neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: «Far West» το Χ.Α!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 30, 2012 9:58 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
«Far West» το Χ.Α!


Οι αναλυτές "βλέπουν" περιθώρια ανόδου, αλλά παράλληλα "χτυπάνε καμπανάκι" για βραχυπρόθεσμο παιχνίδι και κερδοσκοπικές κινήσεις - Ηπια αντίδραση από εναλλακτικές επιλογές.

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η ΑΞΙΑ)


Η εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση των τραπεζικών τίτλων, κάποιοι εκ των οποίων βρέθηκαν να καταγράφουν ποσοστά ακόμα και της τάξεως του 150% με 200% (Alpha, Eurobank, Πειραιώς, λιγότερο η ΕΤΕ), σε σχέση με το ενδοσυνεδριακό low και high που "έγραψαν" μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε, δηλαδή με έντονο και βίαιο ξέσπασμα που περιείχε σχεδόν ακόμα και… limit up, επί της ουσίας επιβεβαίωσαν αυτό που στην πιάτσα λέγεται το τελευταίο διάστημα. Οτι "πλέον η χρηματιστηριακή αγορά θυμίζει… Αγρια Δύση, αυτή τη φορά ανοδικής κατεύθυνσης, όπου επικρατούν ακραίου τύπου φαινόμενα, τα οποία κατά βάση προκαλούνται από τους ίδιους πόλους, που εσχάτως είχαν ρίξει στα Τάρταρα τις τραπεζικές μετοχές. Δηλαδή, τους… σερίφηδες, τους ινδιάνους και τους χρυσοθήρες, ή αλλιώς, τους τραπεζίτες, τα φιλικά χαρτοφυλάκια, κάποιους ξένους οίκους και τα hedge funds…". Αυτό έλεγαν με νόημα, αλλά και εντυπωσιασμένοι από τη "θετική έκπληξη" στο Χ.Α., brokers και αναλυτές που παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στη "Λ. Αθηνών".

Με την ίδια ευκολία άλλωστε που οι τραπεζικές μετοχές είχαν εξαϋλωθεί προς τα σχεδόν ιστορικά χαμηλά τους προ ολίγων μόλις εβδομάδων, έτσι εύκολα και δίχως "να πάρει το απλό επενδυτικό κοινό μυρωδιά", τα χαρτιά άρχισαν να "διπλώνουν" και να "τριπλώνουν", να δίνουν υποσχέσεις για κάτι ακόμα καλύτερο, δίχως βέβαια σε καμία περίπτωση να έχουν καλύψει το "κενό"…

Είναι δε σαφές ότι οι χρηματιστηριακές προσδοκίες ήταν συνδεδεμένες με την πορεία ολοκλήρωσης του PSI, την αποφυγή των χειρότερων και μοιραίων για τη χώρα και την οικονομία, δηλαδή την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, ωστόσο, όπως λέγεται στην αγορά, υπάρχουν ακόμα προς επίλυση και διευθέτηση κάμποσες "λεπτομέρειες". Που μπορεί να διατηρήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον για τις μετοχές σε ένα περιβάλλον αυξημένης διακύμανσης, αλλά και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα σε έναν βαθμό, να αντιστρέψουν το κλίμα άκρατου ενθουσιασμού και ευφορίας, να δημιουργήσουν εγκλωβισμούς. Αλλωστε, όπως λέει και η ρήση, "ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες".

Και σε περιόδους ακραίων φαινομένων, μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο και ρευστό, όταν η αγορά αγνοεί τις τελικές παραμέτρους συμφωνιών και ελέγχων που εκκρεμούν (PSI, BlackRock, νέα μέτρα, νέα δανειακή σύμβαση, ανακεφαλαιοποίηση κ.λπ.), τότε είναι επόμενο το επενδυτικό κοινό να κινείται μεν στους "ξέφρενους ρυθμούς της ανόδου" αλλά και σε κάπως "θολό τοπίο".

Η βασική αιτία της αντίδρασης

Οπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές και διεθνείς fund managers, είναι σαφές ότι η τραπεζική αντίδραση βασίζεται σε ένα "παιχνίδι" προσδοκιών αναφορικά με το PSI, την BlackRock, την αποφυγή των χειροτέρων κ.λπ. Στο δε αυτό "πακέτο" αξίζει να υπενθυμίσουμε μια βασικότατη παράμετρο, που αποκάλυψε πριν από μια εβδομάδα η "Α", σχετικά με το ύψος του "κουρέματος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προ δεκαπενθημέρου μόλις χαμηλές αποτιμήσεις των τραπεζικών τίτλων σε μεγάλο βαθμό εμπεριείχαν και προεξοφλούσαν τον "φόβο" για επιβολή haircut επί της ονομαστικής αξίας που προσέγγιζε το 75% με 80%. Γιατί είναι άλλο πράγμα να έχουμε haircut επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων στο 50% αλλά η συνολική λογιστική ζημία να φθάσει σε βάθος χρόνου το 65% ή και το 75% σε σχέση με την καθαρή παρούσα αξία, κι άλλο το haircut επί της ονομαστικής αξίας και μόνο να είναι στο 75%!

Επί συνόλου χαρτοφυλακίου ομολόγων του Δημοσίου που θα "μπει" στο PSI ύψους 50-55 δισ. ευρώ, "ονομαστικό haircut" της τάξεως του 50% σημαίνει "τρύπα" 25-27 δισ. ευρώ για τις τράπεζες. Ενώ, αν έφθασε στο 80%, τότε το "άνοιγμα" θα έφθανε τα 42-43 δισ. ευρώ! Οπότε, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος αυτής της διαφοράς…

Κατά συνέπεια, το γεγονός ότι μάλλον αποφεύχθηκε αυτός ο κίνδυνος οδήγησε σε αλλαγή του "μοντέλου αποτίμησης" και σε άνοδο των κεφαλαιοποιήσεων μέσω αγορών από διάφορα χαρτοφυλάκια, καθώς φάνηκε ότι οι τράπεζες θα "γλίτωναν" ουκ ολίγα δισ. ευρώ.

Εξ ου και είχαμε σημαντική άνοδο, όμως από τα ιστορικά χαμηλά, ενώ παράλληλα ενισχύονταν η φημολογία και οι διαρροές ότι ενδεχομένως η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα γίνει αποκλειστικά με κοινές μετοχές ή ότι οι βασικοί μέτοχοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν "νέα χαρτιά" με καλύτερους όρους όταν θα τεθεί θέμα "Ταμείου" ή "ΑΜΚ".

Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούσαν στην αγορά ως προσδοκίες ή εκκολαπτόμενα deals έπαιξαν ενισχυτικά τον ρόλο τους στο εντυπωσιακό ράλι. Αρα, "τεχνικά" και μόνο, δηλαδή λόγω του haircut και του μοντέλου αποτίμησης, οι τράπεζες δικαιούνταν, κατά τους αναλυτές, τους τραπεζίτες και τα hedge funds, ένα βραχυπρόθεσμο window dressing.

Οι πωλητές που έγιναν αγοραστές

Και εδώ ερχόμαστε σε ένα άλλο θέμα, ποια χαρτοφυλάκια, ποιες πλευρές, ποιοι επενδυτικοί πόλοι "σάρωσαν" τα τραπεζικά χαρτιά και έβαλαν φωτιά στο ταμπλό. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς και βάσει όσων διέρρεαν από dealing rooms χρηματιστηριακών, κατά βάση η άνοδος ήταν εσωτερική υπόθεση. Υπό την έννοια ότι πραγματοποιήθηκε από χαρτοφυλάκια των ίδιων των τραπεζών, από βασικούς μετόχους τους, από φιλικά χαρτοφυλάκια-"πελάτες" των χρηματοπιστωτικών ομίλων, από εφοπλιστικά κεφάλαια. Μαζί λέγεται ότι εφαρμόστηκε το μοντέλο του cross buying, δηλαδή της αγοράς μετοχών μίας τράπεζας από χαρτοφυλάκια συνδεδεμένα με κάποιο άλλο τραπεζικό ίδρυμα και το αντίστροφο.

Και αυτά έγιναν, όπως λένε πληροφορίες και φήμες, σε συνδυασμό με ισχυρές τοποθετήσεις από κάποιους συγκεκριμένους αμερικανικούς οίκους αλλά και από hedge funds στο Λονδίνο (και αλλού) που λειτούργησαν υποστηριχτικά.

Αλλωστε, την περασμένη εβδομάδα η "Α" είχε αποκαλύψει τις φήμες για αγορές από πλευράς βασικών μετόχων (στην Alpha Bank) ή τον ρόλο της Goldman Sachs, που φέρεται να "σκούπισε" χαρτιά. Κοντά σε αυτούς υπήρξαν τοποθετήσεις, όπως λένε οι φήμες, από φιλικά χαρτοφυλάκια, είτε γιατί "είδαν ευκαιρίες", είτε και γιατί "πείστηκαν" για την επικείμενη άνοδο ή τη διατήρησή της.
Ετσι, σε μια αγορά δίχως μεγάλο βάθος και ειδικό βάρος, τα τραπεζικά χαρτιά κυριολεκτικά "σκουπίστηκαν", με συνέπεια να γράψουν τρελές αποδόσεις.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι βρέθηκαν εσχάτως στην πλευρά των αγοραστών φημολογείται ότι βρίσκονταν μέχρι πρότινος στην πλευρά των πωλητών. Και πουλούσαν σχεδόν δίχως αύριο υπό τον φόβο της κατάρρευσης του συστήματος, της κρατικοποίησης, της ανακεφαλαιοποίησης μόνο με προνομιούχες μετοχές, που θα σημάνει επί της ουσίας την απώλεια της περιουσίας των μετόχων, το "πιο βαθύ" haircut κ.λπ.

