neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 18, 2011 5:12 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin

Εικόνα

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…

Χαίρετε και …αγαλλιάσθε…

…Εδώ είμαστε! Ξανά μανά… στο σημείο "μηδέν" της σχέσης μας με την τρόικα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις…

…Έκτακτες, κυριακάτικα, συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου, έχασε το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Γιώργος, εκλογές για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζητά ο Α. Σαμαράς…

…Ξενερώσαμε σύντροφοι με τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια! Σας βαρεθήκαμε…

…Και αρχίσαμε να νοιώθουμε κάτι ακόμα χειρότερο από τη βαρεμάρα, διαπιστώνοντας ότι, την ώρα που η κυβέρνηση και η "διάδοχος" Ν.Δ κοιτάνε… το φεγγάρι, οι δανειστές μας κοιτάνε τον ήλιο!...

…Είναι η τρίτη φορά που ζητάμε "στήριξη" έχοντας …λερωμένη τη φωλιά μας τις δύο προηγούμενες. Όταν άλλα αφήναμε να εννοηθούν πως θα κάνουμε και τίποτα δεν κάναμε!...

…Η μάλλον κάναμε! Ζούσαμε και απολαμβάναμε (με μικρές για τα δεδομένα της κατάστασής μας στερήσεις), περιμένοντας να λήξει ο χρόνος που είχαμε υποσχεθεί "το κάτι"!...

… Και είμαστε απόλυτα σίγουροι, πως κάθε φορά, με τη λήξη του χρόνου, όλο και κάποια…σοφιστία θα λέγαμε, όλο και κάτι θα σκαρφιζόμαστε, προκειμένου οι δανειστές να συνεχίσουν να μας παρέχουν τη στήριξή τους!...

…Σεπτέμβριος 2011 και ενώ είχαμε πιστέψει πως από τον Ιούλιο είχε μπει το νερό στο αυλάκι, επανερχόμαστε στο παλιό…τροπάριο…

…"Στηρίξετε μας, βάλτε μας επιπλέον στόχους, θα υπογράψουμε επιταγές για την επιστροφή των χρημάτων σας μόλις πετύχουμε στο νέο μας πρόγραμμα, αλλά …μην έχετε άλλες απαιτήσεις από εμάς. Δώστε και…βλέπουμε!"…

…Τέλεια συμφωνία έ;…

…Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου, πάλι δικά μου!...(Σ.Σ. Κάτι από τον Καραγκιόζη μου θυμίζει αυτό)…

…Την πρώτη φορά, οι δανειστές είπαν "οκ,να τη βοηθήσουμε την Ελλάδα, είμαστε ερωτευμένοι με τον πολιτισμό και τις ομορφιές της". Τη δεύτερη, είπαν πάλι οκ, "να της δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία να βάλει τάξη στα του οίκου της"…

…Έφθασε όμως η τρίτη φορά. Και δεν ξέρω αν ισχύει ότι "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι …το τρις εξαμαρτείν δεν …παίζει ούτε και στα γνωμικά!...

…Καθόλου λοιπόν ας μην μας εκπλήσσει το γεγονός ότι βγήκε ο αντιπαθής μεν, αλλά απηυδυσμένος δε Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και είπε πεντακάθαρα στην
Bild am Sonntag το εξής: "Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Χωρίς τη θετική έκθεση της τρόικας, δεν μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση της βοήθειας. Οι Έλληνες πρέπει παρουσιάσουν αριθμούς, οι οποίοι να επιβεβαιώνουν ότι είναι εντός του προγράμματος"…

…Αυτή είναι η ουσία σύντροφοι, όλων των πολιτικών παρατάξεων….

… Στα ζόρια μαζί και στα γλέντια χώρια, δε γίνεται!...

…Θέλω να ελπίζω, ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες η ελληνική πλευρά στο σύνολό της θα δείξει τη σοβαρότητα που οι περιστάσεις απαιτούν….

…Αν το κάνει, έχει καλώς. Αν επιμείνει στις αμπελοφιλοσοφίες της, τότε…ζήτω που κάηκε! Και μαζί της και εμείς!

Υ.Γ: Μου άρεσαν πολλά από τα σημεία των απαντήσεων Σαμαρά στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. Με δύο διαφορές: Πρώτη: Με αυτά που είπε, οι δανειστές που …έπαθαν και… έμαθαν, δεν πρόκειται να…μασήσουν. Δεύτερη: Τι την ήθελε την απάντηση ο Αντώνης, ότι "θα είναι πολύτιμη η γνώμη του Καραμανλή;" Ποια γνώμη; Και σε τι ακριβώς;

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval@axiaplus.gr
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση