neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι…μεγιστάνες με τα "μαύρα"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 23, 2010 9:33 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

23 |9 |2010 10:06
Οι…μεγιστάνες με τα "μαύρα"

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα…

…Ρώσος μεγιστάνας 43 ετών(!) με περιουσία 8,6 δις δολάρια, ιδιοκτήτης της έπαυλης του Donald Trump στο Palm Beach, αγοράζει το 9,7% της Τράπεζας Κύπρου…

…Να λοιπόν που…λεφτά υπάρχουν…

…Και αν ανατρέξουμε στη διεθνή οικονομική ειδησεογραφία των τελευταίων χρόνων, θα δούμε ότι δεκάδες είναι οι μεγιστάνες από τη Ρωσία, την Κίνα και την Αραβική Χερσόνησο που αγοράζουν επιχειρήσεις κολοσσούς, ποδοσφαιρικές ομάδες, βίλες, κότερα και ανυπολόγιστης αξίας εκτάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη…

…Άγγλοι…Γάλλοι…Αμερικάνοι…σηκώνουν ψηλά τα χέρια και "παραδίδονται" στους μεγιστάνες…

…Ποιοι είναι όμως αυτοί οι μεγιστάνες; Και πως στα 40 τους χρόνια απέκτησαν τον πλούτο; Δούλεψαν σκληρά; Εφεύραν κάποιο νέο προϊόν που τους έδωσε τα αμύθητα κέρδη; Ή μήπως είναι πιο έξυπνοι από όλους τους δυτικούς επιχειρηματίες;

…Τίποτα από αυτά δε συμβαίνει…

…Για παράδειγμα, ο νέος μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου,
δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπασμάτων και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ποτασίου στη Ρωσία. Βρέθηκε προ ετών αρκετές φορές στην επικαιρότητα λόγω της εμπλοκής του με την εταιρία Uralkali, στο πλαίσιο των συγκρούσεων που κατά καιρούς είχε ο πρόεδρος Πούτιν με επιχειρηματίες που ήλεγχαν μεγάλα μονοπώλια στη χώρα αξιοποιώντας τις "αναγκαστικές" ιδιωτικοποιήσεις, έργο και αυτό του μέθυσου Γιέλτσιν που εκποίησε έναντι πινακίου φακής τα απομεινάρια της Σοβιετικής Ένωσης…

…Οι μεγιστάνες της Δύσης, έχουν προ πολλών ετών …πεθάνει. Ο σύγχρονος καπιταλισμός, με τη διαφάνεια, τις ρυθμιστικές αρχές, τους υποχρεωτικούς διαγωνισμούς, τις επιτροπές ανταγωνισμού την εταιρική διακυβέρνηση και τα δικαιώματα της μειοψηφίας στις εταιρείες, δεν επιτρέπει τη συσσώρευση δισεκατομμυρίων από τους επιχειρηματίες…

…Αντίθετα, στον καπιταλισμό της Ανατολής, τα πάντα εκχωρούνται, τα πάντα επιτρέπονται, δεν υπάρχει ούτε πόθεν έσχες ούτε πόθεν έρχεσαι και πόθεν κατεβαίνεις, τα πάντα κανονίζονται από τα αποκλειστικά συμβόλαια για εξαγωγές- εξαγωγές, τα πάντα βρίσκονται, χωρίς έλεγχο, στα δύο χέρια που υπογράφουν: Το ένα χέρι είναι το κράτος και το άλλο ο επιχειρηματίας…

…Αποκλειστικός εισαγωγέας μπύρας, αποκλειστικός εισαγωγέας τροφίμων, αποκλειστικός παραγωγός λιπασμάτων, αποκλειστικός ιδιοκτήτης μεταλλείων χαλκού, αποκλειστικός….αποκλειστικός…

…Εμ, μα έτσι, με τόσες αποκλειστικότητες, γίνεται μεγιστάνας και ο …περιπτεράς της γειτονιάς μας!...

…Αυτά, για να μην τρελαθούμε και αρχίσουμε να θεοποιούμε τους …παμμέγιστους που εξαγοράζουν τις επιχειρήσεις σκορπώντας τα δισεκατομμύρια σαν τα μαρουλόφυλλα…

…Παρεμπιπτόντως, στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι, ένα…μεγιστάνα ψάχνουμε…

…Θα σας πω και μια σχετική ιστοριούλα…

…Σε ένα νησί, πριν πολλά χρόνια, είχε βγει η φήμη ότι ένας νεαρός, ονόματι Γιώργος, βίαζε κατά καιρούς κάποιες γριούλες σε δύο χωριά. Οι πάντες κατέκριναν τον νεαρό και εξέφραζαν τη λύπη τους για τις παθούσες…

…Κάποιο πρωινό, σε ένα τρίτο χωριό του νησιού, μία γριούλα βγήκε στη γειτονιά για κουτσομπολιό, συνάντησε ένα νεαρό (τότε) συγχωριανό της και του λέει με χαμηλή φωνή: " Δε μου λες, μπας και είδες εκείνο το Γιωργάκη;"

"Μπα, έχω πολύ καιρό να τον δω", απαντά ο νεαρός…

…Και η γριούλα: "Εσύ που περνάς και από τα άλλα τα χωριά, άμα το δεις το Γιωργάκη, πες του να περάσει κι από το χωριό μας…Δε δαγκώνουμε…!"

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval@axiaplus.gr
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι…μεγιστάνες με τα "μαύρα"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 23, 2010 9:47 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους
Dmitri Rybolovlev

Πηγή: εφημερίδα Φιλελεύθερος

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι…μεγιστάνες με τα "μαύρα"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 23, 2010 9:55 am 
Χωρίς σύνδεση

στη μιγ θα παει κανας μεγιστανασ η θα παει 0,35 που λεει ο κερκισ?

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση