Καλημέρα όλη μέρα, σ όλους τους φίλους-συναγωνιστές, πάντα με αισιοδοξία και καλή καρδιά... Κελσίου, Βασιλίσσης, Δομινίκης σήμερα...αλλά να μην παραπονιόμαστε... Και για μας τα θύματα έχει τον όσιο Αγάθωνα και για τους πολιτικούς μας έχει την οσία Παρθένα...!
Σαν σήμερα... Το 1297, το Μονακό αποκτά την ανεξαρτησία του. Βρήκαν το πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο, χωρίς τέλη οι τότε «μεγάλοι»... Το 1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας αποβιβάζεται στο Ναύπλιο για να διοριστεί πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος. Ίσως ο μόνος πραγματικός κυβερνήτης του ελληνικού κράτους...γι αυτό κα θα φύγει σε «ξύλινο κουτί»... Το 1948, η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη απαντά στο σχηματισμό της Κυβέρνησης των Βουνών, θέτοντας το ΚΚΕ και το ΕΑΜ εκτός νόμου. Παράλληλα, ψηφίζει το νόμο 509 (περί μέτρων ασφαλείας του κράτους). Και το «κέντρο», λοιπόν, είναι πολλές φορές, πιο ακραίο από τα «άκρα»... Το 1958, ο Φιντέλ Κάστρο και οι σύντροφοί του μπαίνουν νικητές στην Αβάνα. Νίκησε ο Κάστρο ή ο Χρουτσόφ...δεν ξέρω...πάντως ο λαός δεν κέρδισε απολύτως τίποτε, διότι απλά άλλαξε τύραννο... Το 1991, νεκρός πέφτει ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας σε συμπλοκές σχολικών και εξωσχολικών σε Λύκειο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων. Για τη δολοφονία δικάστηκε ο Γιάννης Καλαμπόκας που αποφυλακίστηκε επτά χρόνια μετά. Ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε στα χρόνια εκείνα, όπως επιδιώκουν κάποια μυαλά στη Συγγρού, για να πετύχει η θεωρία των «άκρων»... Το 1992, ο Νίκος Γκάλης αναδεικνύεται ως ο 6ος καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών σε δημοψήφισμα του περιοδικού «ΦΙΜΠΑ Basketball Magazine» με 251 ψήφους. ΑΝ ήταν μη έλληνας, θα έβγαινε πρώτος...
Ξαναξύπνησε το επαναστατικό πνεύμα του Χριστόδουλου Ξηρού που δεν επέστρεψε από την άδεια εορτών που είχε... Το θέατρο «η ωραία Ελλάς» συνεχίζεται, με ή χωρίς μνημόνια...!
Με επιτόκιο 8,76% θα επιβαρύνονται σε ετήσια βάση οι φορολογούμενοι που καθυστερούν να καταβάλουν τους φόρους τους, ενώ όταν το Δημόσιο καθυστερεί να επιστρέψει φόρους θα πληρώνει τόκο 6%. Χα χα χα χα...άμα δει κανένας απλός πολίτης λεφτά με τόκο από το δημόσιο, θα γίνω...Ρούντολφ το ελαφάκι...!:)
Βενιζέλος ...χθες στην κοπή της πίτας της Κ.Ο. του «κινήματος»(χα χα) : «¨Εδώ, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα, κρέμεται η υπόθεση της σταθερότητας της κυβέρνησης και της χώρας...εδώ, στην πραγματικότητα, βρίσκεται η εγγύηση για την πορεία της χώρας»... Μάλλον ληγμένα παίρνει... Εσύ να δούμε Βαγγέλη μου, που θα κρεμόσουν τώρα, αν δεν ήταν ο νόμος σου ο άθλιος που σε κάλυψε ...και ο Αντώνης, που σου άνοιξε την αγκαλιά του...!
Με Κανονισμούς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα ρυθμίζονται εφεξής σύμφωνα όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αυτό αναφέρεται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Κυριάκο Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη... Άντε...εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Εφραίμ ο «βατοπαιδινός»...!
Ο Τραγάκης, παραδέχτηκε ότι πριν 10 χρόνια είχαν «δέσει» τον Άκη για τις μίζες...αλλά «δυστυχώς...σταματήσαμε»... Ένας εισαγγελέας ρεεεεεεε...Αλλά που...Είπαμε ο βενιζελο-νόμος ο «πρασινο-γάλαζος» περί ευθύνης υπουργών όλα τα καλύπτει και τα διαγράφει... Τα παίρνουν λοιπόν κάποιοι για να παραγγέλνουν όπλα, αλλά τα παίρνουν κι άλλοι, για να σταματάνε τις έρευνες... Αλληλοκάλυψη των μπλε και πράσινων κλεφταράδων...Απλό... Τι διαφορετικό είναι μια...εγκληματική οργάνωση...;;;
Τέλος το 25ευρω, με τη συνάντηση Βαγγέλη Σαμαρά...και αντικατεστάθη με ένα 5λεπτο στο πακέτο τα τσιγάρα... Ο Αντώνης «πούλησε» τον Άδωνη, για να μη κινδυνεύσει η συνοχή του «γάμου» με το ΠΑΣΟΚ... Ζήτω οι σωτήρες του λαού, που τον σώζουν από τα νύχια της τρόικας και του Άδωνη...!
Τα «φερέφωνα» πανηγυρίζουν για την πτώση του spread... Ξαναπροσπαθούν να πουλήσουν... «σαξές-στόρυ», μπας και πιάσει η «εθνοσωτήριος» καμιά 20αριά % στις εκλογές που έρχονται...!
Αυστηρότερα θα είναι τα μέτρα με τα οποία θα έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα θα επιβάλλονται η απαγόρευση μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων, η δέσμευση του 50% των καταθέσεων, καθώς και του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και παρακαταθηκών... Μπήκε το «χέρι του κράτους» και στις θυρίδες...Άντε να δούμε ποιος μ@λ@κ@ας θα αφήσει φράγκο στις ελληνικές τράπεζες...!
Νέο αρνητικό ρεκόρ τετραετίας σημειώθηκε στην πτώση των εξαγωγών τον μήνα Νοέμβριο του 2013, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα περασμένου έτους... Πρέπει να μειωθούν μάλλον κι άλλο οι μισθοί...!
Σε τερματισμό του ελληνικού μπλοκαρίσματος στη διένεξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενόψει της προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το εξάμηνο, καθώς η Αθήνα «προφανώς ενδιαφέρεται να έχει επιτυχίες στη διάρκεια της προεδρίας της», ελπίζει ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς -του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος- όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά τις συνομιλίες που είχε, σήμερα, στις Βρυξέλλες, με τον επίτροπο Διεύρυνσης Στέφαν Φιούλε... Αρχίζουν τα «προεόρτια» της προδοσίας που έρχεται...;;;
Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Goodyear στη Βόρεια Γαλλία κρατούν ομήρους δύο από τους διευθυντές, έχοντας τοποθετήσει ένα τεράστιο λάστιχο έξω από την αίθουσα συσκέψεων εμποδίζοντάς τους να βγουν, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει από πέρυσι ότι σκοπεύει να κλείσει τη συγκεκριμένη μονάδα, στην οποία εργάζονται 1.250 άνθρωποι, στο τέλος του 2014... Τον άτιμο τον Τσίπρα...όλη την Ευρώπη θα χαλάσει...!:)
Το ωραίοοοο... Χιλιάδες αφρικανοί αιτούντες άσυλο που έχουν εισέλθει παρανόμως στο Ισραήλ συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Τελ Αβίβ συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την ισραηλινή πολιτική μετανάστευσης... Απίστευτο, αλλά αληθινό...Έχει και το «σιδηρόφρακτο» Ισραήλ πρόβλημα λαθρο-μετανάστευσης...!
Καλημέρα και πάλι και καλή καρδιά...!
_________________ Κάθε άγιος έχει παρελθόν. Κάθε αμαρτωλός έχει μέλλον. Warren Buffett
|