neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Εναντίον των οίκων αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 02, 2010 11:49 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Συνέδριο Economist: Εναντίον των οίκων αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός

Τη δέσμευση της κυβέρνησής του να εφαρμόσει κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου κι εξαπέλυσε επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης.

Σε ομιλία του από το βήμα του Συνεδρίου του Economist, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι οξύμωρο το γεγονός ότι, παρά τα δικά μας τραγικά λάθη η τύχη μας να ορίζεται από οίκους αξιολόγησης ή κερδοσκοπικούς οίκους, που έχουν μέρος της ευθύνης για τη φούσκα που οδήγησε στην παγκόσμια κρίση». Οπως είπε, «αιτία για την επίθεση που δεχόμαστε είναι οι οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από γνωστές χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες».

Για τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό της οικονομίας της.

Σχολιάζοντας, δε, τα spread, είπε ότι τα επίπεδα των spread των ελληνικών ομολόγων είναι τελείως αδικαιολόγητα σε σχέση με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και ο λαός, από την άλλη πλευρά, δείχνει πρωτοφανή σημάδια στήριξης.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, το ΠΣΑ θα μας βγάλει από τη δουλεία των τελευταίων ετών, ενώ θα χτυπήσει και τη ρίζα των προβλημάτων.

«Η επόμενη τριετία είναι τριετία διόρθωσης προβλημάτων» επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Κέρδος online 2/2/2010 10:40

http://www.kerdos.gr/Default.aspx?id=1179830&nt=103

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Εναντίον των οίκων αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 02, 2010 1:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Και ένα κομματικό σχόλιο για να ανάψουν τα αίματα...

Γνώμη κατοικου εξωτερικού...

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρέας τα διέλυσε, ο Σημίτης τα μπάλωσε, και ο Γιωργάκης θα τα φτιάξει

ΝΔ: Ο Καραμανλής μας έκανε κράτος, ο Ράλλης μας έκανε παρακράτος, ο Μητσοτάκης μας κατάστρεψε, και ο δεύτερος Καραμανλής μας αποτέλειωσε...

Ίσος αδικώ τον Ράλλη στα παραπάνω...Αφήνω αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως ο Γεωργάκης θα διαπρέψει, αν δεν τα παίξει πρώτα...Έχει καλές αντοχές όμως νομίζω. Πρώτη φορα είμαι αισιόδοξος για πρωθυπουργό. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω σοβαρά λάθη αλλα αντίθετος φαίνεται να έχει το enxiridio "πως πρέπει να τρέχει ένα κράτος" και να προσπαθεί να το βάλει σε εφαρμογή. Ελπίζω να τα καταφέρει.

Ο Καραμανλής είχε καλές προθέσεις, αλλα νόμιζε ότι θα κυβερνήσει με το ιερό ευαγγέλιο κάτω από το μαξιλάρι και όλα θα πάνε καλά...Δεν περίμενε όμως οι παπάδες του να είναι τόσο πεινασμένοι...

Ακούω γνώμες. Μονο εγώ τα βλέπω έτσι?

Οποιος θέλει να με βρίσει για τα παραπάνω, μπορεί να το κάνει ελευθερα αλλα παρακαλώ να αναλύσει λίγο και την άποψη του.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 02, 2010 1:58 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Αν αγαπητε φιλε ο ΓΑΠ θελει να μαΣ κανει ΚΡΤΟΣ με αναπτυξη ,ειναι πολυ κοντα στο να το δουμε. Αν θελει και αυτοΣ να ειναι Ο ΚΑΡΕΚΛΑΣ ,παλι θα το δουμε σε πολυ κοντινο χρονο. ΑΣ ελπισουμε οτι θα γινει το πρωτο γιατι μαΣ βλεπω 50 χρονια πισω.ΧωριΣ παραγωγη ΕΛΛΗΝΙΚΗ δεν καταλαβαινω που θα φτασει η ανεργια με ολα τα ακολουθα κλοπεΣ ,κομπινουλεΣ κλπ.Ο ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΕΙΠΕ ''ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ'' ΑΛΛΑ Ο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑ ΜΑΣΣΗΣΕ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 10:53 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

5άστερο φίλε Χρήστο, τώρα για το αν θα μας φτιάξει ο George δεν το ξέρουμε ακόμη.

Αλλά για τους λοιπούς έτσι ακριβώς είναι, και αν κάποιος δεν μπορεί να το παραδεχτεί τότε είναι πολύ κομματικοποιημένος και καθόλου πολιτικοποιημένος.

Και εγώ ελπίζω ότι κάτι θα κάνει καλό, αλλά το ίδιο πίστευα και για τον Καραμανλή όταν βγήκε πρίν έξι χρόνια, και απογοήτευσε οικτρά.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση