haros έγραψε:
βρε σεις,τον τρελλανατε τον ανθρωπο,χαρας το κουραγιο του..
φιλε βερντα.ξενιτευτηκα για να σε βρω και ηρθα για να σου πω ενα γεια..
η γενικοτερη αισθηση μου ειναι οτι μεχρι να τελειωσει το εργο με τις τραπεζες που μαζευουν τα λεφτα των μετοχων τους για να αποπληρωσουν τα κρατη,σοβαρη διορθωση δεν θα δουμε.αντε λιγο κατω,αντε λιγο πανω και μετα βλεπουμε.επισης χαρηκα που ειδα κατι ξεπεταγματα καποιων μικρων χαρτιων,γιατι πολλοι φιλοι ειναι τιγκα σε αυτα(το αν θα εχει συνεχεια δεν το ξερω).
το κυριως θεμα ομως ειναι αλλο.το 2010 προβλεπεται δυσκολουτσικη χρονια (θα εχουν τελειωσει υποτιθεται και τα μετρα στηριξης και θα περπατανε με δικα τους ποδια οι εταιρειες) και το 2009 ηδη,σε αυτες τις αποτιμησεις πολλες μεγαλες εχουν προεξοφλησει αρκετα.(οχι ολες βεβαια).υπαρχει λοιπον το ερωτηματικο μηπως τα επιπεδα αυτα(300 μοναδες πανω κατω) που βρισκομαστε τωρα,ειναι και η προσωρινη οροφη των αποτιμησεων για τους επομενους μηνες.δεν ειναι <<μαντικη>>,ειναι δοκιμο ερωτηματικο,που εγω προσωπικα δεν εχω καταφερει να το απαντησω.θυμαμαι ομως,στο θεμα σου στον αλλο χωρο,κατι παρομοιο ειχες και εσυ σαν σκεπτικο,οταν θα τελειωναν οι ΑΜΚ των τραπεζων.εχει προκυψει κατι που να σε κανει να εχεις αλλαξει οπτικη η παραμενεις στο ιδιο σκεπτικο??
κατα τα αλλα,εγω μπαουλεν σε επιλεγμενα χαρτια (οχι τραπεζες τωρα πια) και φρεντο..
Δημητρης.
Γεια σου φιλε μου Δημητρη..
Δεν νομιζω προκυπτει θεμα ..ξενιτιας
Η ιντερνετικη γειτονια ,ειναι μια
Ηδη την Κυριακη στο καπιταλ...
εγραψα ξανα στο θεμα μου η Χρονια του Σκορπιου
ακριβως για αυτα που με ρωτας..
Μια που γραφω σπανια εκει,θα συνοψισω το σκεπτικο μου..
Η ανοδικη κινηση ,εκτος των απαραιτητων αποτιμησεων ,ωστε να πετυχουν οι τραπεζικες αυξησεις[απολυτως απαραιτητο ωστε να σωθει καταρχας το συστημα] εχει και μια αλλη κοινη συνισταμενη..τουτη εδω..
Σε νέα υψηλά έτους και πάνω από το επίπεδο των 80 δολ. ανά βαρέλι αναρριχήθηκε η τιμή του αργού μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών στοιχείων στις ΗΠΑ που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα βενζίνης και ενώ το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστών του.
Στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται 1,20 δολ. ή 1,6% στα 80,35 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε έως τα 80,70 δολ. το βαρέλι σημειώνοντας νέο υψηλό έτους.
Η οποια ανοδικη κινηση συνδυαστηκε με την ανοδο του πετρελαιου απο τα χαμηλα[εναντια στις προβλεψεις πολλων ]
και την συνεχη αποδυναμωση του δολαριου
ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικονομικη επιλογη του Υπ οικονομικων των ΗΠΑ και του επιτελειου του αυτη,παρομοια με αυτη που αντιμετωπιστηκε η υφεση στις αρχες του 1990 οχι τυχαια Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Προκειται για ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ εξοδου απο την κριση
Και θαναι απολυτα επιτυχημενη,αν εξασφαλιστει ενα απλο πραγμα,που το πρωτοπε ο Ρουμπινι πριν μηνες..
Αν δηλ στα 100 δολ

το βαρελι που το βλεπει και αυτος σαν βεβαιοτητα[τοπε με τον μαυρο χρυσο στα 60 πριν 3 μηνες

]και βεβαια με τους χρηματιστηριακους δεικτες αναλογως ψηλοτερα...καταφερει η Οικονομια να ανακαμψει στα αληθεια και οχι απλα λογιστικα,οπως συμβαινει ακομα..
Το βλεπει δυσκολο..για αυτο συνεχιζει να μιλα για W
Προσωπικα προτιμω να ακολουθω την ταση...ευχομενος για τα καλυτερα....προετοιμασμενος παντως
[μεσα απο κατοχυρωση κερδων σε τιμες στοχους]
και για τα χειροτερα
Ο φιλος σου Βαγγελης...
να μας γραφεις πιο συχνα