Καλημέρα σε όλους τους φίλους και φίλες του φορουμ. Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που βλέπω να δημιουργήται τις τελευταίες ημέρες και ώρες

. Φοβάμαι ότι από την καλή του διάθεση ο Βαγγέλης, να μοιραστεί την εμπειρία του και τις προβλέψεις του μαζί μας, θα βρεθεί σύντομα συναισθηματικά φορτισμένος από την ευθύνη ασφαλούς και επιτυχούς πρόβλεψης απέναντι σε όλους εμάς. Δεν θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο και τελικώς να σταματήσει να γράφει ή να γίνεται κοινωνός της άποψης του. Σίγουρα έχει πολύ βαθύτερη γνώση της αγοράς από όλους εμάς, αλλά ο καθένας μας σαν μονάδα έχει την ευθύνη των πράξεων του.
Θα ήθελα να αναφέρω ένα παράδειγμα από τα φοιτητικά μου χρόνια όσο σπούδαζα στην χρηματοοικονομικά. Κάπου στο 95-96 ξεκίνησα να γίνω ζάμπλουτος από το ελληνικό χρηματιστήριο. Κατάφερα και βρήκα ένα χρηματιστηριακό γραφείο στην τσιμισκή (Θεσσαλονίκη), που ασχολήθηκε μαζί μου, όχι λόγω των κεφαλαίων (300.000δρχ) αλλά περισσότερο γιατί με συμπάθησε ο ιδιοκτήτης Μάκης Σ...... (καλή του ώρα). Ζήλευα τα limit up και down της θεσσαλικής εκείνη την εποχή, αλλά ο χρηματιστής δεν μου επέτρεπε να αγοράσω. Λοιπόν κάθε φορά που έκανε ένα δύο απανωτά limit up, πήγαινα και εγώ από το γραφείο του σκυθρωπός με το παράπονο που δεν με άφησε να αγοράσω (για άλλη μία φορά). Ο καημένος για να μην με κακοκαρδίσει μου έλεγε πάρε την τάδε (π.χ. λύκος) και θα την κρατήσουμε μόνο τρεις μέρες και μου ρεφάριζε έτσι τα κέρδη

.
Κάποια στιγμή γύρισα και του είπα, αφού όποτε με βλέπεις κακοκαρδισμένο μου λές ποια μετοχή θα τρέξει μέσα στην εβδομάδα, γιατί δεν το κάνουμε πάντα έτσι?
Η απάντηση του ήταν ότι στις αγορές χρήματος δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ. Απλά οι μετοχές που πρότεινε δεν ήταν σαβούρες (σαν αυτές που ήθελα εγώ) οπότε ήμουν εξασφαλισμένος σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.
Μου εξήγησε ακόμη ότι αν ήξερε με βεβαιότητα τι άνοδο θα είχε μία μετοχή μία συγκεκριμένη ημέρα δεν θα δούλευε ούτε και ο ίδιος, παρά θα καθόταν σε ένα θρόνο, θα έδινε συμβουλές στο αυτί των επενδυτών και θα αμοιβόταν αδρά για αυτό.
Φίλε βαγγέλη και λοιποί, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την καλή παρέα και τις συμβουλές σας.
ΥΓ.Η παραπάνω παρένθεση έγινε, ώστε να αποφορτίσουμε τους καλούς φίλους, που μοιράζοναται μαζί μας τις γνώσεις τους, από το αίσθημα ευθύνης απέναντι μας.