verdadeiro έγραψε:
Ενδιαφέρον φίλε hippy
Δεν το ψαχνω τοσο πολυ μιας που ΞΕΡΩ οτι η οποια συγχωνευση θαναι πολυ υπερ μητρικης
Εγω δεν αποκλειω κσι μια προς μια
Και οσο θυμαμαι οτι πριν διμηνο η ΜΕΤΚΑ ειχε πανω απο 8 ευρω
και η μητρικη κατω απο τα 4 ευρω
ηταν φανερο καποιος που ειχε ΜΕΤΚΑ τι επρεπε να πράξει
Οι δυστυχεις μετοχοι του ΑΛΕΚ το θυμουνται ελπιζω ..οπως και του ΔΕΠΡΟ
Οι μετοχοι της ΜΕΤΚΑ θαπρεπε ναναι πιο υποψιασμένοι για το τι θα συμβει
Και περσυ και φετος στην ΓΣ ο Ευαγγελος το υπαινίχτηκε ΑΝΟΙΚΤΑ
Π.ς.
Παντως η μετοχη θα χρειαστει συσσωρευση λιγο διορθωτικη για καποιες μερες
Παρα ετρεξε συντομα
Σε αναμονη των ανακοινωσεων για του τι ειδους Ομιλος θα ειναι το 2017
Έκανα λάθος όταν προ ημερών όταν προσπαθούσα να βρω την πιθανή σχέση ανταλλαγής ΜΕΤΚ-ΜΥΤΙΛ σε περίπτωση συγχώνευσης. Το πιάνω από την αρχή.
Τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της ΜΕΤΚΑ στο 6μηνο ήσαν 567,045 εκ. εκ των οποίων τα μισά είναι η θέση του ΜΥΤΙΛ (50% +1 μετοχή)
Τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια του ΜΥΤΙΛ στο 6μηνο ήσαν 1,237,815 εκ.
Όμως ο ΜΥΤΙΛ ενοποιεί πλήρως τη ΜΕΤΚΑ οπότε σε αυτά εμπεριέχονται το σύνολο των κεφαλαίων της (567,045) εκ. και όχι τα μισά (283,523 εκ.) όπως έγραψα (λανθασμένα) τις προάλλες. Από την εταιρεία ΝΕΟΜΥΤΙΛ οι μέτοχοι του Βαγγέλη έχουν ( 954,292 εκ) / 116,915 εκ. μετοχές = 8,16 ευρώ/μετοχή (λογιστική αξία) όπου εμπεριέχεται και το (50%+1 μετοχή) της ΜΕΤΚΑ που ήδη κατέχουν και θα ακυρωθεί κατά την απορρόφηση απ΄την μητρική.
ενώ οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ θα έχουν (567,045 εκ) / 51,950 εκ. μετοχές = 10,91 ευρώ/μετοχή (λογιστική αξία)
συνεπώς και απολύτως χοντρικά και αυθαίρετα καθώς πήρα τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια όπου ίσως έχουν κοινές συμμετοχές σε κάποιες θυγατρικές (συν ότι είμαι ερασιτέχνης στα θεμελιώδη) σε κάθε ΜΕΤΚΑ αντιστοιχούν 10,91/8,16 = 1,337 μετοχές ΜΥΤΙΛ δλδ για κάθε 3 μετοχές που κατέχει ο μέτοχος της θυγατέρας θα πάρει περίπου 4 μπαμπάδες. Με ξαφνιάζει το αποτέλεσμα καθώς οι περισσότεροι επενδυτές (κι εγώ μαζί όταν ξεκίνησα) πιθανολογούσαμε σχέση ανταλλαγής υπέρ της μητρικής. Αριθμοί είναι όμως, νομίζω αυτή θα είναι η αποτίμηση των εκτιμητών.
Με τις χθεσινές λοιπόν τιμές κλεισίματος ΜΥΤΙΛ 5,92 - ΜΕΤΚ 7,20 πιθανολογώ ένα μικρό arbitrage περίπου 12% υπέρ της ΜΕΤΚ στην περίπτωση που ο Βαγγέλης αποφάσιζε συγχώνευση.
(εξακολουθώ να θεωρώ της προοπτικές της εταιρείας εξαιρετικές λόγω της δυναμικής εισόδου στην ηλ. ενέργεια)