neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1144, 1145, 1146, 1147, 1148  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 24, 2013 11:12 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Ενας σοφός δεν μιλάει έτσι για τις πουτάνες παιχτάκι !

Στο κάτω -κάτω .........
τον έχεις γνωρίσει ?

μην παίρνεις θάρρος :!:

μην μπερδεύεις το χιούμορ και την ανθηροστομία της πλάκας με τα σοβαρά ;)

άλλο το λάθος ............... κι άλλο το πάθος ..............άσχετα αν το έκανα το λάθος πρώτος εγώ
ίσως κι εσύ . ;)

:lol: είμαι παθιασμένος :lol:


Κορυφή
 Προφίλ  
 

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 26, 2013 6:24 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ
Μέρκελ: Για να πάει η Γερμανία καλά, πρέπει να πάει καλά κι η Ευρώπη
Η Γερμανία γνωρίζει ότι πρέπει να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση στους τομείς όπου αυτό είναι περισσότερο δυνατόν, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, τόνισε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας το ρόλο της χώρας της ως «ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Την τούρτα για τα 50 έτη του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU έκοψε η καγκελάριος Μέρκελ, πλαισιωμένη από τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε (αριστερά) και τον πρόεδρο του συμβουλίου και στενό της σύμβουλο, Κουρτ Λάουκ
Σε ομιλία της προς επιχειρηματίες που πρόσκεινται στο κόμμα της, η Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία, η οποία έχει παραμείνει αλώβητη από την οικονομική κρίση που μαστίζει την υπόλοιπη Ευρωζώνη, έχει επίγνωση του γεγονότος ότι έχει μία αυξημένη ευθύνη όχι απλώς «ως πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη, αλλά και ως ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλίσει τη συμβολή της χώρας της προς αυτήν την κατεύθυνση «με την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης όπου αυτό είναι δυνατόν».

«Έχουμε επίγνωση πως εάν θέλουμε να πάμε εμείς καλά, θα πρέπει να πάει καλά κι η Ευρώπη», υπογράμμισε.

Η καγκελάριος δήλωσε πως οι επιχειρηματίες είναι «ο δικός μας θησαυρός στη Γερμανία και θα ήταν μοιραίο υπό την παρούσα εύθραυστη οικονομική συγκυρία να φορολογηθεί ο κόσμος επιπλέον. Θα ήταν ένα αντικίνητρο».

Παρουσία της εκπροσώπου Τύπου της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, η Μέρκελ επαίνεσε την Ισπανία για τις προσπάθειές της να ανατάξει τα δημοσιονομικά της και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Κατά τη Μέρκελ, η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι φέρει εις πέρας μία "υποδειγματική πολιτική, που απαιτεί πολύ θάρρος".

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να φέρει εις πέρας μεταρρυθμίσεις που συχνά δεν χαίρουν δημοτικότητας, αλλά στο σημείο αυτό ανέφερε μία ρήση του διάσημου Γερμανού συγγραφέα Τόμας Μαν, που υπογράμμιζε ότι «όποιος αγαπήθηκε μόνον και για πάντα είναι ένας βλαξ».


Συνημμένα:
gd 636.gif
gd 636.gif [ 116.66 KiB | 11752 προβολές ]

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 26, 2013 6:32 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Απρ 01, 2009 7:22 pm
Δημοσιεύσεις: 3171
Αλλο (!) Μνημόνιο, όχι αυτό που υπέγραψε, ζητά η Λευκωσία
Χλεύη, περιφρόνηση και κατηγορηματική απόρριψη χωρίς συζήτηση αντιμετώπισε εκ μέρους της ΕΕ και του ΔΝΤ το αίτημα του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, να... αλλάξει το Μνημόνιο για τη χώρα του που υπέγραψε ο ίδιος!

Ως πράξη πολιτικής απάτης αντιμετώπισαν οι Ευρωπαίοι, με επικεφαλής τους Γερμανούς, τη σχετική επιστολή του Κύπριου Προέδρου. Κατάλαβαν αμέσως ότι στόχος του Ν. Αναστασιάδη είναι να παραπλανήσει τον κυπριακό λαό ότι δήθεν «διαπραγματεύεται σκληρά» με τους δανειστές και δεν εκτελεί πειθήνια τις εντολές τους άνευ αντιρρήσεων, όπως στην πραγματικότητα συμβαίνει. «Φυσικά είναι αυθάδης η επίθεση του Κύπριου Προέδρου» γράφει ευθύς εξαρχής η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» σε ένα σχόλιο-φωτιά με το οποίο κατακεραυνώνει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το διεθνές πρόγραμμα βοήθειας για τη χώρα του, που τώρα θέτει υπό αμφισβήτηση, δεν είναι καν τριών μηνών και ο ίδιος το συναποφάσισε. Τώρα κάνει ο Νίκος Αναστασιάδης σαν να μην τα εννοούσε σοβαρά όλα αυτά - και σαν να μπορούσε να καθυστερήσει για ακόμα μία φορά η αενάως αναβαλλόμενη αναδόμηση του κυπριακού τραπεζικού τομέα. Η εκ των υστέρων ερμηνεία της επιστολής του Προέδρου από τη Λευκωσία δεν αλλάζει τίποτα. Αποκαλύπτει όμως για ακόμη μία φορά την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία συνοδεύει το πρόγραμμα βοήθειας η κυπριακή κυβέρνηση», υπογραμμίζει το σφοδρότατα επικριτικό γερμανικό άρθρο. Εν ολίγοις δηλαδή η γερμανική εφημερίδα εμφανίζει τον Κύπριο Πρόεδρο ως ένα πλήρως αναξιόπιστο πρόσωπο, πράγμα που δεν αφίσταται της πραγματικότητας.

Στην επιστολή του ο Νίκος Αναστασιάδης, την οποία δημοσιοποίησαν την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικοί «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», αναφέρει ότι το Μνημόνιο εξαφάνισε τα κεφάλαια κίνησης πολλών κυπριακών επιχειρήσεων και επέβαλε πρωτοφανείς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία του νησιού. «Η οικονομία οδηγείται σε βαθιά ύφεση, η οποία οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και καθιστά πολύ πιο δύσκολη τη δημοσιονομική σταθεροποίηση» παραδέχεται κατά τη λονδρέζικη εφημερίδα στην επιστολή του ο Ν. Αναστασιάδης.

«Σας προτρέπω εντόνως να επανεξετάσετε τις δυνατότητες για να καθορίσετε μια βιώσιμη προοπτική για την Κύπρο και τον λαό της» τονίζει, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το Μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος δεν δίνει στο νησί βιώσιμη προοπτική και στραγγαλίζει οικονομικά την Κύπρο. «Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν δείχνει τώρα καμία ετοιμότητα να βελτιώσει το πακέτο βοήθειας» γράφει απερίφραστα η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την επιβεβαίωσαν πλήρως: «Η Κύπρος και το Eurogroup συμφώνησαν στα τέλη του Μάρτη, λιγότερο δηλαδή από πριν τρεις μήνες, σε ένα πρόγραμμα βοήθειας. Από πρώτη ματιά είναι αδύνατον να καταλάβουμε γιατί θα έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμα, το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα στο Eurogroup και στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού», υπογράμμισε.

Ο Αναστασιάδης «επί της ουσίας ζητά πλήρη ανατροπή του προγράμματος» δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος της ΕΕ. Η ίδια εφημερίδα γράφει ότι ο Αναστασιάδης στην επιστολή του τονίζει πως «οι όροι του Μνημονίου αποδείχθηκαν πάρα πολύ επαχθείς για την Τράπεζα Κύπρου, την τελευταία μεγασυστημική τράπεζα και καθιστούν σχεδόν αδύνατον γι' αυτήν να βρει τα μετρητά που απαιτούνται για τις καθημερινές λειτουργίες της».

Η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» αποκαλύπτει ότι οι οικονομολόγοι της τρόικας ήθελαν τον Μάρτιο να κλείσουν και την Τράπεζα Κύπρου μαζί με τη Λαϊκή Τράπεζα, αλλά το κλείσιμο το γλίτωσε επειδή είναι... καλός άνθρωπος ο Σόιμπλε, ο οποίος είπε να την αφήσουν να επιβιώσει! Βέβαια, το Βερολίνο έκλεισε τη Λαϊκή και φόρτωσε τα χρέη της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό χορήγησης έκτακτης ρευστότητας (ELA), ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην... Τράπεζα Κύπρου, η οποία χρωστούσε στον ELA άλλα 2 δισ. ευρώ κι έτσι τώρα η Τράπεζα Κύπρου χρωστάει... 11 δισεκατομμύρια στον ELA, οπότε είναι αδύνατον να επιβιώσει! Ας είναι καλά ο Σόιμπλε! Εννοείται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά το άγριο «κράξιμο» που έφαγε από την ΕΕ, έβαλε τον δυστυχή εκπρόσωπό του να δηλώσει στη Λευκωσία ότι «δεν τέθηκε και δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου»!

Προσέθεσε, δε, με έμφαση ότι «η συνεπής και πειθαρχημένη εφαρμογή του Μνημονίου είναι αυτό που ισχύει»! Εκτακτη η πολιτική κωλοτούμπα του «αντιστασιακού» Κύπριου Προέδρου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

_________________
Μόνον εκείνοι που έρπουν δεν πέφτουν ποτέ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 26, 2013 12:49 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Καλά που γράφει και κανένας παλαβός σε αυτό το νήμα και συντηρείται ακόμα :lol:

ΕΣΎ μιτάρχη μου θα δικαιωθείς ......... σαν τους μεγάλους ήρωες :o ............. αλλά μετά θάνατο ;)
και δεν μιλάω για τον βιολογικό .............γιατί πιστεύω στο IQ σου .............μιλάω για τον οικονομικό και όχι ίσως τον δικό σου ...
αλλά των δικών σου ........ που αν και σε λάθος χρόνο πιστεύουν την θεωρία σου ;)

Μιά ερώτηση όμως νομίζω ότι δικαιούμε να την κάνω ................ και έχεις υποχρέωση να την δώσεις .
Αγοράζοντας γη ...................... βγήκε κανείς ζημιωμένος :?:
σε ποιά τιμή :?: ............. και σε ποιά χρονική περίοδο :?: .................σε προέκταση έιναι η ερώτηση και για την λέιντι γκάγκα μπίγκ τατάγκα ΕΤΕ .

Ενα λάθος είναι αυτονόητο και συγχωρείται ....................... το δεύτερο αν είναι εσκεμμένο χρεώνεται ............. και στο τρίτο απαξιώνεται .

που βρίσκεται η ευκαιρία ή η κυρία :?: ................... μπορείς να μου απαντήσεις . :?:

Με σεβασμό ............... με ειρωνεία .............. και πάντα φιλικά .Μάνος ;)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 27, 2013 8:05 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Είναι επίσημο: Θα γίνεται κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για να διασωθούν οι τράπεζες

27.06.2013 07:59
Επισήμως πια θεσμοθετείται το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, μετά την πολιτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.

Το Ecofin κατέληξε στους νέους κανόνες που θα διέπουν την εξυγίανση και εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, τον «λογαριασμό» των οποίων θα πληρώνουν μέτοχοι και ανασφάλιστοι πιστωτές σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών. Το σχέδιο οδηγίας στο οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα τεθεί σε διαβούλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Oι πρώτες ζημιές θα επιβαρύνουν πιστωτές και καταθέτες
Η συμφωνία για την «διάσωση εκ των έσω» (bail in) των τραπεζών προσφέρει σημαντική ευελιξία στις εθνικές αρχές εκκαθάρισης των κρατών προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη τραπεζική κρίση. Και υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να διασφαλίζουν πως σε περίπτωση κατάρρευσης μίας τράπεζας οι πρώτες ζημιές θα επιβαρύνουν τους πιστωτές και τους καταθέτες και όχι τους φορολογούμενους.
Οι αποταμιεύσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, ωστόσο τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες καταθέσεις θα ενταχθούν στην κατηγορία αυτών που θα υφίστανται ζημίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.
Τη συμφωνία, που επήλθε μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία και συμφωνία ορόσημο.
«Αν μια τράπεζα είναι το πρόβλημα, τώρα έχουμε ένα ενιαίο σύνολο κανόνων σε όλη την Ευρώπη για να αποφασίσει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», δήλωσε από την πλευρά του, ο ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερόεν Ντάισελμπλουμ

Τι θα περιλαμβάνουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης

- Την πώληση θυγατρικών ή κλάδων
- Δημιουργία ενδιάμεσων φορέων (διαχωρισμούς σε καλή και κακή τράπεζες)
- «Διάσωση εκ των έσω» δηλαδή την επιβολή των ζημιών σε μετόχους και ανασφάλιστους πιστωτές.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταθέσεις φυσικών προσώπων, μικρών και μεσαίων καθώς και οι υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας από τις ανασφάλιστες καταθέσεις των μεγάλων εταιρειών.

Από το bail in θα εξαιρούνται

- Οι καλυμμένες καταθέσεις και οι ασφαλισμένες απαιτήσεις, όπως καλυμμένα ομόλογα
- Οι υποχρεώσεις προς εργαζόμενους εκκαθαριζομένων εταιρειών (μισθοί και συντάξεις)
- Εμπορικές απαιτήσεις οι οποίες είναι κρίσιμες για την ημερήσια λειτουργία της επιχείρησης
- Απαιτήσεις από συστήματα πληρωμών εξοφλητέες σε λιγότερο από 7 ημέρες.
- Διατραπεζικές απαιτήσεις εξοφλητέες σε λιγότερο από 7 ημέρες.

Μοσκοβισί: Σκληρά κερδισμένη επιτυχία

Για μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης. «Αυτή είναι μια επιτυχία, μια σκληρά κερδισμένη επιτυχία», ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμφωνίας αυτής για την οικονομική σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης .



Πηγή: Είναι επίσημο: Θα γίνεται κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για να διασωθούν οι τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/112346#ixzz2XOTqQCS6


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 27, 2013 8:25 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
ETE: Τα 2+1 κλειδιά για warrants - νέες μετοχές

των Χρ. Κίτσιου – Γ. Σαββάκη
Η τακτική πώλησης μετοχών και αγοράς warrants, η απαιτητική αποτίμηση της Εθνικής Τράπεζας και το ατού της Finansbank. Tα trends της αγοράς και τα κρίσιμα ντεσού. Οι συμπτώσεις και οι διαφορές μεταξύ ΕΤΕ και Alpha Bank.


Στην συμπεριφορά των warrants αλλά και της μετοχής της Εθνικής, μετά και την ισχυρή διόρθωση των προηγούμενων συνεδριάσεων, θα είναι στραμμένα σήμερα τα «φώτα» της αγοράς καθώς ξεκινά η διαπραγμάτευση των τίτλων, που προέκυψαν από την πρόσφατη επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ως γνωστόν η Εθνική άντλησε κεφάλαια 9,756 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 11% (1,079 δισ. ευρώ) καλύφθηκε από ιδιώτες. Έτσι για κάθε 1 νέα μετοχή οι ιδιώτες λαμβάνουν και 1 warrant, το οποίο ενσωματώνει δικαίωμα αγοράς 8,25 μετοχών Εθνικής, κυριότητας ΤΧΣ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση 2.274.125.874 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών της Εθνικής καθώς και 245.779.626 warrants.

Η θεωρητική τιμή εκκίνησης των warrants, με βάση τη μεθοδολογία Cox-Ross- Rubinstein (CRR) που χρησιμοποίησε το Χ. Α είναι τα 6,83 ευρώ, ωστόσο όπως και στην περίπτωση της Alpha, η αγορά θα αποτιμήσει το warrant της Εθνικής σε χαμηλότερα επίπεδα. Σημειώνεται ότι το warrant της Alpha είχε θεωρητική τιμή εκκίνησης 1,45 ευρώ και έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση πολύ χαμηλότερα στα 0,56 ευρώ.

Παρά την εμπειρία που έχει αποκτήσει η αγορά από την Alpha Bank, οι συνθήκες αλλά και τα νούμερα της Εθνικής είναι αρκετά διαφορετικά, αλλάζοντας, επομένως, τόσο τις προσδοκίες όσο και κρίσιμες λεπτομέρειες.

Σε αντίθεση με τον τίτλο της Alpha Bank, ο οποίος διαπραγματευόταν όταν εισήλθαν οι νέες μετοχές σε επίπεδα υψηλότερα της τιμής έκδοσης, στην περίπτωση της Εθνικής τα δεδομένα είναι αντίστροφα.

Οι επενδυτές πλήρωσαν τις νέες μετοχές προς 4,29 ευρώ έκαστη, και χθες η τιμή της μετοχής έκλεισε στα 3,16 ευρώ ή 26,34% χαμηλότερα από την τιμή διάθεσης. Και όπως είναι γνωστό, η τιμή διάθεσης στην ΑΜΚ αποτελεί και τη βάση για την τιμή εξάσκησης των warrants με κλιμακούμενο επιτόκιο ανά έτος (4% το πρώτο έτος και φθάνει στο 8% στα 4,5 χρόνια).

Το πρώτο ερώτημα της αγοράς έγκειται στο αν η διόρθωση που έχει μεσολαβήσει θα αποτρέψει την εκδήλωση περαιτέρω πίεσης στην μετοχή της Εθνικής.

H απαιτητική αποτίμηση της Εθνικής και το ατού της Finansbank

Η Εθνική με βάση το χθεσινό κλείσιμο διαπραγματεύεται περίπου 1,8 – 1,9 φορές την καθαρή ενσώματη θέση της (price to tangible book value) αφού στις 31/03 το σύνολο των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων της είναι κάτι λιγότερο από 4 δισ. ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 7,57 δισ. ευρώ.

Αν ληφθεί υπόψη και η υπεραξία των 2,1 δισ. ευρώ ο δείκτης P/BV μειώνεται αισθητά στις 1,25 φορές. Πρόκειται για "απαιτητική" αποτίμηση, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν, σύμφωνα με αναλυτές, ότι ο έλεγχος της Finansbank δικαιολογεί – ιστορικά - ένα premium στην αποτίμηση της Εθνικής σε σχέση με τις άλλες εγχώριες τράπεζες.

Άλλωστε, η Εθνική δεσμεύεται να προχωρήσει σε συμπληρωματικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, ώστε να δημιουργήσει το απαραίτητο capital buffer, που θα επιτρέψει να μην υποχωρήσει ο δείκτης EBA Core Tier I κάτω του 9% ως το τέλος του 2014 ακόμη και υπό το δυσμενές σενάριο για την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ως εκ τούτου η Εθνική έχει μπροστά της πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, που θα ξεκινήσουν από τα non core business assets και από τις οποίες ενδέχεται να αναδειχθεί κρυμμένη αξία για τον όμιλο.

Επιπρόσθετα ένα μέρος της δυνητικής προσφοράς στην Εθνική έχει ήδη εκδηλωθεί κάτι που στοιχειοθετεί την εκτίμηση ότι τα περιθώρια περαιτέρω πτώσης για τη μετοχή δεν είναι μεγάλα.

Kαι η τακτική πώλησης μετοχών και αγοράς warrants

Καταλύτης για αυτό, όμως, θα είναι η τακτική, την οποία θα ακολουθήσουν τα ξένα και εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια και τα μεγάλα ιδιωτικά «πορτοφόλια». Αν οι «σοφιστικέ» κατηγορίες των επενδυτών πωλούν μετοχές Εθνικής και αγοράζουν warrants, όπως πράττουν εδώ και καιρό στην Alpha, η μετοχή της Εθνικής ενδέχεται να δοκιμάσει την στήριξη των 2,75 ευρώ.

Θεωρητικά το warrant της Εθνικής είναι περισσότερο ελκυστικό από αυτό της Alpha λόγω μεγαλύτερης μόχλευσης, καθώς ενέχει το δικαίωμα αγοράς 8,23 μετοχών του ΤΧΣ, σε επίπεδο, όμως, θεμελιώδους ανάλυσης καθοριστικό στοιχείο είναι το που αποτιμάται η τράπεζα με βάση τις τιμές εξάσκησης των warrants.

Με τα τωρινά μεγέθη και πριν τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων οι τιμές εξάσκησης των warrants της Εθνικής είναι, σύμφωνα με αναλυτές, υψηλές αφού ξεκινούν από 4,38 ευρώ το πρώτο έτος και κλιμακώνονται ως τα 5,41 ευρώ στα 4,5 έτη, καθώς αντιστοιχούν σε περίπου 2,5 με 2,9 φορές την ενσώματη καθαρή θέση της τράπεζας. Οι τιμές εξάσκησης αυτές προκύπτουν με την υπόθεση ότι στο μεσοδιάστημα των 4,5 ετών δεν θα πραγματοποιηθούν εταιρικές πράξεις όπως π.χ. πληρωμή μερίσματος.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα είναι πιθανό η τακτική πώλησης μετοχών και αγοράς warrants να μη λάβει στην περίπτωση της Εθνικής τις διαστάσεις που έλαβε στην Alpha Bank.

Η θεωρητική τιμή

Όπως προαναφέρθηκε η θεωρητική τιμή εκκίνησης των warrants της Εθνικής είναι τα 6,83 ευρώ. Οι παράμετροι για τον υπολογισμό της τιμής είναι οι εξής:

- Εκτιμώμενη ετησιοποιημένη μεταβλητότητα 49%, με στοιχεία αποδόσεων για το διάστημα από 1/1/2007 έως 26/6/2013, ελαφρώς μικρότερη από την περίπτωση της Alpha Bank

- Το επιτόκιο δίχως κίνδυνο υπολογίστηκε σε 1%, σύμφωνα με το επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ προσαυξημένο κατά 50 μονάδες βάσης, ακριβώς όπως και στο warrant της Alpha Bank και,

-το γεγονός ότι κάθε τίτλος warrant ενσωματώνει το δικαίωμα αγοράς 8,22923881005499 μετοχών της τράπεζας, κυριότητος του ΤΧΣ.

http://www.euro2day.gr/investments/guid ... tohes.html


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 27, 2013 1:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Ifo: Ερχεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Βέβαιος ότι μετά τις εκλογές στην Γερμανία θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο ειδικός του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για θέματα πραγματικής οικονομίας Κάι Κάρστενσεν και προειδοποίησε τους γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.
Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου ο κ. Κάρστενσεν και προέβλεψε ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να ματώσουν.
«Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους
π.χ. μέσω του πληθωρισμού»
δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση. Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί διαμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά, διευκρίνισε.


ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 27/6 13:47


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 29, 2013 3:19 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Παράθεση:
Goethe
Εσύ τώρα τη γουστάρεις να απόδειξής με τους μάγκες..ότι είσαι μάγκας;;



όχι ρε μάγκα ........................ απλά απαντώ
εκεί είναι η μαγκιά μου ;)

δικό σου .... ;) .... :arrow:

Ένα μάτσο φιλαράκια στο μικρό τον καφενέ
επαιρνούσαμε την ώρα με κουβέντα και καφέ
πάνε πέρασαν τα χρόνια στην ζωή του καθενός
και από την παλιοπαρέα ένας μας δεν πήγε μπρός

Αρχίδια ΦΙΛΑΡΆΚΙ μου το χάσαμε το αεροπλάνο .... το βαπόρι και το τράμ

:idea: http://www.youtube.com/watch?v=hYFoP6Ef7CQ


Αν θες .... σου απαντώ και χρηματηστηριακά .......... με απόδειξη ;)
και σε φιλόσοφους ............... και σε πιλότους .!
οκ :?: .............. παιχτάκι :!: ............... ή μήπως νομίζεις ότι χαρίζω τα λόγια μου :?:

;) ;) ;) οι άλλοι χαρίζουν και κρύβουν λόγια .............. όχι εγώ ._

ΟΚ .......................... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιούλ 01, 2013 11:01 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
Goethe έγραψε:
xristos 666 έγραψε:
Οι φιλοι που ασχολουνται με το αυτοκινητο γνωριζουν οτι
ενα σημαντικο στοιχειο ειναι το avance, δηλαδη η γωνια προπορειας.

ειναι αυτη που επιτρεπει την μεταδοση της κινησεως απο το ενα γραναζι της μηχανης στο αλλο ωστε να υποβοηθει την κινηση του χωρις να συναντιωνται οι κορυφες των γραναζιων.

σε καθε αμαξι η ιδανικη γωνια προπορειας ποικιλει αναλογα με τα λοιπα του χαρακτηριστικα.

καποιος θεωρητικος και θεωρητικα ηλιθιος συνελαβε την μηδενικη γωνια προπορειας

καποιοι ηλιθιοι τον βραβευσαν

καποιοι ακομη πιο ηλιθιοι την εφηρμωσαν

πληθωρισμος = 0 τι καλα

οταν τα γραναζια αρχισαν να σπανε και η μηχανη να δουλευει αναποδα
επρεπε να κανουν 3 πραγματα

1) να κρυψουν την ηλιθιοτητα τους

2) να παρουν αναποδη θεση (να δωσουν το χρημα που ειχαν μαζεψει και να παρουν αξιες)

3) να επαναφερουν τον πληθωρισμο στο συστημα και να καρπωθουν τα ωφελη.

ειμαστε αναμεσα στο 2 και στο 3

για πολυ λιγο ακομα.


12/7/2009 17:53
xristos 666


Αν από τα 8 εως τα 28 :o :o :o εξαπλασίασες το <παρά>..λέγοντας λαγούς με πετραχήλια...είσαι μεγάλη ΠΟΥΤΑΝΑ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ...της ιδιωτικής τράπεζας.. :o :o :lol: :lol: :lol:

το δήλωσες στο hospital.

και δυστυχώς ΤΩΡΑ μπόρεσα να καταλάβω :idea: γιατί η ΧΟΥΝΤΑ σε κάποιους έβγαζε τα ..........


Μισές δουλειές κάνεις Goethe φιλόσοφε ...........γιατί από δω και πέρα θα έχει πολύ γέλιο .
Ας το βάλω εγώ εδώ να είναι μαζί πακέτο .............. να μη το ψάχνουμε αργότερα ! ;)
Καμιά μέρα που θα είμαι τούμπανο στην ρακί ..........
μπορεί να γράψω κι εγώ καμιά ανάλυση ...... να πώ και καμιά εξυπνάδα :lol: για μωρά δανεισμένα χωρίς φόβο και πάθος......... και λάθος :idea:
Για να δούμε ήταν σωστή κίνηση στα 5 χρόνια που πέρασαν :?:


xristos 666 16/5/2013 19:11

1*8 + 5*0,50 = 10,50
10,50 / 6 = 1,75

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΜΩΡΟ, ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΦΟΒΑ
-----------------------------------------------
ΕΤΕ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΤΑ 8€ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ 28€
ΚΑΙ 6ΠΛΑΣΙΑΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ
ΣΤΟ 0,50€

xristos 666
1/5/2013 14:06

http://www.capital.gr/messages/showTopi ... 10&pg=1454


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπροστα στο μεγαλυτερο rally ολων των εποχων 13/3/2009 10:52
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 13, 2013 2:26 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Τετ Ιαν 06, 2010 11:13 pm
Δημοσιεύσεις: 6683
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΜΩΡΟ, ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΦΟΒΑ
----------------------------------

ΠΌΣΟ ΆΦΟΒΑ ΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ........... αντίχριστε :?

θέλεις να σου πω αποτελέσματα ............... αν σε είχα ακούσει πανέξυπνε :

θα σε έβριζα ρε IQ μαν ...........αλλά σέβομαι το μυαλό μου


αν έχεις αρχίδια ............ απάντησε ρε μυαλό :idea:

αν και θυμωμένος........... είμαι ακόμη εγκρατής ....................69 .............666
να χέσω το μυαλό σου και την λεκτική σου ικανότητα ....... να μη βρίσω που έχω και πολλά γράδα στο αίμα μου τώρα :!:


ξέρεις πόσους πήρες στο λαιμό σου :?: :?: :?: :?: :?: :?:

ξέρεις μήπως το σύνολο των χρημάτων που χάθηκαν . :?: :?: :?:


πες μου ρε έναν που δανείστηκε άφοβα και κοιμάται ήσυχος τώρα ???????????????????????? :?:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 11480 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 1144, 1145, 1146, 1147, 1148  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 119 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr