IOLAS έγραψε:
Βγήκαν οι ημερομηνίες για ΑΜΚ ΑΛΑΠΙΣ.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Η αποκοπή είναι 31 Αυγούστου. Αν πουλήσω τις μετοχές μου την 1η Σεπτεμβρίου, έχω κατοχυρώσει τα δικαιώματα?? Γιατί λέει ότι οι δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμένοι στο ΣΑΤ στις 2 Σεπτεμβρίου????
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 31η Αυγούστου 2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 2ας Σεπτεμβρίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 4η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 18η Σεπτεμβρίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 4η Σεπτεμβρίου 2009έως και την 14ηΣεπτεμβρίου 2009.Και κάτι άλλο verd (καταχρηση σήμερα του χώρου αλλά υπάρχει λόγος) Σχετικά με τα αδιάθετα. Ο μετοχος έχει δικαίωμα να προεγραφεί για αδιάθετα δεκαπλάσια από τα δικαιώματά του. Υπάρχει κάποιο ποσοστό που παίζει συνήθως στην διανομή των αδιάθετων?? Εγω έχω πχ 40.000 δικαιώματα και μπορώ να γραφτώ για 400.000 αδιάθετα (αδύνατον, που ναβρω τόσο ρευστό). Για πόσα θα μπορούσα να προεγραφώ για να πάρω λχ άλλα 40.000 ???
Λοιπον με χαρα να απαντησω...
Πλησιαζει αλλωστε η ωρα που θα γινουμε συνμετοχοι!!
Η ημερομηνια αποκοπης ειναι η μερα που ΠΡΕΠΕΙ ναχεις μετοχες της Αλαπις για να εχεις δικαιωμα στην αυξηση..
Την Τριτη 1 του μηνος μπορεις αφοβα να πουλησεις αν θελεις τις..μαμαδες
Το ΣΑΤ [μπερδευει κοσμο και με τα μερισματα] εχει να κανει με την εκκαθαριση ..ταχω γραψει και παλιοτερα με αποκοπες μερισματων ΟΤΕ κλπ
Τωρα για τα αδιαθετα..
Εδω δυστυχως πρωτοπορια εχουν τα μεγαλα πορτοφολια..
τι εννοω??
αναλογα τα χρηματα που θα δεσμεσεις
αναλογως θα μοιραστουν τα οποια αδιαθετα..
Ξενος θεσμικος ας πουμε που θα εγγραφει για 1 εκκ νεες θα παρει αναλογικα περισσοτερα..νομιζω αν θελεις 40000 ακομα ,αξιζει να πληρωσεις 2-3 σεντια το δικαιωμα..καπου τοσο νομιζω θα καταληξουν