Αγριο σορτάρισμα στο ευρώ
Με… μανία εξακολουθούν να σορτάρουν το ευρώ τα hedge funds, προβλέποντας πως η κρίση χρέους θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι «καρχαρίες» των αγορών έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν θέσεις short στο ευρωπαϊκό νόμισμα τις τελευταίες εβδομάδες το 2011 και συνεχίζουν την ίδια τακτική και τις πρώτες ημέρες του 2012. Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι Financial Times δείχνουν ρεκόρ short θέσεων. Συγκεκριμένα, οι short θέσεις ξεπέρασαν τις long κατά 127.900 συμβόλαια, κατά την εβδομάδα που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, έναντι 113.700 συμβολαίων την προηγούμενη εβδομάδα.
Πάντως το 2011 πολλά hedge funds έχασαν χρήματα, ποντάροντας στην πτώση του ευρώ μέσα στο 2011, καθώς το κοινό νόμισμα παρέμεινε αναπάντεχα ισχυρό, παρά την επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης.
Όμως, η πτωτική πορεία που ακολούθησε το ευρωπαϊκό νόμισμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο ενθάρρυναν όσους πόνταραν στην πτώση του.
Α.Κ.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id= ... 108&lang=1