neoforum.gr


Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 28, 2011 12:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα

Αποκρατικοποιήσεις;


Το "πράσινο φως" για την αποκρατικοποίηση 10 ΔΕΚΟ άναψε, το ζητούμενο είναι όμως κατά πόσον αυτές θα πραγματοποιηθούν, πότε και τι έσοδα θα εισρεύσουν (αν εισρεύσουν) στα ταμεία του Δημοσίου!


Οι 10 "μικροί νέγροι" των αποκρατικοποιήσεων…


ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΜΙΑ, ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ!!!

Το "πράσινο φως" για την αποκρατικοποίηση 10 ΔΕΚΟ άναψε, όπως λέει το ρεπορτάζ, η Διυπουργική Επιτροπή υπό τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη προχθεσινή άτυπη συνεδρίασή της. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μεταξύ των υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο ΟΤΕ, η ΔΕΠΑ, ο ΟΠΑΠ, 3 τράπεζες, το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", το Ελληνικό, ο ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος)…

Το ζήτημα ωστόσο που απασχολεί την κοινωνία και συνδέεται άμεσα με την έκβαση της πορείας της ελληνικής οικονομίας είναι κατά πόσον οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, πότε αυτό θα συμβεί και τι έσοδα θα εισρεύσουν (αν εισρεύσουν…) στα ταμεία του Δημοσίου!

Ο ΟΤΕ και τα 400 εκατ. της Deutsche Telekom!!!

Θεωρούν λοιπόν στην κυβέρνηση ότι η Deutsche Telekom θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα πάει να τους δώσει 400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 10% των μετοχών του ΟΤΕ που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο (16% Δημόσιο, 4% ΙΚΑ)! Θα γίνει άραγε έτσι; Θα τα "σκάσουν" οι Γερμανοί τα euros ή θα την… κάνουν γυριστή; Γιατί οι πληροφορίες μου από Βερολίνο μεριά μιλάνε για όχι και μεγάλη πρεμούρα να αποκτήσουν αυτή την ώρα οι Γερμανοί το 10% που το ελληνικό Δημόσιο δύναται να προσφέρει σε προνομιακή τιμή…
Επιπροσθέτως, μου έκανε εντύπωση δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Handelsblatt", σύμφωνα με το οποίο η απόκτηση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ δεν κρίνεται συμφέρουσα για τον γερμανικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, δεδομένου ότι ο ΟΤΕ δεν έχει μέχρι σήμερα αποτελέσει επωφελή επένδυση για την Deutsche Telekom, αφού η μετοχή του έχει χάσει το 50% της αξίας της από το 2008 όταν τον αγόρασε.

Τα συμφέροντα και η ΔΕΠΑ!

Σοβαρές επιφυλάξεις ακόμη διατυπώνονται στην αγορά ως προς την έκβαση του εγχειρήματος αποκρατικοποίησης του 31% της ΔΕΠΑ, δεδομένου ότι στο πεδίο αυτό υφίσταται διάσταση απόψεων αλληλοσυγκρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων κυρίως ως προς το δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου. Ηδη στη ΔΕΠΑ μετέχει διαμέσου των ΕΛΠΕ ο όμιλος Λάτση με ποσοστό 35%, ενώ η ΔΕΠΑ κατέχει το 100% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ. Εκτιμάται λοιπόν ότι οι επικείμενες συγκρούσεις συστημάτων ως προς τη διανομή του φυσικού αερίου και η ήδη υπάρχουσα μετοχική θέση στη ΔΕΠΑ του ομίλου Λάτση ενδεχομένως να δημιουργήσουν κλίμα που δεν θα ευνοεί την αποκρατικοποίηση της εταιρείας…

Η πώληση του 34% του ΟΠΑΠ

Η υπόθεση της πώλησης του ΟΠΑΠ είναι εξαιρετικά σύνθετη, υπό την έννοια ότι το ελληνικό Δημόσιο, παρά τις… προειδοποιήσεις της Κομισιόν, μελετά την επέκταση του μονοπωλίου της εταιρείας (στην οποία κατέχει μόλις το 34%, έχοντας απεμπολήσει τον κρατικό χαρακτήρα της επιχείρησης). Η παράταση του μονοπωλίου από έγκυρες πηγές θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη ως προς την αποδοχή της από την Κομισιόν, ενώ η φημολογούμενη ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ του ΟΠΑΠ με "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ" και ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ προκειμένου να πωληθεί… εμπίπτει τόσο στις διατάξεις περί ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ μιας ιδιωτικής εταιρείας, όσο και στην εποπτεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία και θα επιληφθεί σε ένα τέτοιο ΑΚΡΑΙΟ ενδεχόμενο… Υπό την έννοια αυτή, η πώληση του 34% του ΟΠΑΠ κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνυπολογισθεί η αντίδραση των υπαλλήλων του Οργανισμού, αλλά και των πρακτόρων!

Ταχ. Ταμ. και Αγροτική!!!

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το μόνο βέβαιον είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει πώς θα το αξιοποιήσει αν δεν ξεδιαλύνουν πρώτα οι διάφορες παράμετροι στο τραπεζικό σύστημα. Και τούτο διότι το Ταχ. Ταμ. ενδεχομένως να έχει χρησιμότητα ως προς την αξιοποίησή του σε κεντρικό τραπεζικό πόλο γύρω από τον οποίο θα συσσωρευθούν μικρότερες τράπεζες και θα δημιουργήσουν μια κρίσιμη και αξιόπιστη μάζα με αμιγώς κρατικό χαρακτήρα.
Πέραν τούτου, το Ταχ. Ταμ. σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πωληθεί αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις μεγάλες τράπεζες, με ποια ή ποιες θα συμπράξει η Εθνική, τι θα κάνουν η Eurobank και η Alpha.
Οσο για την Αγροτική, ξεκάθαρα προκύπτει ότι μακράν την καλύτερη πρόταση την είχε κάνει ο Μ. Σάλλας και θα πρέπει στην κυβέρνηση κάποια στιγμή να κάνουν την αυτοκριτική τους πώς έχασαν εκείνη την ευκαιρία… γιατί δεν βλέπω εύκολα να υπάρξει νέος ενδιαφερόμενος!!!

Το Ελληνικό… και ο ΟΔΙΕ!!!

Για το Ελληνικό έχουμε ήδη ακούσει τόσα και τόσα… Από μητροπολιτικό πάρκο ξεκινήσαμε, στους Καταριανούς καταλήξαμε… Μόνο που κανένας Αραβας μέχρι σήμερα, υπό την ιδιότητα του επενδυτή ασφαλώς, δεν έχει πατήσει το πόδι του στο πρώην Ανατολικό αλλά και Δυτικό Αεροδρόμιο.
Μόνο εκείνος ο φουκαράς ο Ασιμπίλιο, ο αρχιτέκτονας που τον τραβολογούσανε σαν την άδικη κατάρα δεξιά και αριστερά για να βγαίνουνε όλοι μαζί φωτογραφίες, και ο Πάντσο Βίλα, που ήρθε προ 2-3 εβδομάδων ως το νέο αστέρι της καταλανικής αρχιτεκτονικής!!!
Ας μην κοροϊδευόμαστε, λοιπόν, ποιο Ελληνικό και παραμύθια τούμπανα… Οσο για τον ΟΔΙΕ, που τον έχουν εγκαταλείψει με προφανή σκοπό, όπως εκ των υστέρων προκύπτει, να τον ξεπουλήσουν, είμαι πραγματικά περίεργος ΠΩΣ θα τον ιδιωτικοποιήσουν, μέσα από ΠΟΙΕΣ διαδικασίες, ΤΙ ΠΟΣΑ πληρώνουν οι Γάλλοι που ενεφανίσθησαν ασθμαίνοντες… αλλά και ΠΟΙΟΣ είναι ο ΡΟΛΟΣ γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών που πιθανότατα κρύβονται πίσω από τους Γάλλους αλλά και πίσω από την προσπάθεια ΔΙΑΛΥΣΗΣ που με κάθε τρόπο επιδιώκεται στον Οργανισμό Ιπποδρομιών…
Εχουν όμως γνώση οι φύλακες… Αρα, συμπέρασμα, ούτε ο ΟΔΙΕ θα αποκρατικοποιηθεί…
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr