neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360 ... 1987  Επόμενο

Βαθμολογία Θέματος
* 5%  5%  [ 9 ]
** 1%  1%  [ 1 ]
*** 2%  2%  [ 3 ]
**** 3%  3%  [ 6 ]
***** 90%  90%  [ 175 ]
Σύνολο ψήφων : 194
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο Verdadeiro απαντά...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 10:58 am 
Χωρίς σύνδεση

καλημέρα βαγγέλη,
αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι ενώ πριν ένα χρόνο οι τράπεζες ήταν 60% πιο κάτω αρκετά σοβαρά μέλη του φόρουμ τις έβλεπαν με δυσπιστία τώρα που έχουν κάνει ράλυ 300% λένε ότι άμα πέσει 10% θα πάρω. Ο φίλος ο kikou μιλάει για λάθος που δεν πήρε τράπεζες αλλά ότι και εδώ καλά είναι να πάρει κανείς, ένας άλλος έγραφε ότι αν η ΕΤΕ πάει κάτω από 20 ευρώ θα πουλήσει και το σπίτι του για να πάρει.

Εγώ συνεχίζω να αναρωτιέμαι είναι δυνατόν η ΕΤΕ να φτάσει τα 40 ευρώ (κοντά στα ιστορικά υψηλά της) με τις εταιρείες αλουμινίου (ΒΙΟΚΑ, ΑΛΜΥ) στο 1 ευρώ, τα ΕΛΚΑ στο 1,60, τον ΣΦΑ στο 1,7, την ΚΛΕΜ στα 2,5, τον όμιλο στασινόπουλου γενικά στα χαμηλά του, τις ναυτιλιακές στα χαμηλά τους, και εκατοντάδες άλλες εταιρείες σχεδόν στον πάτο? Με την οικοδομική δραστηριότητα κοντά στο 0, τον κόσμο ελαφρώς τρομοκρατημένο. Μιάς και είσαι και γείτονας έχεις ξαναδεί το εμπορικό κέντρο VERO PESO στην Γλυφάδα με όλα του σχεδόν τα καταστήματα κλειστά? Η βουλιαγμένης έχει άπειρα προς ενοικίαση καταστήματα όταν πριν 2-3 χρόνια ήταν όλα γεμάτα και χτίζονταν συνεχώς νέα. Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα τώρα έρχεται η κρίση και είναι εδώ για να μείνει αρκετό καιρό. Σκέψου ότι χιλιάδες νέοι γκρινιάζουν που καταργήθηκαν τα stage γιατί δεν θα μπορούν να παίρνουν τα 400(!!!!) ευρώ. Πριν λίγο καιρό μιλάγαμε για τη γενιά των 700 ευρώ και τώρα στεναχωριόμαστε που χάσαμε τα 400... Αυτοί είναι που θα κινήσουν την αγορά???

Τα πράγματα γενικώς είναι σκούρα έξω στην αγορά και δεν είμαι πολύ βέβαιος ότι θα την σκαπουλάρουμε έτσι εύκολα. Δεν λέω και δεν ξέρω αν θα παμε για χοντρό φούντο αλλά το να φτάσει η ΕΤΕ τα 40 ευρώ της ευφορίας του 2007 όταν όλα ήταν υπερδανεισμένα ρόδινα το βλέπω λίγο περίεργο.

Δεν λέω, η τάση όπως λες μήνες τώρα ήταν και ίσως (θα δείξει) να είναι ακόμα ανοδική και για αυτό και έχω μετοχές για να αρπάξω ότι μπορώ. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι συμβαδίζει με την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα ούτε νομίζω ότι προεξοφλεί τα μελλούμενα...

Όπως έγραφα και στο φόρουμ όταν έγραφα τις απαισιόδοξες απόψεις μου εύχομαι να έχω άδικο για το καλό όλων μας...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 11:16 am 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Κοιτάζοντας την αγορά κατάματα

Συνηθίζεται να λέγεται ότι το χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης για την κατάσταση της οικονομίας. Και να συμπληρώνεται κατά καιρούς και με το άλλο του χαρακτηριστικό. Το ότι αποτελεί προεξοφλητικό μηχανισμό των όσων έπονται κι όχι όσων διαδραματίζονται στο παρόν.
Μερικές φορές -και μια από αυτές βιώνουμε το τελευταίο οκτάμηνο- εναρμονίζονται με την ισχύουσα κατάσταση και την εξυπηρετούν.

Όσοι παρακολουθούν μόνο μέσω των ΜΜΕ την απόδοση των δεικτών δικαίως απορούν. Και δικαίως και ενίστανται και εξίστανται.

Και εκφράζουν την εξής απορία: Πως είναι δυνατόν, σε μια πασιδήλως παραπαίουσα οικονομία και πραγματική αγορά, ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης των 20 μεγάλων μετοχών να καταγράφει ανοδική απόδοση της τάξης του 123% σε οκτώ μήνες παρά κάτι.

Όσοι όμως παρακολουθούμε και παρατηρούμε εκ του σύνεγγυς αυτήν την πορεία και γνωρίζουμε και συγκρίνουμε.
Και ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο οι αριθμοί και οι δείκτες ευημερούν κι όχι το σύνολο του χρηματιστηρίου.Αυτή τη φορά το χρηματιστήριο δεν προτρέχει αλλά εναρμονίζεται με τα ισχύοντα και τις ανάγκες τους.

Τίποτα άλλο δεν υποδηλοί η μονομερής κίνηση μέσω των τραπεζών και ειδικά μέσα από τις ανάγκες των πολύ μερικών τραπεζών. Τα ισχύοντα αφορούν την πραγματική εικόνα της αγοράς.
Όπου οι περιφερειακές αγορές πνέουν εδώ και καιρό τα λοίσθια, είτε αφορούν συνοικίες της Αθήνας, είτε την επαρχία και μερικά μεγάλα εμπορικά κέντρα ή 4-5 πολυκαταστήματα συγκεντρώνουν την όποια αγοραστική δυνατότητα.

Μεγάλα εμπορικά κέντρα και 4-5 πολυκαταστήματα, για λόγους που γνωρίζουμε, έχουνε συγκεντρώσει το όποιο ενδιαφέρον και στο χρηματιστήριο. Και απεικονίζουν σε αυτήν τη χρονικότητα και την τρέχουσα πραγματικότητα.

Όσοι συμμετέχουν επενδυτικά και σε άλλες εταιρείες εκτός των multi-stores αισθάνονται στο πετσί τους τη διαφορά μετά τον Νοέμβρη του 2007 και πάλι.

Το μόνο που μπορεί να δώσει μια ευκαιρία να σημειωθούν κέρδη ή να μην σημειωθούν τουλάχιστον ζημιές, είναι η ένταξη σε ό,τι τεκταίνεται κι όχι η αντίθεση.

Έως ότου τουλάχιστον το τοπίο ξεκαθαρίσει και αποσαφηνιστεί και ο ρόλος των όσων γενικά συμμετέχουν (τύποις) σε αυτό το χρηματιστήριο.

Πολλά εικάζονται και φημολογούνται για την απραξία 300 και περισσότερων συμμετεχόντων μετοχών, με την πραγματικότητα να αποτυπώνεται στο ταμπλό. Διαφαίνεται όμως και η απειρία ή το ανεκπαίδευτο της χρηματιστηριακής τους γνώσης.

Αρθρο καλο φιλου,που νομιζω απαντα σε πολλα που και ο trader και αλλοι με ρωτουν για τις μικροτερες μετοχες αυτες την περιοδο..

Η πιστευεις στην πραγματικη ανακαμψη και τις μπαουλιαζεις για αλλες εποχες,το εκανα το 1996 με θεαματικα αποτελεσματα!![θυμαμαι ποσο με κοροιδευαν που μπαουλιαζα τοτε καποια...αγνωστη Ελτρακ με μερισμα διπλο απο τις Τραπεζες παντως ;)

Η δεν το πιστευεις οτι θαρθει η πραγματικη ανακαμψη...και απλα παιζεις και εσυ στον ρυθμο των ξενοχαρτων για οσο κρατησει αυτο,,μια που πιστευεις οτι ειναι απλα κερδοσκοπικο παιχνιδι..

Προσωπικα πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 11:28 am 
Χωρίς σύνδεση

Απόλυτα εύστοχο το άρθρο...

Εγώ απλά κλίνω περισσότερο προς το χρηματιστηριακό παιχνίδι.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 11:35 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους σας,

Verdadeiro και Zachmour, είστε 2 πολύ καλοί αναλυτές (είτε αυτή είναι η δουλειά σας είτε όχι) και πιθανώς φίλοι. Παρακολουθώ και εγώ τις εξελίξεις και φυσικά μέσα χωμένος σε όλες τις τραπεζικές και περιφέρειες αγαπημένες μου.π.χ. ΣΕΝΤΡ

πέρα από την άποψή σας διαβάζω και τον κ CARL και τον κύριο Nouriel (τέτοιες μέρες είναι πολύ επίκαιρος ο τελευταίος). Βλέπω μια αντιστοιχία μεταξύ εσάς τους 2 και τους δύο που ανέφερα, και σας ρωτάω από που αντλείτε αυτή την σκέψη για τα 2 "άκρα" τα οποία εκπροσωπείτε?
Στο φόρουμ αυτό έχω δει και μάθει πολλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό που έχω αποκομίσει.

Τι είδους αναλύσεις κάνετε By the Way? Just wondering

PS: σας εκτιμώ όλους σε αυτό το φόρουμ καλή συνέχεια. :)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 11:49 am 
Χωρίς σύνδεση

θα σε απογοητεύσω φίλε shrine αλλά αναλυτής δεν είμαι... Σε ότι αφορά τις μετοχές είμαι σαφώς υπέρ της θεμελιώδους ανάλυσης μελετώντας όσο είναι δυνατόν (από άποψη χρόνου εννοώ) τους ισολογισμούς, σε ότι αφορά το κλίμα που βλέπω ότι παίζει μεγάλο ρόλο (όταν όλα ανεβαίνουν και για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό είναι να είσαι μέσα και όταν όλα πέφτουν για επίσης μεγάλο χρονικό διάστημα καλό είναι να είσαι απέξω) το καταλαβαίνω διαβάζοντας εφημερίδες, ακούγοντας ειδήσεις, μιλώντας με κόσμο και παρατηρώντας τι γίνεται έξω. Με την απλή αυτή μέθοδο είδα για παράδειγμα το διαμάντι της ΜΠΕΛΑ πριν μία δεκαετία και έβγαλα τα πρώτα μου καλά λεφτά από το Χ.Α.. Αυτά που γράφω δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτά που βλέπει κανείς όταν κινείται έξω. Περισσότερες πηγές και inside info δυστυχώς δεν έχω. Έχω διαπιστώσει ωστόσο ότι και αυτό από μόνο του μου αρκεί για να βγουν κάποια κέρδη και να μην είμαι χαμένος. Ο φίλος και γείτονας Βαγγέλης είναι σαφώς περισσότερο μέσα στα πράγματα από εμένα, γεγονός το οποίο βοηθά στην εξαγωγή καλύτερων και ακριβέστερων συμπερασμάτων αρκεί να μην παραχώνεσαι στα inside info και σταματήσεις να βλέπεις τι γίνεται έξω. Νομίζω ότι ο Βαγγέλης έχει τόση επιτυχία γιατί τα ζυγίζει σωστά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 1:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

SINGAPORE (AP) -- Oil prices hovered near $77 a barrel Monday in Asia after a big fall the previous trading session as investors eyed upcoming figures on the U.S. economy and a volatile dollar.

Benchmark crude for December delivery was down 11 cents to $76.89 a barrel at late afternoon Singapore time in electronic trading on the New York Mercantile Exchange.

Φιλε srine ειναι συναρτηση εμειριας πολυχρονης,συνδυασμενη με θεμειωδη γνωση[κυριως] αλλα και τεχνικα στοιχεια οπου χρειαζεται[χωρις αυτα επουδενι ναναι τα κυριαρχα]

Το λαθος που κανουν πολλοι,που με ρωτουσαν τον Ιουλη..μα πως θα παει πανω η Πειραιως...αφου τεχνικα εχει δωσει σημα πωλητικο...αφου ολοι ..σορταρουν???

Ε..λιγο μετα φανηκε ποιο ειναι το ΚΥΡΙΑΡΧΟ που πρεπει να κοιταμε..την κινηση του μαυρου χρυσου...και αν τα 70 εφεραν αναταραχη..το ιδιο συμβαινει τωρα στα 80 ,το ιδιο θα συμβει και αργοτερα..

Προσωπικα θα ανησυχησω πολυ αν στα 100 που τα βλεπω σαν βεβαιοτητα στους μηνες που ερχονται δεν ανακαμψει στα αληθεια η Οικονομια μας και κατα συνεπεια και αλλες μετοχες περαν των ...σουπερμαρκετ :D

Αν αυτο δεν συμβει...θαναι η απολυτη τραπεζικη φουσκα ΤΟΤΕ και θαναι το σημα για εξοδο και ΠΡΩΤΟΣ θα το δωσω...

Αλλα μεχρι τοτε πολλα μπορουν να συμβουν..

π.ς.
Τα χαμηλα της Πεμπτης κρατουν με ανεση.. 8-)

Ναστε προσεκτικοι..

Η μερα επιφυλασει εκπληξεις

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 2:14 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας και αναμένω με ανυπομονησία τις εξελίξεις στην Αμερική.
Εχτές το μεσημέρι στο CNN πρωινή ώρα στην Αμερική είδα το σχέδιο για την υγεία και λογικά μετά το ψήφισμα θα ξέρουμε και για αυτό το μεγάλο πονοκέφαλο του συστήματος.
τώρα και οι ρεπουμπλικάνοι λένε πως η οικονομία τους είδε τα χειρότερα και πως έχουν βελτιωθεί τα πράγματα εκεί πολύ. Δεν διαφωνούσαν με τον Ομπάμα ως προς την βελτίωση δλδ αλλά ως προς το ότι το δικό τους σχέδιο θα έδινε περισσότερες εργασίες στους Αμερικανούς.
Αυτή η σύμπνοια της διακυβέρνησης του Ομπάμα με τους αντιπάλους του, ότι όλα πάνε καλά, με σπρώχνει προς το συμπέρασμα ότι θα δούμε σύντομα και πολύ άμεσα γρήγορη ανάκαμψη των χρηματιστηρίων από τα τωρινά χαμηλά τους. Δεδομένου ότι είναι επαγγελματίες στην δουλειά τους αυτοί εκεί μακριά.

Βαγγέλη τι θα έλεγες για την ΑΛΦΑ θα προχωρήσει σε ΑΜΚ σύντομα ή κάπως ανακόπηκε το σχέδιο αυτό λόγω μεταβλητότητας στα χρηματιστήρια?

Φιλικά...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 2:23 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Φιλε μου η αυξηση στην Αλφα οχι απλα θα προχωρησει,αλλα ειναι ΗΔΗ καλλυμενη απο τωρα!!!θα γινει μεχρι τελη του μηνα

Το ιδιο φανταζομαι θα γινει και με τις αλλες δυο μεγαλες Τραπεζες που θα ακολουθησουν!!και δεν γινεται για να μοιρασουν μερισμα του χρονου..

Οποιος δεν επιστρεψει τα λεφτα στο Δημοσιο,θα μεινει πολυ πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο!!
θαχω την ευκαιρια αργοτερα να το εξηγησω καλυτερα αυτο....

Και οσο τρεχουν οι Α.Μ.Κ. των Τραπεζων
[στην Ευρωπη δεν αρχισαν καν ακομα ;) ]
θα ισχυει αυτο πουγραφε ο frencie

ΔΕΝ θα πυροβολησουν τα ποδια τους,ναστε βεβαιοι..

π.ς.
Να επαναλαβω...αυτη η περιοδος του Σκορπιου,
θα χαρισει μαζεμενες συγκινησεις ;)

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 2:33 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

απο το χθεσινο κερδοσκοπο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λοιπόν, το διάστημα 20-27 Οκτωβρίου 2009, η συντριπτική πλειονότητα, ήτοι 53 μετοχές από τις 54, που απαρτίζουν τον τραπεζικό δείκτη DJ Banks-Europe, υποχώρησαν.

- Ο χρηματασφαλιστικός όμιλος ING ανακοίνωσε την πρόθεση εξεύρεσης κεφαλαίων 7 δισ. ευρώ μέσω πώλησης νέων μετοχών. Η μετοχή του, στο χρηματιστήριο Euronext (Αμστερνταμ) υπέστη πτώση 23% το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου.

- Η βρετανική τράπεζα Lloyds έχασε το 7,2% της αξίας της στο Χρηματιστήριο, υπό το βάρος φημών ότι θα ανακοινώσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια. Το ποσό που θα ζητήσει από τους μετόχους υπολογίζεται σε 11,5 δισ. στερλίνες και επιπλέον ποσό 11 δισ. στερλινών θα αντλήσει μέσω δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές.

- Η Royal Bank of Scotland προσδοκά να αντλήσει 5 δισ. στερλίνες μέσω πώλησης νέων μετοχών της.

- Η γαλλική BNP Paribas ολοκλήρωσε προσφάτως αύξηση κεφαλαίου 4,3 δισ. ευρώ.

- Η γαλλική Societe Generale ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου 4,8 δισ. ευρώ.

- Η ιταλική Unicredito είπε πως θα πραγματοποιήσει μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ το 2010.

- Στη Ελλάδα, η Alpha Bank βρίσκεται σε διαδικασία άντλησης περίπου 1 δισ. ευρώ.

http://www.kerdos.gr/ECHome.aspx?page=K ... scx&mode=k

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 02, 2009 2:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αγαπητέ Βαγγέλη αφού σε καλησπερίσω θα ήθελα την άποψή σου για την ΦΟΡΘ.
Είναι από τις εταιρείες που είχα την τύχη να την μαζέψω στα χαμηλά της στα 0,70 και έδωσα το 90% της θέσης μου σταδιακά πάνω από το 1,80 και τα 2 ευρώ.
Ομολογώ ότι σήμερα ξεκίνησα να την αγοράζω κατω από το 1,50 και έχω σκοπό όσο πέφτει σταδιακά να αυξάνω την θέση μου.
Εχει αλλάξει κάτι γύρω από τις προοπτικές της εταιρείας ή την μετοχική της σύνθεση που να εξηγεί και το ξεφούσκωμα της μετοχής; Ποιό κατά τη γνώμη σου είναι καλό σημείο εισόδου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε δημοσιεύσεις ή να δημοσιεύσετε άλλες απαντήσεις  [ 19868 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360 ... 1987  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 191 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: