neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Kρίσιμες εβδομάδες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 22, 2011 10:26 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εγγραφή: Τετ Απρ 22, 2009 3:56 am
Δημοσιεύσεις: 3493
Εικόνα
Kρίσιμες εβδομάδες


Πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων ενόψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, είπε στην ομιλία του στο Υπουργικό ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση στα περισσότερα ταμεία τα επόμενα χρόνια.


"Οι αποκλίσεις των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων από τους στόχους το 2011 σε σημαντικό βαθμό αντανακλούν τα αυξανόμενα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικότερα των επικουρικών ταμείων. Υπάρχει, λοιπόν, ένα άμεσο θέμα, αλλά υπάρχει και ένα μεσομακροπρόθεσμο πρόβλημα το οποίο είναι πολύ σημαντικό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως με βάση τις εκτιμήσεις των αναλογιστικών μελετών στα περισσότερα επικουρικά ταμεία θα παρατηρηθεί σημαντική επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης στα επόμενα χρόνια. "Πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά τους ενόψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα" δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η τελική εισήγηση που θα περιέχει το σχετικό νομοσχέδιο ολοκληρωθεί έως τις 10-12 Ιανουαρίου.

"Το πρόβλημα των επικουρικών ταμείων είναι πάρα πολύ σύνθετο και θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να έχουμε όλοι κατανόηση της κατάστασης και των προοπτικών" ανέφερε ο Πρωθυπουργός πριν ο κος. Κουτρουμάνης παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση των επικουρικών ταμείων και τις προοπτικές με βάση τις εκτιμήσεις των διαθέσιμων αναλογιστικών μελετών.

Ερχονται κρίσιμες εβδομάδες

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι στις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες που έρχονται πρέπει να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είτε αυτές εκκρεμούν, είτε είναι νέες που απαιτούνται προκειμένου να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα.

"Το τελικό αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων θα είναι καθοριστικό προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, η οποία τον Μάρτιο αφορά ένα τεράστιο ποσό που προσεγγίζει τα 80 δισ. ευρώ. Δηλαδή είναι περίπου δεκαπλάσιο του ποσού χρηματοδότησης που εδόθη τον Δεκέμβριο. Διότι αφορά όχι μόνο την επαναχρηματοδότηση των κρατικών ομολόγων που λήγουν, αλλά επιπλέον και τη χρηματοδότηση του PSI, καθώς και την επανακεφαλαίωση των τραπεζών".

Παράλληλα, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, "έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί: την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας με ποσά τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για τη στήριξη της οικονομίας, τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση του χρέους.

Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, προκειμένου -όπως σας είπα- να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες από το παρελθόν και επιπλέον να προωθήσουμε, όσο ταχύτερα γίνεται, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να έχουμε μια αποτελεσματική διαβούλευση με τους εταίρους της τρόικας στα μέσα του Ιανουαρίου".

Σημαντικές... συναντήσεις

Παράλληλα, ο Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη). Διαβάστε το σχετικό θέμα.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr