερδίσεις. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Μπορείς να κερδίσεις και μάλιστα πολλά λεφτά, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να χάσεις (κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα συμβεί για τη Μ. Βρετανία με ένα Brexit). Ειλικρινά, θα πρέπει η Μ. Βρετανία να έχει αρκετή τύχη, όσο και οι νικητές του ΣΚΡΑΤΣ, ώστε να μην κλυδωνιστεί η οικονομία της από ένα Brexit.

Σύντομα θα ξέρουμε....


Την καλημερα μου ..

Πολλα τα δεδομενα απο το βρετανικο δημοψηφισμα
και το Χρηματιστηριο μας κλυδωνιζεται εξαιτιας και διεθνων Αγορων ..
οπως εξηγησαμε στο παρελθον ΔΕν ειμαιστε ανεξαρτητοι
ωστε να κινηθουμε μονοι μας θετικα !!
οπως καποιοι υπεραισιοδοξοι νομιζαν πριν λιγο καιρο

Απο την αλλη καλο ειναι να θυμομαστε ενα πραγμα

Οταν το Χρηματιστηριο μας πεφτει απο εσωτερικα αιτια η πτωση
ειναι βαθια βασανιστικη και σε μακρος αργη
´οταν πεφτει απο ξενη αιτια πχ Κινα η Αγγλια η οτιδηποτε ειναι βιαια πτωτικη
,αλλα αντιδρα εν ειδει ελατηριου επισης βιαια


Την Παρασκευη κλεινουν τα τριπλα παραγωγα και διεθνως

Αυτο θα παιξει τον ρολο του τις επομενες μερες
Ας ακουσουμε θειο Ντραγκι τι θα πει αυτες τις μερες
για waiver Ελλαδα κλπ

Τα ξεχασαν τωρα αυτα, οι υπερφιαλα αισιοδοξοι πριν λιγες μερες
που διαβαζαν τιμες στοχους στον Θεο για Αλφα κλπ
και συνωστιζονταν να ψωνισουν σαποχαρτα

Οχι οσοι σκεφτονται με λογικη ομως

_________________
Ο κερδισμένος επενδυτής... Είναι ο ενημερωμένος επενδυτής !!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 14, 2016 6:50 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Πέμ Ιουν 11, 2009 6:35 pm
Δημοσιεύσεις: 556
τείνει να κριθεί το brexit προς το leave.. 44-47 το δίνουν οι ft οι οποίοι μαζεύουν το μέσο όρο από όλες τις δημοσκοπήσεις..


https://ig.ft.com/sites/brexit-polling/


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 15, 2016 9:52 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τρί Απρ 27, 2010 6:00 pm
Δημοσιεύσεις: 3530
-Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εάν ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας. Καθώς δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε έχει πλέον πάρει προβάδισμα, ο Osborne ανεβάζει τους τόνους των προειδοποιήσεών του για τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο Brexit, διαμηνύοντας πως θα αντιδράσει αυξάνοντας τους φόρους και περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες.
Οι υπέρμαχοι του Brexit προβλέπουν αντιθέτως ότι η βρετανική οικονομία θα ανθίσει εάν η χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να δαπανά περισσότερα για την υγεία και άλλους τομείς, διότι δεν θα είναι αναγκασμένη να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Επίσης κατηγορούν τον Osborne, τον πρωθυπουργό David Cameron και θεσμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή η Τράπεζα της Αγγλίας πως προσπαθούν να εκφοβίσουν τους ψηφοφόρους.

- Δημόσια παρέμβαση , εφόσον στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί επιλέξουν το Brexit , ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η οποία θα δεσμευτεί δημοσίως ότι θα στηρίξει τις χρηματαγορές, σε ενδεχόμενη επικράτηση του «Out» στο προσεχές δημοψήφισμα. Μάλιστα, η κίνηση της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής (24 Ιουνίου), προτού ανοίξουν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Όπως δήλωσε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά. Στο έκτακτο σχέδιο της Φρανκφούρτης προβλέπεται και η συμμετοχή της Bank of England, καθώς οι δύο τράπεζες, από κοινού, θα επιχειρήσουν να χρηματοδοτήσουν απεριόριστα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τόσο με ευρώ, όσο και με στερλίνες.
Μία τέτοια κίνηση, εκτιμάται ότι θα εκτονώσει τον πανικό των επενδυτών και θα μειώσει τον κίνδυνο επέκτασης της χρηματοπιστωτικής αστάθειας σ’ όλη την Ευρώπη.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1682, 1683, 1684, 1685, 1686, 1687, 1688 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 125 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr