neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Χ.Α: Αυτή την αγορά έχουμε τώρα..
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 20, 2013 1:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

Μπορεί η «Λ. Αθηνών» να έχει γίνει το τελευταίο διάστημα κάπως… κουραστική, να ταλαιπωρείται μεταξύ 1.130 και 1.160 μονάδων, και μαζί να ταλαιπωρεί όσους εμπλέκονται στον κύκλο των συναλλαγών ή παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα, οι συναλλαγές να είναι μέτριες, το ενδιαφέρον των ξένων να έχει ατονήσει και οι επενδυτές αλλά και οι παράγοντες του χώρου να είναι επιφυλακτικοί καθώς έχει επανέλθει η αβεβαιότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδα, με τις διαπραγμαεύσεις με την Τρόικα να τραβάνε σε μάκρος και τα μέτωπα να μένουν ανοιχτά, ωστόσο, όπως λένε στην πιάτσα… «αυτή την αγορά έχουμε και έτσι θα πορευόμαστε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Και όσο τα πράγματα είναι ανοιχτά, το Χ.Α. θα συνεχίσει αν κινείται με τη λογική του day by day, εστιάζοντας κάθε φορά στα προβλήματα ή στους καταλύτες, σε μια είδηση ή εξέλιξη, όπως π.χ. τα αποτελέσματα 9μήνου που είναι σε πρώτο πλάνο αυτή την περίοδο.

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα άνοιξε ανοδικά, έκανε μια κορυφή προς τις 1.154-1.155 μονάδες με +0,8% περίπου αλλά σταδιακά έχασε τα κέρδη και μάλιστα προ ολίγου πέρασε και σε αρνητικό έδαφος, προς τις 1.140 μονάδες (-0,4%). Ο δε FTSE 25 άγγιξε αρχικά τις 385 μονάδες (+0,8%) αλλά και αυτός επίσης έχασε κέρδη και βρέθηκε και από το «κόκκινο».

Πάντως, για την ώρα ο Γ.Δ. κρατάει στα επίπεδα άνω των 1.100-1.120 μονάδων, ο FTSΕ 25 αντέχει άνω των 370 ή και 375 μονάδων, η ΕΤΕ παλεύει στα 4 ευρώ και άνω επιχειρώντας να μην βάλει σε δοκιμασία τα 3,9 ευρώ (θα φανεί αν τα καταφέρει) και εν μέσω πονταρισμάτων άλλοτε σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, άλλοτε σε ΕΕΕ, ΤΙΤΚ ή ΕΛΠΕ και άλλοτε σε ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΠΕΛΑ, ΦΟΛΙ κ.λπ. η χρηματιστηριακή αγορά συντηρείται σε ένα στενό εύρος τιμών αναμένοντας εξελίξεις, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, στον τομέα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αλλά και εν όψει του ραντεβού του πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Ο συνολικός τζίρος μόλις που ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ και ο όγκος τα 6 εκατ. τεμάχια.

Η Εθνική αρχικά με +2% ξεπέρασε τα 4,1 ευρώ και κοίταξε προς τα 4,15 ευρώ αλλά έχασε σταδιακά έδαφος, κρατώντας στα 4,05 ευρώ, η ΑΛΦΑ βρίσκεται στα 0,63 ευρώ με απώλειες 1,5% ενώ η ΠΕΙΡ (όγκος 2,1 εκατ. τεμάχια) με -2% είναι οριακά άνω των 1,35 ευρώ αν και νωρίτερα με +2% ήταν άνω των 1,4 ευρώ. Από την πλευρά της η ΕΥΡΩΒ υποχωρεί κατά 1,5% αλλά έκανε διακύμανση και έως το +1,3% η ΑΤΤ είναι αμετάβλητη και ο Τραπεζικός Δείκτης με -0,8% είναι στις 177 μονάδες (νωρίτερα ήταν στο +1% και τις 181 μονάδες).

Στα άλλα blue chips, ΔΕΗ και ΟΤΕ (νωρίτερα στα 9 ευρώ) έχασαν τα αρχικά κέρδη και υποχωρούν ελαφρά (έως 0,8%), ο ΟΠΑΠ διατηρείται με μικρή άνοδο στα 9,1 ευρώ.

Αυτή την ώρα σε θετικό έδαφος είναι οι ΜΥΤΙΛ (παλεύει πάλι για τα 6 ευρώ με όχημα τα αποτελέσματα 9μήνου), ΜΠΕΛΑ (+1,6%, έκανε και 10,75 ευρώ και νέα υψηλά), ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΦΡΙΓΟ με οριακά κέρδη, ενώ μάζεψε τις απώλειες και η ΕΕΕ (νωρίτερα και +1%).

Με μικρές απώλειες είναι οι ΕΛΠΕ , ΜΟΗ, ΜΙΓ, ΜΕΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΩΛΚ (όλες όμως έχουν δώσει διακύμανση 2%-3% έχοντας περάσει από θετικό έδαφος αλλά και ελαφρά πιο αυξημένες απώλειες), Ελλάκτωρ (-1,2%), ΤΙΤΚ (-1,5% μετά το ράλι).

Υποτονικά τα πράγματα και στη mid cap με τις ΣΑΡ, ΦΡΛΚ, ΝΗΡ, ΙΑΤΡ να ενισχύονται με μικρά κέρδη και χαμηλό τζίρο και τις περισσότερες μετοχές να είναι αμετάβλητες με ελάχιστα κομμάτια και κάποιες να υποχωρούν οριακά.
http://www.axiaplus.gr/article/52882/x- ... oyme-twra/


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 45 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr