verdadeiro έγραψε:
alonedriver έγραψε:
Καλημέρα και πάλι στην όμορφη παρέα...
ΕΥΡΩΒ Κεφαλαιοποίηση (7/8): περί των 5 δις. Ανάγκες σε κεφάλαια περί των 1,5-2δις. Αν θεωρηθεί ως εφικτός λόγος κεφαλαιοποίησης/ύψος αύξησης το 5-6:1 θέλει περίπου διπλάσια κεφαλαιοποίηση για να κάνει τόσο μεγάλη αύξηση πετυχημένη. Δύσκολο. Άρα τι? Γι αυτό κάνει τα ομολογιακά το ένα πίσω από το άλλο?
Ομοίως:
ΑΛΦΑ: Κεφ: περί των 4 δις. Ανάγκες σε κεφάλαια περί του 1 με 1,5 δις. Εδώ αρκεί μια κεφαλαιοποίηση περί των 6 δις δλδ 30% υψηλότερα. Ίσως είναι περισσότερο πιθανό να το πετύχει μια ΑΜΚ 1 δις με τιμή περί των 12-13 ευρώ.
Τελευταία η ΠΕΙΡ με ανάγκες για κεφάλαια περί του 0,5-1δις και με κεφαλαιοποίηση περί των 3 δις. Η ΠΕΙΡ αν είναι λίγο συντηρητική στα λεφτά που θα ζητήσει και αγγίξει τα 10-11 ευρώ θεωρώ ότι μπορεί να διεξάγει με τους καλύτερους όρους μια ΑΜΚ περί του 0,75 δις-1δις.
Είναι δυνατόν ταυτόχρονα σε αυτήν την συγκυρία να ζητήσουν ΑΜΚ ΑΛΦΑ/ΕΥΡΩΒ/ΠΕΙΡ? Το θεωρώ δύδκολο.
Προσωπικά πιστεύω ότι μετά την ΕΤΕ και ΤΤ θα ακολουθήσει η ΠΕΙΡ, ενώ οι δύο βαριές ΑΛΦΑ/ΕΥΡΩΒ θα κάνουν τις δικές τους το 2010 με σαφώς καλύτερες αποτιμήσεις.
Βέβαια η συμπεριφορά της ΑΛΦΑ τελευταία δείχνει βιασύνη όπως πολύ σωστά επισημάνατε...
Θα ήθελα την πάντα πολύτιμη άποψή σας αν γίνεται για κάθε μια χωριστά όσον αφορά τις ΑΜΚ.
Καλες σκεψεις φιλε μου..
Για μενα η Ευρομπανκ πρεπει να κανει [και θα την κανει!!!] Α.Μ.Κ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ της ΕΤΕ...και ναι δεν πιστευω θα το τολμησει μεσα στο 2009..
Θυμιζω εδω οτι την Τεταρτη 12 αποκοπτεται για τους μετοχους της
οι δωρεαν μετοχες αντι μερισματος!!!
Ναι η Πειραιως στο διψηφιο..λογικα θαναι η πρωτη που θα την αναγγειλει..
Για αυτο εγραψα οτι με παραξενεψε η κινηση της Αλφα..
βιαζεται και αυτη η μηπως ο ξιφομαχος θα κανει κινηση??
Και βεβαια ΤΟΤΕ θα πιεστουν προσωρινα??με την ανακοινωση
So what??
Mερικοι ειναι αδυνατο να καταλαβουν..
Οσοι με καταλαβαινουν παντως και με ακολουθησαν στην...εμπνευση μου απο τα 7 της Πειραιως
στο διψηφιο με τα αποτελεσματα της,ας κανουν κουμαντα!!!
Ναχουμε να μπουμε στην ...αυξηση της

Αυτα εγραφε ο φιλος alonedriver και εγω επεξηγουσα αναλυτικα 20 μερες πριν!!!
Παλιοτερα στην διαρκεια της αυξησης της ΕΤΕ ,οπως και την μερα εισαγωγης των νεων κομματιων στο ΤΤ εδινα μαχη πραγματικα εδω μεσα,για να εξηγησω οτι προκειται για ευκαιρια ΑΓΟΡΩΝ και οχι πωλησεων..
Η διαχυση στα μικροτερα ποιοτικα θα ερθει ,μολις τελειωσει η προεξοφληση των τραπεζικων αποτελεσματων,που οι προνοητικοι διεβλεψαν ,οπως και τις αναγκες ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ Τραπεζικων αποτιμησεων,προκειμενου να αναγγελθουν οι επομενες αυξησεις..
Αν ο Ελληνας λειτουργει με το θυμικο του ξεπουλωντας μικρα ποιοτικα χαρτακια[μονο και μονο για να συμμετεχει στην τραπεζικη κατευθυνομενη,λογικη και προβλεψιμη κινηση

απλα δημιουργει εξοφθαλμες ευκαιριες στους υπομονετικους ψαραδες,που θα δικαιωθουν σε δευτερο χρονο στα μικροτερα!!!
Για αυτο αλλωστε παντα υποστηριζα οτι ενα ισοροπημενο χαρτοφυλακιο ,περα απο ενα νορμαλ 50% που πρεπει ναχει σε χαρτια 20αρη
[εχω δηλωσει την σαφη μου προτιμηση σε καποια απο αυτα και εξηγησει ΓΙΑΤΙ]
που σημερα εκαναν υψηλα ετους
Πρεπει ναχει ποσοστιαια και αλλα χαρτια ποιοτικα μικροτερα
και να περιμενει την ωρα τους...
Αυτη ειναι η σωστη χρηματ λογικη κατα την γνωμη μου..
Και αν σημερα χαρηκα πολυ για την ΕΤΕ την ΠΕΙΡ το ΤΤ την Προ καποιες αλλες μερες θα χαρω με μικροτερες κεφαλοποιησεις..
Καλες επιλεγμενες μετοχες ,με τιμες στοχους ρευστοποιησης και με λογικη..
Το διψηφιο της Πειραιως το μνημονευω απο τοτε που ο φιλος aleχaral που εγραφε για την κακιστη τεχνικη της εικονα,πριν 3 μηνες
με λογους και επιχειρηματα..
Οταν ερθει και δεν ρευστοποιησουμε και αναγγειλει αυξηση στα..6 ευρω ας πουμε,
θα φταιει ο Σαλλας η η λαθος τακτικη μας???