neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επισκόπηση της Αγοράς – 29 Ιουλίου 2011
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 29, 2011 10:06 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Μαρ 05, 2010 9:46 am
Δημοσιεύσεις: 781
Τοποθεσία: | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece
Ενημέρωση Συναλλάγματος: Το JPY διαπραγματεύεται υψηλότερα

Το USD κινήθηκε χαμηλότερα σε σχέση με το EUR, αφού η Αμερικανική βουλή ακύρωσε το προγραμματισμένο ψήφισμα για αύξηση του ορίου του χρέους όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου, John Boehner. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.2% έναντι του USD, ενόψει της ενισχυμένης τάσης αποφυγής ρίσκου. Στις 6π.μ., το EUR ήταν ενισχυμένο οριακά έναντι του USD στα $1.4339, ενώ το EUR ενισχύθηκε έναντι της GBP, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 0.2% στις £0.8771. Η GBP αποδυναμώθηκε οριακά 0.2% έναντι του USD στα $1.6349, αφού ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK της Μ. Βρετανίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση τον Ιούλιο των τελευταίων 2 χρόνων. Το AUD και το CAD μειώθηκαν κατά 0.3% και 0.2% έναντι του USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Μεγάλη Βρετανία: Είναι πιθανό να ανοίξουν πτωτικά

• Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 58 με 73 μονάδες χαμηλότερα στο άνοιγμα. Σημαντικά οικονομικά δεδομένα σήμερα είναι ο δείκτης τιμών ακίνητων, οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, η καθαρή καταναλωτική πίστη και η πρόσφορα χρήματος M4. Οι Anglo American, British Sky Broadcasting, Travis Perkins, United Business Media, και Rentokil Initial αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα σήμερα. Η BHP Billiton επισήμανε ότι σκοπεύει να επενδύσει 279 εκατ. USD για να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της μονάδας μαγγανίου Gemco στην Αυστραλία.

• Η Vodafone επισήμανε ότι θα διανείμει ένα ειδικό μέρισμα 2.0 δις GBP τον Φεβρουάριο, μετά από την πρώτη πληρωμή που έλαβε από την κοινοπραξία Verizon Wireless. Ο διευθύνων σύμβουλος της Foster Group επισήμανε ότι είναι ακόμα πιθανό η εταιρία να συμφωνήσει στην πρόταση εξαγοράς από την SABMiller. Η HSBC Holdings διόρισε την CB Richard Ellis Group ως γενικό διαχειριστή χαρτοφυλακίου άλλα και συνεργάτη για τις ιδιοκτησίες της στην Ευρώπη, Ασία, Βόρεια Αμερική και Λατινική Αμερική.

Ασία: Παρουσίασε πτώση

• Οι αγορές στην Ασία συνέχισαν την καθοδική τάση σήμερα το πρωί, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά φοβηθήκαν για την διαφωνία των νομοθετών στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου χρέους. Στην Ιαπωνία ο δείκτης ανεργίας και η βιομηχανική παράγωγη συντελούν στο αρνητικό κλίμα της αγοράς. Η Sony παρουσίασε πτώση αφού μείωσε την πρόβλεψη για την κερδοφορία της και τις πωλήσεις μονάδων τηλεόρασης. Η Nintendo επίσης παρουσίασε απότομη πτώση μετά από αρνητική αναθεώρηση της κερδοφορίας της. Η TDK Corporation επίσης παρουσίασε πτώση μετά την ανακοίνωση μείωσης της κερδοφορίας πρώτου τρίμηνου. Ο δείκτης Nikkei στις 6 πμ παρουσίαζε πτώση κατά 0.6% στις 9,841.5 μονάδες.

• Οι αγορές παρουσίασαν πτώση στην Νότια Κορέα, παρόλα αυτά η Samsung Electronics παρουσίασε άνοδο, μετά από μια αναμενόμενη πτώση στα κέρδη δευτέρου τρίμηνου. Οι αγορές στο Hong Kong παρουσίασαν πτώση με τις HSBC Holdings και Industrial & Commercial Bank of China να παρουσιάζουν απώλειες λόγω της ανησυχίας για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ. Η Swire Pacific παρουσίασε πτώση μετά την ανακοίνωση ότι προτίθεται να πουλήσει το εμπορικό κέντρο Festival Walk στην Mapletree Investments. Στην Κίνα οι αγορές επίσης παρουσίασαν πτώση με τις μετοχές του σιδηροδρομικού κλάδου να έχουν χάσει αξία μετά την είδηση ότι λόγω του μεγέθους των χρεών η κυβέρνηση θα αποσυρθεί από τις τοπικές επενδύσεις σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ παρουσίασαν πτώση

• Τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 στις 6 πμ παρουσίαζαν πτώση κατά 8.5 μονάδες. Σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα είναι το ΑΕΠ, ο δείκτης καταναλωτών Reuters/Michigan, το επίπεδο κατανάλωσης και ο δείκτης Chicago PMI. Οι Chevron, Merck & Co Inc, Newmont Mining, Newell Rubbermaid, American Electric Power, Amgen, Aon Corporation, ITT Corporation, και Coventry Health Care αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα σήμερα. Η Metlife παρουσίασε άνοδο κατά 3,2% στην χθεσινή διαπραγμάτευση μετά την ανακοίνωση καλύτερων αποτελεσμάτων από ότι αναμένονταν για το δεύτερο τρίμηνο. Η Starbucks παρουσίασε άνοδο κατά 1.4% καθώς παρουσίασε πολύ καλά αποτελέσματα και βελτίωσε το προφίλ για το έτος. H Expedia παρουσίασε άνοδο κατά 5.5% μετά από τα πολύ καλά αποτελέσματα δευτέρου τρίμηνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

• Άλλοι κερδισμένοι ήταν οι Stamps.com και Zoll Medical, οι οποίες παρουσίασαν άνοδο κατά 17.0% και 15.5% αντίστοιχα. Στην κανονική διαπραγμάτευση χτες, ο δείκτης S&P 500 παρουσίασε πτώση κατά 0.3% καθώς οι νομοθέτες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για την αύξηση του ορίου χρέους. Η Exxon Mobil παρουσίασε πτώση κατά 2.2% μετά από τα χειρότερα από ότι αναμένονταν αποτελέσματα δευτέρου τρίμηνου, όπως επίσης και η Sprint Nextel η όποια παρουσίασε πτώση κατά 15.9%. Η Monster Worldwide παρουσίασε πτώση κατά 9.2% μετά την επισήμανση του διευθύνοντα σύμβουλου για την υποτονική αγορά και ότι «Θα ήταν ανόητο να αυξήσουμε τις προσδοκίες». Επίσης οι Akamai Technologies και Interpublic Group of Companies παρουσίασαν πτώση κατά 19.1% και 16.3% αντίστοιχα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα

• Ο δείκτης DAX αναμένεται 79 με 85 μονάδες χαμηλότερα στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται 50 μονάδες χαμηλότερα. Σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα είναι οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή και παράγωγων της Γαλλίας και η εκτίμηση του δείκτη τιμών καταναλωτών της Ευρωζώνης. Οι Total SA, Eni SpA, Schneider Electric SA, Audi AG, Endesa SA, Linde AG, Continental AG, PPR SA, Cie Generale Des Ets Michelin SCA, και Heidelbergcement AG αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα σήμερα. Η EDF ανακοινώσε τον δείκτη EBITDA για το πρώτο εξάμηνο που ανήλθε στα 8.6 δις EUR έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγω για 8.58 δις EUR.

• Η Sanofi κέρδισε την υπόθεση της Arava στην Αυστραλία. Ο Sergio Marchionne, ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat SpA και Chrysler Group LLC ένωσε την διοίκηση των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών δημιουργώντας μια διεθνή διοικητική ομάδα 22 ατόμων. Η CGG Veritas ανακοινώσε καθαρές ζημίες 38 εκατ. USD για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 12.8 εκατ. USD που προέβλεπε η αγορά. Σύμφωνα με το Reuters, η Rheinmetall επιθυμεί να ανεξαρτητοποιήσει το τμήμα αυτοκινητοβιομηχανίας της μέσω δημόσιας εγγραφής καθώς επιθυμεί να αναπτυχτεί στην τεχνολογία αμυντικών συστημάτων. Η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων επισήμανε ότι δεν θα επιτρέψει στον Vladimir Antonov να επενδύσει στην Saab Automobile καθώς χρωστάει στον οργανισμό χρήματα.

Μακροοικονομική Ενημέρωση

Η Αμερικανική βουλή οπισθοχωρεί στο ψήφισμα του ορίου χρέους
Η Ρεπουμπλικανική ηγεσία της Αμερικανικής βουλής ακύρωσε το ψήφισμα που ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα την Πέμπτη σχετικά με την αύξηση του ορίου του Αμερικανικού χρέους, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου, Speaker John Boehner.
Η Καταναλωτική Εμπιστοσύνη μειώνεται στην Μ. Βρετανία τον Ιούλιο
Ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Μ. Βρετανίας μειώθηκε κατά -30.0 μονάδες τον Ιούλιο σε χαμηλό 2 ετών σε σύγκριση με τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση μέχρι -26.0 μονάδες.
Ο Ιαπωνικός δείκτης Τιμών Καταναλωτή CPI, και η ανεργία αυξάνονται
Ο δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0.2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Ιούνιο, συμφωνώντας με τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ η ανεργία αυξήθηκε σε 4.6% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με το επίπεδο του 4.5% του Μαΐου.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται στην Ιαπωνία
Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 3.9% τον Ιούνιο, χαμηλότερα από την συναίνεση της αγοράς σχετικά με τις προσδοκίες για αύξηση της τάξης του 4.5%.
Η κατανάλωση νοικοκυριών στην Ιαπωνία μειώνεται τον Ιούνιο
Η κατανάλωση νοικοκυριών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 4.2% τον Ιούνιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενάντια στις προσδοκίες για μείωση της τάξης του 2.3%.
Η βιομηχανική παραγωγή στην Νότια Κορέα αυξάνεται τον Ιούνιο
Η βιομηχανική παραγωγή στην Νότια Κορέα αυξήθηκε κατά 0.7% τον Ιούνιο, μετά από μια αύξηση της τάξης του 1.7% τον Μάιο.


Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά: http://www.tradingfloor.com/blogs/uk-mo ... 1086552706

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ
Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

_________________
Saxo Bank Greece
www.saxobank.gr
Τηλ: (+30) 211 181 2 181
Φαξ: 21101812180
Greekdesk@saxobank.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 34 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr