neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 343  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Market Talk με τον Δρ. Πάνο Δάντη
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 14, 2013 7:23 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Παντως εγω ειμαι με το χερι στη σκανδαλη..ειπαμε "οχι απληστια οχι πανικο"

Ευχαριστω κ.Δαντη για ολα,,,μπορει να διαφωνω μαζι σας,αλλα αυτο σημαινει οτι δεν σεβομαι
την επιστημη σας,και δεν λαμβανω υποψην τις αναλυσει σας!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 14, 2013 7:38 pm 
Χωρίς σύνδεση

δύο λύσεις υπάρχουν για τη διεθνή οικονομία (τη δυτική βεβαίως, βεβαίως)...

ή θα αυξήσουν το government spending ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα με τις συνέπειες που θα έχει αυτό ή θα πρέπει να αυξηθούν με μεγάλο ρυθμό οι επενδύσεις και η πιστωτική επέκταση...

ή συνδυασμός και των δύο.. αν δεν, τότε πάμε για κάτω...

η λιτότητα μπορεί να φέρνει πρόσκαιρα κέρδη στις επιχειρήσεις αλλά αν αυτά δεν επανεπενδύονται συνεχώς δεν θα υπάρχει εισόδημα για να αγοραστούν τα προιόντα... όταν αρμεχτεί η αγελάδα τελείως, τότε θα πρέπει να τη δώσεις να φάει για να ξαναβγάλει γάλα..

εκτός αν ακολουθήσουν ένα άλλο μοντέλο, το οποίο θα λέει: θα βγάζουμε προιόντα μόνο για πλουσίους, για να μπορούν να αγοράζονται. οι υπόλοιποι θα πεθάνουν αλλά δεν μας νοιάζει.....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 14, 2013 8:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

προσέχτε εκεί που λέει οι επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό υποχώρησαν σημαντικά....

χεμμμ στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο μειώνεις το κράτος, τους φόρους, και το εργασιακό κόστος, για να αυξήσεις τα κέρδη ώστε να μπορείς να κάνεις επενδύσεις.... αν δεν τις κάνεις πάει το μοντέλο...

τα κέρδη αν είναι να τα μπαουλιάζεις.. έκανες μια τρύπα στο νερό... αυτό δεν είναι μοντέλο, είναι αυτοκτονία...

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/611257

Συρρίκνωση παρουσίασαν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης – Γερμανία και Γαλλία – στο τέλος του 2012, υποδηλώνοντας ότι η κρίση χρέους δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον «πυρήνα» της νομισματικής ένωσης.
Η γερμανική οικονομία παρουσίασε το τέταρτο τρίμηνο τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το απόγειο της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2009, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Ειδικότερα, το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2012, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι εκτιμήσεων για μια συρρίκνωση της τάξης του 0,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρησή του μετά το -4,1% που είχε καταγραφεί στις αρχές του 2009.
Η γερμανική στατιστική υπηρεσία αποδίδει την πτώση στα αδύναμα στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο. Η ιδιωτική και η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκαν οριακά, αλλά οι επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό υποχώρησαν σημαντικά σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου αναμένονται στις 22 Φεβρουαρίου.
Εν τω μεταξύ, πιο κοντά στην ύφεση ήρθε η γαλλική οικονομία, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας INSEE, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, όταν είχε αυξηθεί οριακά κατά 0,1%.
Τα αδύναμα αυτά στοιχεία για το τέλος του χρόνου υποδηλώνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παρέμεινε στάσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας για το 2013.
Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν, μάλιστα, περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, που θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Γαλλίας σε ύφεση.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 15, 2013 9:27 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Κ.Δαντη καλημερα!

Θα κανω ενα ερωτημα αν γνωριζετε (την εκτιμηση σας θελω) φυσικα να μου απαντησετε.
Αν υποθεσουμε (που ειναι πολυ πιθανον) (dow)S&P παει 1600μ, και κανει μια διορθωση 20% περιπου ,οι 30 μετοχες που τον απαρτιζουν θα πεσουν ολες αναλογικα..
η μηπως θα υπαρχουν και ανοδικες (εξαιρεσεις) που για καποιους λογους δεν ακολουθησαν την ανοδο του 2009?

Καλο Σ/Κ!

Με εκτιμηση!
xaris

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 15, 2013 1:41 pm 
Χωρίς σύνδεση

Δάντης έγραψε:
Λαθη κανουν ολοι, σκοπιμα ή όχι. Οι αγορές ( = προπυργιο του καπιταλιστικου συστηματος) λειτουργουν με συγκεκριμένο τροπο.

Κρατάω αυτό και μου φτάνει. Ακριβώς σε αυτό ήθελα να φτάσω.

stylia έγραψε:
Να σου θυμησω πως ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας μας ετρεχε για πανδημία προ ετών και τελικα δεν εγινε τιποτα

Μεγαλύτερη απάτη από αυτή δεν υπήρξε ποτέ στα ιατρικά χρονικά. Υπάρχει και έρευνα του 1996 που έλεγε ότι το Tamiflu με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη στα γονίδια 29 και 34 (αν θυμάμαι καλά) του γενώματος, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Όμως αν θυμάσαι το Tamiflu της Roche ξεπούλησε αβέρτα. Άδειασαν οι αποθήκες και μάλιστα αυξήθηκε η τιμή του κατακόρυφα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι έτσι η Roche Diagnostics έκανε μια τεράστια καμπάνια για τα καινούρια της εργαλεία και γέμισε την Ευρώπη μέσα σε 1 εξάμηνο και συνέχισε μέχρι το 2011 περίπου. Οπότε ΟΧΙ. Δεν ήταν Ιατρικό λάθος. Ήταν εμπορικό παπατζιλίκι με τη βοήθεια των γιατρών και των κτηνιάτρων ακόμη παραπάνω. Γι αυτό από την προηγούμενη πρότασή μου κρατάω το "σκόπιμα" και το "προπύργιο του καπιταλιστικού συστήματος".

Υ.Γ. Τώρα που συνεννοηθήκαμε, μπορούμε να συνεχίσουμε το market talk. Και να θυμάσαι, δεν έχεις απέναντί σου κανέναν ο οποίος ως παλιοκομούνα δεν θέλει να αποδεχθεί τη μοίρα της παγκόσμιας οικονομίας. Απλώς μου αρέσει τα πράγματα να τα λέμε με το όνομά τους. "Προπύργιο του καπιταλιστικού συστήματος". "Κουμάρι". "Σκόπιμο λάθος". Τελοσπάντων σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. Μπορεί να μη μας αρέσει αλλά ζούμε. Τουλάχιστον μπορώ να τον κράζω;;;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 15, 2013 11:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Xaris στον Dow η μέση πτωση θαναι 20% αν πέσει 20% ο δείκτης. Δύσκολο να δεις διαφοροποιηση, ανω των 2,3 συνεδριάσεων όπως εχω δει εμπειρικά, απο καποια μετοχή.
Στον SP500 ναι, μπορει να δεις , αφου είναι 500 εταιρείες, αλλα όχι σπουδαία πράγματα.
Ομως δεν νομιζω να δούμε διόρθωση 20%, αν την δουμε αμεσα. θα έλεγα μικρότερη, μια οπισθοχώρηση που λενε και στην wall, αντε 10-12%, για να ξαναμπει νέο χρήμα, μετα νέα υψηλά για να τσιμπησουν ολοι
και να επιβεβαιωθει ότι δεν πέφτει..
Μπορεις να πάρεις ETF που παιζουν τους δείκτες χ2 ή χ3 πτωτικούς ή να σορτάρεις συμβόλαια. κατσε να δώσει πτωτικό σήμα και θα τα πουμε. Παντως προσεξα το εξεις..τελευταια διορθωνει λιγο και μαζευει, ξαναδιορθωνει και ξαναμαζευει..

Μιρα ευρωζώνη παει για υφεση..τωρα ο Ντραγκι μας λεει αλλα, αλλά θα δούμε..κοιτα τωρα με τις επενδυσεις..μετα απο υφεση , πάντα , οι επιχειρήσεις δεν αυξάνουν απαοθέματα και δεν επενδυουν αφου φοβούνται διολισθηση στην κριση..περναει καιρος μέχρι να δούμε επενδυσεις και αυξηση παραγωγής, άρα και προσλήψεις..Πρακτικά στην Ελλάδα ΑΝ, δεν εχουμε δράματα έξω στις αγορές παρα διορθώσεις, οι οικονομίες ανακάμψουν και μαζι και η Ελληνικη απο το 2014, τότε οι προσληψεις θα ξεκινησουν κατα το 2015 δειλά, και ουσιαστικά το 2017. Για να ξαναβρουν ολοι δουλεια θα περάσουν 8- 10 χρόνια, αρα πάμε 2013 +10 = 2023. Αν τοτε η οικονομία είναι καλη και οι αμοιβές των στελεχων καλές, θα αρχισουν να ερχονται και οι μετανάστες..Ας μην ξεχναμε πως ολοι , οπου και να πανε, θελουν καποια μέρα να ερθουν πισω..οχι για τα λεφτα ή το κράτος , αλλα για τον ηλιο την θαλασσα, και τους συναισθηματικους δεσμους με τον τοπο..Οπου και να πας , δεν ειναι Ελλάδα, ειμαστε πολυ δεμένοι με την πατρίδα ότι και να λεμε , ότι και να γίνει..

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2013 6:49 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αυτοί οι μετανάστες όταν ξαναγυρίσουν θα φέρουν πίσω στην Ελλάδα τις συντάξεις τους, θα κάνουν επενδύσεις, θα αγοράσουν σπίτια και εξοχικά και θα κινηθεί η αγορά..

Μετά από 20-30 χρόνια όμως. .Με όσα έζησαν στην Ελλάδα θα είναι πολύ αηδιασμένοι για να γυρίσουν νωρίτερα..

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2013 10:05 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Ναι με αυτο το πλευρο να κοιμομαστε,,,οι μεταναστες που ερχοντε τωρα ειναι,απο Αφρικη,μπαγκλαντες,πακισταν κλπ,αυτοι το μονο που φερνουν αντε καλυτερα να μην το γραψω..
διοτι δεν μου το επιτρεπει η παιδεια.

Γιναμε εμεις τωρα μεταναστες,οτι καλο,οτι υγιες,οτι καλο επιστημονικο και νεο ειχαμε στη χωρα εχει φυγει στο εξωτερικο,,,και προσφερει εκει τις υπηρεσιες του!
Εδω θα ειμαστε χωρα-ιδρυμα/απορων/γεροντων/δουλων,,,
Ακομα δυστυχως, δεν εχουμε αντιληφθει που βρισκομαστε και για το που παμε.
Το χθες,το σημερα,με το αυριο που ερχεται,ουδεμια σχεση θα εχει!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2013 10:42 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Xaris για τους Ελληνες που ναι εξω λεμε..ασε τους αφρικανους κλπ ..Αν δειτε ρεπορταζ ή τους ακουσετε να μιλανε , ακομα και παιδια με πολυ καλα προσοντα και δουλειες , θελουν να ρθουν..αμα εχεις ζησει 20 χρονια καλα , οι αναμνησεις σου ειναι εδω..πιο ευκολα θα γυρισει ο νεος , παρα ο μεσηλικας που εφυγε και πουχει φαει το κρατος και την διαπλοκη στην μαπα 15 και 20 χρονια..

Αυτοι λοιπον Μοιρα θα ερθουν το πολυ σε μια 10- 15 ετια, με εξαιρεση λιγους..εχω συγγενεις στο εξωτερικο με εξαιρετικες δουλειες, που τους εχει τσακισει το κλιμα ..οποτε ερθουν κοιταν τον ουρανο και το ηλιο και βγαινουν ...βόλτα σαν πιτσιρικαδες. Το κλιμα που μετα τα 45 -50 σε σκιζει σε Ευρωπη και ΗΠΑ, εκτος αν εισαι τυχερος και μένεις πολυ πολυ νοτια, είναι καθοριστικος παραγοντας που θα φερει πολλους εδω..και ελληνες και ξενους. Ο ανθρωπος είναι απολυτα εξαρτώμενος απο το μικροκλιμα της πολης που ζει..και ο καιρος ειδικα μετα τα μεσα του 90 δεν αστειευεται..

Χαρι , λες να εκαναν ολο αυτο το σκηνικο για να μεινει η Ελλαδα χωρα γερων απορων και δουλων..?? Εδω σχεδιαζουν σοβαρα πράγματα ..η χωρα θα γινει η βαση για πολλα πράγματα και κυριως για την εξαπλωση της Δυσης και των επιχειρησεων στην Αφρικη , η οποια είναι το τελευταιο μέρος του πλανητη που μενει να εκ - καπιταλιστεί.
Και το ιδανικο σημειο για μεταφορικο κεντρο της Ευρωπης ..η Cosco δεν ηρθε τυχαια εδω..και οι συμφωνιες ξεκινησαν οπως ειδαμε..

Για να το πουμε χρηματιστηριακα, η χωρα είναι λιγο πριν το πυθμένα του κυματος του 5 του 5 ή στο 1 του 1 ..Είναι φυσικο οι πολλοι να βλεπουν μονο καταστροφή..Τωρα είναι η ωρα που το εξυπνο χρημα μπουκαρει..Οποιος εχει δει το wall street 2 , είναι η ωρα που ενω ολα καταρρεουν λογω Λημαν και οι απωλειες σε χαρτοφυλακια, οι αυτοκτονιες και οι απολυσεις είναι μεγαλες, ο Γκεκο παιρνει τηλ και λεει αγοραστε τα παντα , οτι βρειτε. Παιζει τα ρεστα του..Ε, ετσι είναι και τωρα στην χωρα, σε ορους πραγματικης οικονομιας........................

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 16, 2013 11:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Κ.Δαντη,μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες αλλα δεν το νομιζω,,,ο νεος που εχει φυγει τωρα θα γυρισει πισω μετα απο 10,15 χρονια δλδ 40,45 να κατι τι εδω???
Βεβαιως και σχεδιαζουν σοβαρα πραγματα εδω κ.Δαντη,διοτι ειμαστε χωρα (γωνια μαγαζι) μονο που εμεις θα ειμαστε εργατες κατι σαν μεταναστες στην ιδια μας τη χωρα,
θα παιρνουμε εθνικη συνταξη,και μεροκαματο λιγο πιο πανω απο Βουλγαρια (αυτα ας μεινουν στο μυαλο σας μεχρι το 2016 και θα δεις το ποσο δικιο ειχα)

Για τα χρηματιστηριακα που γραφεις δεν διαφωνω καθολου,αφου θα τα παρουν ολα τα χαρτια αρα και τις εταιρειες οι ξενοι,γιατι να μην παει καλα το ΧΑ,,,
Αλλα το 85/90% του λαου θα ειναι απο την φτωχια ως την εξαθλιωση,θα θυμαστε το 1990 οταν ερχοταν στη χωρα μας οι Αλβανοι πως ηταν..κατι σαν αγριμια..
Καλα που ζουμε κ.Δαντη στα βουνα,δεν βλεπουμε το πως συμπεριφερεται ο κοσμος,η καθημερινοτητα εχει γινει βαναυση για τον πολιτη παντου βρωμια αδιαφορια η δε
υπηρεσιες εκει γινεται το ελα να δεις, ειδικα τα νοσοκομεια να μην σου κατσει...

Καθως εχω γραψει και παλια δεν εχω καμια σχεση με το ΧΑ,και δεν το εχω μετανιωση, εχω φυγει εδω και ενα χρονο με πολυ καλες επιτυχιες για τα κιλα μου,,,(ισως απο τυχη)
Αλλα αυτα που εχω δει να συμβαινουν διπλα μου,και επειδη ειμαι πανω απ'ολα ανθρωπος δεν δεν δεν θελω ουτε να περασω απ'εξω,,,

"Δεν πλενομαστε ποτε στο ιδιο ποταμι δυο φορες"

Ηρακλειτος

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3428 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 343  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: