Όχι άμεσα...
Μεσοπρόθεσμα και όχι άμεσα θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αν θεωρήσουμε ότι είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός, εξηγεί σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15/04/2010, η Deutsche Bank.Όπως σημειώνει η γερμανική τράπεζα, παρά το δανειακό πρόγραμμα από Ε.Ε. και ΔΝΤ, οι αγορές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας, θέτοντας το δίλημμα σε Ε.Ε-ΔΝΤ, αν θα αυξήσουν το δανεισμό προς την Ελλάδα, ή αν θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός παραμένουν προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις δομικές μεταρρυθμίσεις, Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν συμφέρον να τους δώσουν το δικαίωμα της αμφιβολίας, υπογραμμίζει η DB.
Όπως σημειώνει, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012 να μπλοκαριστεί από το EFSF, ως αντάλλαγμα για επιπλέον στήριξη, οι λεπτομέρειες της οποίας θα αποφασιστούν τον Ιούνιο.
Αυτό που δεν μπορεί ωστόσο να αποκλειστεί είναι μια εθελοντική ρύθμιση του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας την περίοδο 2012-2013, στα πρότυπα της "Αρχής της Βιέννης".
Το πιο σημαντικό, εξηγεί η Deutsche Bank, είναι ότι μια άμεση αναδιάρθρωση του χρέους θα επηρέαζε τον ευρύτερο ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.
Η έκθεση των τραπεζών στο ελληνικό χρέος μειώνεται, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της BIS, στο γ΄τρίμηνο του 2010, οι τράπεζες ακόμη παρουσιάζουν έκθεση ύψους 154 δις. δολαρίων.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1