Πρόλογος Σαν μαθητής ήμουν σπαστικός στους καθηγητές μου .... γιατί τους έκανα δύσκολη την ζωή αλλά δεν ήμουν σπασίκλας μαθητής
Κυρίως θέμα Μου άρεσε η έκθεση και είχα πάντα υψηλούς βαθμούς αν και τα ενδιαφέροντά μου ήταν πάντα στην κονόμα

και αδιαφορούσα για όποια δουλειά
όταν μεγαλώσω θα κάνω .
Επίλογος Αυτό τελικά που είχα πάντα στο μυαλό μου ήταν το «Ευ αγωνίζεσθαι» ............
και για να τελειώσω την έκθεσή μου
σε απάντηση τους φίλου Δημήτρη ..... κοινώς Goethe

.......... θέλω να του πώ ότι όντως δεν πρέπει να ξεχνάμε
ούτε αν πήραμε το Ευρωπαικό κύπελλο .... ούτε αν ένα μαγκάκι 14 χρονών
Ελληνόπουλο πήρε το βραβείο στην Εκθεση παγκοσμίως .
Τελικά ποτέ δεν διαπίστωσα αν ήμουν σπαστικός ..............ή ...... σπασίκλας
Δια του λόγου το αληθές παραθέτω τα στοιχεία
_____________________________________________________________________________________
Η Βράβευση του Έλληνα μαθητή που αναδείχθηκε 1ος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Έκθεσης ανάμεσα σε 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες!
Φετινός νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης ήταν ένας Έλληνας. Ένας 14χρονος μαθητής Β’ Γυμνασίου από τα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας, ονόματι Μάριος Χατζηδήμου. Πρωτύτερα, είχε αναδειχτεί νικητής σε πανελλαδικό επίπεδο τον Απρίλιο. Έπειτα η έκθεσή του διαβιβάστηκε στο διεθνές γραφείο της.......
Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Εκεί αξιολογήθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα σε εκθέσεις νέων ανθρώπων από 55 χώρες του κόσμου. Οι συμμετέχοντες έφτασαν το 1 εκατομμύριο.
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Ο Παραλήπτης που επέλεξε ο Μάριος ήταν ο Νο1 παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Ρότζερ Φέντερερ.
Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσής του στην Ντόχα του Κατάρ από τη διοργανώτρια αρχή. Στην βράβευση του Μάριου δεν έδωσε το παρόν ο Ρότζερ Φέντερερ. Παρόλα αυτά ήταν ενήμερος, γι’ αυτό και έστειλε μια προσωπική επιστολή προς τον 14χρονο μαθητή, η οποία διαβάστηκε δημόσια. Αφού τον συνεχάρη, τον ενθάρρυνε να συνεχίσει το γράψιμο και το τένις. Του εξομολογήθηκε ότι μπορεί να είναι ένας από τους χιλιάδες θαυμαστές του αλλά ένας από τους λίγους με τέτοιο ταλέντο. Όπως ανέφερε ο διάσημος τενίστας, το βραβείο αυτό αποτελεί την πρώτη «νίκη» του. Περισσότερα από την τελετή βράβευσης στο βίντεο ΕΔΩ.
Παρακάτω η εκπληκτική Έκθεση του 14χρονου μαθητή:
«Γιαννιτσά, 25/01/12
Κύριο Ρότζερ Φεντερερ,
Tennis sport club of Bussel,
Switzerland.
Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,
Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ’ έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ’ ευχαριστήσω… να σ’ ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις!
Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.
Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα…
Συνέχιζα και ονειρευόμουνα… Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκ σφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν’ αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!
το βίντεο της απονομής εδώ και αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά της ώρας .!~
http://webtv.un.org/meetings-events/wat ... #full-textΣυμπέρασμα ένα και μόνο είτε σαν σπαστικός είτε σαν σπασίκλας .
«Ευ αγωνίζεσθαι».