Πάντως, το θέμα είναι αν κάποιοι κωδικοί, κάποιες πλευρές, κάποια χαρτοφυλάκια γνώριζαν εκ των προτέρων ότι επίκειται αντίδραση, όπως και το αν υπάρχουν περαιτέρω λόγοι οι οποίοι "κρύβονται" πίσω από το ράλι, που "μεταφράζεται" από την αγορά σαν "υποψία front running"…


Το τραπεζικό ράλι

Οπως είχαμε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα, και πάντα από τεχνικής πλευράς, σύμφωνα με τους αναλυτές, και υπό την προϋπόθεση ότι επικρατεί το θετικό σενάριο, οι τραπεζικές μετοχές μπορούσαν ακόμα και να διπλώσουν ή τριπλώσουν από τα πρόσφατα χαμηλά τους.

Θυμίζουμε ότι η Alpha Bank είχε γράψει low στα 0,42 ευρώ, ενώ η Eurobank στα 0,29 ευρώ.

Αναφερόμαστε δε σε αυτές επειδή εσχάτως αποτέλεσαν σηματωρούς για το ταμπλό. Για την ώρα, ο πρώτος στόχος του διπλασιασμού επετεύχθη με σχετική ευκολία, μια και τα χαρτιά "πέρασαν" τα κρίσιμα τεχνικά όρια των 0,82 και 0,55 ευρώ αντίστοιχα, και πλέον εσχάτως "παιζόταν" ο επόμενος στόχος. Δηλαδή, να "ξεπεράσει" η μετοχή της Alpha Bank αφενός το 1 ευρώ και ακολούθως να κατοχυρώσει το 1,2 ευρώ, η δε Eurobank να ακολουθήσει σε επίπεδα αρχικά άνω των 0,65 ευρώ και μετά πάνω από τα 0,75 ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι προχθές οι δύο όμιλοι ξανάπιαναν συνολικά την κεφαλαιοποίηση του 1 δισ. ευρώ, που φάνταζε ως ένα "ψυχολογικό όριο" για την πιάτσα.

Πάντως, η δυναμική και το βίαιο ξέσπασμα δεν βοηθούν για να εξαχθούν συμπεράσματα ή να γίνουν προβλέψεις όσον αφορά τη συνέχεια. Εξ ου και οι περαιτέρω στόχοι, στο 1,2 ευρώ, όπου λέγεται ότι είναι ένα κρίσιμο όριο, στο 1,35-1,4 ευρώ ή στο 1,7 ευρώ για την Alpha, ή στα 0,85 ευρώ, στα 0,95 και στο 1 ή στο 1,2 ευρώ για τη Eurobank, ενδεχομένως να απαιτούν πρόσθετα "καύσιμα". Πόσω μάλλον να "πιαστούν" οι τιμές που έγραφαν τα χαρτιά όταν ανακοινωνόταν η πρόθεσή τους για deal… Πάντως, και μετά το "άδειασμα" στην αρχή της εβδομάδας, σταδιακά οι αγοραστές έγιναν επιθετικότεροι, σαν να προεξοφλούσαν εξελίξεις όχι μόνο στο μέτωπο Alpha-Εurobank, αλλά και σε "τελική λύση" του PSI.

Οσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, εδώ το χαρτί είχε σαφώς πιο… ήπια συμπεριφορά από τις δύο παραπάνω μετοχές. Προ εβδομάδος αναφέραμε τα επόμενα "τεχνικά πατήματα" της μετοχής, από τη στιγμή που κρατούσε το 1,8 ευρώ και η άνοδος είχε συνέχεια, ήτοι τα 2 ευρώ και ακολούθως τα 2,25 ευρώ, με επόμενο στόχο τα 2,4-2,5 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο τίτλος τελικά "έπιασε" και "έγραψε" και τους 3 αυτούς "στόχους", οπότε μένει να φανούν οι προσεχείς "μάχες" της.

Καθώς οι αναλυτές αναφέρουν ότι, εάν η μετοχή ξεπεράσει και βέβαια κατοχυρώσει για κάποιες συνεδριάσεις τα 2,4 με 2,5 ευρώ, τότε αρχίζει και ανοίγει ο δρόμος για τα 3 ευρώ. Ενώ, παράλληλα, εφόσον η ΕΤΕ "δοκιμάσει" και "κρατήσει" τα 2,4-2,5 ευρώ, τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει ανατροπή, δίνει ευρύτερο σήμα για αναστροφή της τάσης στην αγορά. Που, πάντως, παρά την εντυπωσιακή άνοδο, τεχνικά ακόμα παραμένει πλαγιοκαθοδική.

Από κει και πέρα, η μετοχή της Πειραιώς έχει απομακρυνθεί κατά πολύ από τα πρόσφατα χαμηλά των 0,16 ευρώ δίνοντας σήμα για αναστροφή της τάσης. Επίσης, ισχυρά κέρδη έχει δώσει το Ταχ. Ταμιευτήριο, ενώ πιο σταθερή είναι η μετοχή της Κύπρου, ενδεχομένως και γιατί βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου.

Τι λένε οι αναλυτές

Αυτά λένε οι αναλυτές και οι άνθρωποι της αγοράς, που βλέπουν ότι φαίνεται να έχει δυνάμεις, καθώς υπάρχει αντίστοιχη αύξηση του όγκου συναλλαγών η οποία οφείλεται σε νέες εισροές κυρίως εγχώριων χαρτοφυλακίων, αλλά και στην επανατοποθέτηση κερδών από τη γρήγορη κίνηση των τελευταίων ημερών, αυτά μεταφέρουμε.

Με την υποσημείωση ότι η ταχύτητα ανόδου προβληματίζει τόσο ως προς το ενδεχόμενο να προκύψουν διορθώσεις ή κατοχύρωση κερδών που ίσως θα ακολουθούν κάθε νέο τοπικό υψηλό, αλλά και δεδομένου ότι υπάρχει πλήθος ανοιχτών θεμάτων που πρέπει να αξιολογήσουν οι επενδυτές.

Βέβαια, κάποιοι ισχυρίζονται ότι, αν και διαπιστώνεται ένας επενδυτικός ενθουσιασμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρώιμος σε σχέση με τα γεγονότα που βρίσκονται στο προσκήνιο, η πίεση που έχει δεχθεί η αγορά από τον Ιούλιο και μετά δικαιολογεί τη συνέχιση της ανόδου σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Πάντως, αν και κάποιοι "βλέπουν" ότι η άνοδος μπορεί να έχει ακόμα δρόμο, εν τούτοις μεγάλη μερίδα αναλυτών "χτυπάει καμπανάκι", κάνοντας λόγο για το ενδεχόμενο να λαμβάνει χώρα μια άκρατη κερδοσκοπία και για συνεδριάσεις "ακραίων καιρικών φαινομένων" που δίνουν μεροκάματο στους γρήγορους και εγκλωβίζουν όσους κινούνται με αργά αντανακλαστικά.

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι σε έναν βαθμό αυτή η προσπάθεια καλλωπισμού των τραπεζικών μετοχών συνδέεται και με την προσπάθεια ανόδου των αποτιμήσεων λόγω επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου. Υπό την έννοια ότι αφενός θα γίνουν σε καλύτερες αποτιμήσεις απ' ό,τι μέχρι πρότινος, αφετέρου ίσως να γίνει πιο ελκυστικό το τοπίο για να βρεθούν underwriters για τις ΑΜΚ.

Ως προς κάποια τεχνικά όρια, εφόσον κατοχυρωθούν οι 750 μονάδες, ενδεχομένως να ανοίγει ο δρόμος για τα επίπεδα των 800 μονάδων, ίσως και των 830 μονάδων, ο FTSE 20, εάν κατοχυρώσει τις 300 μονάδες, μπορεί να "κοιτάξει" προς τις 315-320 μονάδες κ.λπ. Αλλά αυτά θα φανούν στην πορεία, ενώ ρόλο θα παίξει και το ευρύτερο περιβάλλον, στο οποίο προς το παρόν υπάρχει μια σταθεροποίηση.

"Ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες"

Οπως αναφέραμε και στην αρχή, μέχρι προ ολίγων 24ώρων δεν υπήρχε τίποτα τελεσίδικο και δεδομένο. Ούτε για το PSI, ούτε για το επιτόκιο, παρά μόνο προσδοκίες, θετικές διαρροές για "λύση" με μεσοβέζικη έστω συμφωνία. Παράλληλα, η αγορά και το ευρύ επενδυτικό κοινό δεν είχαν γνώση για άλλες "λεπτομέρειες", που όμως είναι σημαντικές.

Οπως για παράδειγμα, ποιο είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων της BlackRock. Οπως και για το με ποιον τρόπο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα πάνε στο… Ταμείο; Θα εκδοθούν κοινές μετοχές, προνομιούχες, κοινές χωρίς ψήφο ή κάποιο… μεικτό σχήμα; Γιατί κάθε ενδεχόμενο επιφέρει και άλλες συνέπειες. Γιατί είναι άλλο πράγμα να πάμε σε προνομιούχες μετοχές, άρα οι παλαιοί μέτοχοι δεν θα δούνε την περιουσία τους να εξαϋλώνεται ενώ θα διατηρήσουν και το management, κι άλλο να "χάσουν" σχεδόν τα πάντα.

Δεδομένου ότι ενδέχεται να δοθούν οι "απαντήσεις" συνολικά προς τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα μπροστά στο οποίο μπορεί να λάβει χώρα η οποιαδήποτε… σπέκουλα.

Επίσης, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, γιατί σε μακροπρόθεσμο ουδείς γνωρίζει, παραμένουν ανοιχτά ζητήματα σχετικά με την ενεργοποίηση των CACs, το αν οι οίκοι αξιολόγησης θα μας δώσουν και επισήμως τον… χαρακτηρισμό της "επιλεκτικής χρεοκοπίας", ποια μέτρα θα παρθούν, τι θα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, τι συνέπιες θα έχει για την οικονομία, αν προκύψουν "πολιτικά ζητήματα" κ.λπ.

Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι ακόμα και συμφωνία στο PSI δεν σημαίνει αυτόματα λύση των προβλημάτων του τραπεζικού κλάδου, ούτε ότι με μια "μαγική κίνηση" θα λυθεί το θέμα της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών αλλαγών της οικονομίας.

"Ανάσες θα πάρουμε, θα ξεφύγουμε για την ώρα από το απευκταίο σενάριο, ωστόσο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αντιμετωπίσουν η Ευρώπη και η Ελλάδα τα προβλήματα χρέους και ανάπτυξης" έλεγαν με νόημα αναλυτές.

Κατά συνέπεια, υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς επίλυση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία και τη χρηματιστηριακή αγορά…

Η υπόλοιπη αγορά

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος… έμπειρο μάτι για να διαπιστώσει ότι κατά βάση η άνοδος ήταν τραπεζική. Αλλωστε, όταν τα τραπεζικά χαρτιά έδιναν αποδόσεις 100%, 150% ή και κοντά 200%, άλλα εναλλακτικά χαρτιά του "20άρη" προσέφεραν επιδόσεις 15%, 20%, άντε 30-35%.

Πάντως, ο ΟΠΑΠ κινήθηκε από τα 6,2 ευρώ προς τα επίπεδα άνω των 7,5 ευρώ, ήτοι ξεπέρασε το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ, αλλά είναι κρίσιμο το κλείσιμο υψηλότερα των 7,70 ευρώ, στον δρόμο προς τα 8,50 ευρώ. Ο ΟΤΕ επιχείρησε 2-3 φορές να ξεπεράσει τα επίπεδα των 3,2 ευρώ, ο Τιτάνας "φλέρταρε" με την περιοχή άνω των 13 ευρώ, η Μυτιληναίος έδωσε κίνηση από τα 2,65 προς επίπεδα άνω των 3,1 ευρώ, η Ελλάκτωρ "κοίταξε" προς το 1,5 ευρώ, η Motor Oil απομακρύνθηκε από τα επίπεδα των 5 ευρώ "βλέποντας" τα 5,8 ευρώ και η ΔΕΗ από τα χαμηλά των 3,1 ευρώ, καθώς έγραψε προχθές τα 3,8 ευρώ. Τα δε ΕΛΠΕ απλώς ξαναπέρασαν τα 6 ευρώ.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση τα χαρτιά αυτά δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τις τρελές αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών, ένδειξη ότι για την ώρα αυτό το ράλι ήταν καθαρά τραπεζική υπόθεση και παιχνίδι προσδοκιών για τον κλάδο. Από κει και πέρα, οι αναλυτές, οι διαχειριστές και οι παίκτες είτε θα περιμένουν "σήμα" από τα συγκεκριμένα χαρτιά για τις περαιτέρω διαθέσεις τους, είτε θα αναμένουν "σημάδια" και "νέα" από την πραγματική οικονομία, για να φανεί πώς θα μπορούσε να κινηθεί αυτό το γκρουπ των εναλλακτικών επιλογών.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr