Ενημέρωση Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεσαι χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις
Το EUR διαπραγματεύεται χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις έναντι του USD και της GBP, σήμερα το πρωί, καθώς επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, μπροστά στη δημοπρασία ομολόγου διάρκειας ενός έτους της Ιταλίας, αξίας €5.0 δις που αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα. Εχθές, το Euro μειώθηκε σημαντικά έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, αφού η απόδοση του Ιταλικού ομολόγου εκτινάχτηκε πάνω από το 7.0%, επίπεδο στο οποίο η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ζήτησαν διάσωση από τους διεθνείς οργανισμούς. Στις 6 π.μ., το EUR ενισχύθηκε οριακά έναντι του USD, διαπραγματευόμενο στα $1.3547, ενώ είχε οριακές απώλειες έναντι της GBP, διαπραγματευόμενο στις £0.8506. Το JPY ενδυναμώθηκε 0.2% έναντι του USD, ενώ αυξήθηκε 0.1% έναντι του EUR. Το AUD διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα έναντι του USD, παρά την ύπαρξη στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας μειώθηκε τον Οκτώβριο.
Ηνωμένο Βασίλειο Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν αρνητικά
Ο FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 81 μονάδες χαμηλότερα. Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με αγορές ενεργητικού και καθορισμό επιτοκίων. Οι εταιρίες Experian, Vedanta Resources, 3i Group και Euromoney Institutional Investor είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους σήμερα. Η BHP Billiton δήλωσε ότι έχει οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με την κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας σχετικά με την αύξηση του ποσοστού δικαιωμάτων που πληρώνονται στο κράτος για τα σιδηρομεταλλεύματα, από 5.625% στο 6.5% των εσόδων από πωλήσεις από τον Ιούλιο του 2012, και στο 7.5% από τον Ιούλιο του 2013. Η Anglo American ανακοίνωσε ότι πούλησε το 24.5 των μετοχών της στο Sur συγκρότημα ορυχείων χαλκού της Χιλής για περίπου $5.39 δις στην Ιαπωνική εταιρία Mitsubishi. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας, στην τελική αξιολόγησή του, έχει απορρίψει τη χρήση του φαρμάκου κατά του καρκίνου του μαστού της AstraZeneca, Faslodex, στο πρόγραμμα υπηρεσιών υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς δεν αποδείχθηκαν σημαντικά καλύτερα τα αποτελέσματα των δοκιμών από την από την υπάρχουσα θεραπεία. Η Financial Times ανέφερε ότι ο Nathaniel Rothschild, συν-προεδρεύων στην Bumi Plc, έχει επικρίνει την διαχείριση και την εταιρική διακυβέρνηση στην ινδονησιακή θυγατρική της, PT Bumi Resources.
Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται στο πράσινο
Στις 6 το πρωί, ο S&P 500 futures δείκτης διαπραγματεύεται 2,9 μονάδες υψηλότερα. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται ανακοινωθούν σήμερα περιλαμβάνουν τα Νέα και Συνεχιζόμενα Επιδόματα Ανεργίας, το Εμπορικό Ισοζύγιο και το Δείκτη Τιμών Εισαγωγών. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για τον Οκτώβριο. Οι εταιρίες Walt Disney, Kohl’s Corporation, Nordstrom, Nvidia Corporation και Flowers Foods θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους σήμερα. Η Cisco Systems αυξήθηκε 2,6% στην μετά το κλείσιμο των αγορών διαπραγμάτευση την Τετάρτη, αφού ανέφερε καλύτερα από το αναμενόμενο προσαρμοσμένα κέρδη πρώτου τριμήνου. Η ChinaCast Education και η C&J Energy Services παρουσίασαν άνοδο 21,1% και 7,4%, αντίστοιχα, αφού ανέφεραν ισχυρά αποτελέσματα κερδοφορίας τρίτου τριμήνου. Κάτω από το αναμενόμενο έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο οδήγησαν την Green Mountain Coffee Roasters στην σημαντική υποχώρηση ύψους 34,2%. Η Delta Petroleum υποχώρησε 62,0%, αφού ανέφερε απώλεια για το τρίτο τρίμηνο και δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει την υπαγωγή της στο Κεφάλαιο 11 Πτώχευσης, αν δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει μια συναλλαγή που θα διευθετήσει τα θέματα ρευστότητας της.
Κατά την τακτική συνεδρίαση χθες, ο δείκτης S&P 500 Index υποχώρησε 3,7%, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία, μετά από μια απότομη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων της χώρας. Οι μετοχές του τραπεζικού τομέα, Morgan Stanley, Goldman Sachs Group και Citigroup υποχώρησαν 9,1%, 8,3% και 8,2%, αντίστοιχα, καθώς η LCH Clearnet SA αύξησε το κόστος συναλλαγών που αφορούν στα ιταλικά κρατικά ομόλογα και στα συνδεόμενα σε δείκτες χρεόγραφα (index-linked securities). H Adobe Systems υποχώρησε 7,7%, αφού δήλωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει 750 εργαζόμενους, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ως μέρος σχεδίου αναδιάρθρωσης της. Επιπλέον, η εταιρεία μείωσε την καθοδήγησή της για τα κέρδη της GAAP ανά μετοχή τετάρτου τριμήνου. Η ουραγός στη συνεδρία του S&P 500 Index, Computer Sciences υποχώρησε 15,4%, αφού κατέγραφε ζημία για δεύτερο τρίμηνο, και μείωσε τις προοπτικές κερδοφορίας της για το το σύνολο του έτους . Η Dean Foods μειώθηκε κατά 7,1%, αφού ταλαντεύθηκε σε απώλειες τρίτου τριμήνου και προειδοποίησε για ένα δυσμενές περιβάλλον αναφορικά με τον όγκο πωλήσεων και τις τιμές κατά το τέταρτο τρίμηνο. Κάτω από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου οδήγησαν την Macy’s Incorporation σε υποχώρηση 5.3%.
Ευρωπαϊκές Μετοχές: Είναι πιθανόν να ανοίξουν χαμηλότερα
Ο DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν 96 μονάδες και 52 μονάδες στο κόκκινο, αντίστοιχα. Ο γερμανικός και γαλλικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο Δείκτης Τιμών Χονδρικής της Γερμανίας και ο Δείκτης γαλλικής Βιομηχανικής & Μεταποιητικής Παραγωγής είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα ανακοινωθούν σήμερα. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την αποστολή της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Νοέμβριο. Οι εταιρίες Siemens AG, EDF SA, Deutsche Telekom AG, Repsol YPF SA, EADS NV, RWE AG και Credit Agricole SA θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα. Ο John Bannerman, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Total USA, του τμήματος της Total SA στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Total έχει ως στόχο να αυξήσει την παρουσία της στις λεκάνες σχιστόλιθου στις ΗΠΑ, είτε πραγματοποιώντας νέες κοινοπραξίες, ή με τη δημιουργία ενός φορέα εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με το Bloomberg, ένα δικαστήριο Εφετών στις ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο, αρνήθηκε να επανεξετάσει απόφαση για την Daimler AG που αναφέρει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις για τους ισχυρισμούς, ότι η μονάδα της Mercedes-Benz στην Αργεντινή συνεργάστηκε με τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας ώστε να σκοτώσουν και να βασανίσουν εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της λεγόμενου «Βρώμικου Πολέμου» που ξεκίνησε το 1976. Ο Manisha Girotra, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος των ινδικών επιχειρήσεων της UBS AG παραιτήθηκε, και ο Kamat Aashish έχει διοριστεί ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος, με άμεση ισχύ. Σύμφωνα με το Bloomberg, η UBS AG, η Citigroup Inc και η Natixis SA σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την από κοινού προσφορά εμπορικών ενυπόθηκων τίτλων ύψους $ 750,0 εκατομμυρίων δολαρίων το Δεκέμβριο.
Ασία: Διαπραγμάτευση στo κόκκινo
Οι συναλλαγές στις Ασιατικές αγορές είναι αισθητά χαμηλότερα σήμερα το πρωί, λαμβάνοντας ερεθίσματα από τις απώλειες στης χθεσινή διαπραγμάτευση της Wall Street. Στην Ιαπωνία, η Daiwa Securities Group έπεσε, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρίας από τη Moodys Investors Service από μία βαθμίδα σε "Baa3", με αρνητικές προοπτικές.Η Nomura Holdings έχει χάσει αξία, αφού η Moodys Investors Service έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση. Η Hitachi Construction, Komatsu Ltd και η Fanuc Corporation έχουν κατρακυλήσει, μετά την περισσότερο από το αναμενώμενο πτώση στις Ιαπωνικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού τον Σεπτέμβριο. Στις 6 το πρωί, ο δείκτης Nikkei 225 είχε χάσει 2,7 τοις εκατό σε 8,519.5. Στο Χονγκ Κονγκ, η HSBC Holdings έχει υποχωρήσει, αφού ανέφεραν μια σημαντική μείωση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου της. Η Βιομηχανική & Εμπορική Τράπεζα της Κίνας έχει καταρρεύσει, αφού η Goldman Sachs πώλησε τις μετοχές ύψους 1,1 δισ. δολαρίων στην κινεζική τράπεζα. Στη Νότια Κορέα, η LG Display υποχωρεί, εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει κατά το ήμισυ τις επενδύσεις της LCD σε περίπου 2,0 τρισεκατομμύρια KRW το 2012. Στην Κίνα, η Anhui Conch Cement έχει υποχωρήσει, μετά τα στοιχεία που αναφέρονται σε υποτονική κινεζική αύξηση των εξαγωγών τον Οκτώβριο.
Μακροοικονομική Επισκόπηση
Το Euro δεν βρίσκεται σε κρίση, σε κρίση βρίσκεται το χρέος, αναφέρει ο Juncker
Ο επικεφαλής του Euro Group των Υπουργών Οικονομικών, Jean-Claude Juncker, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κρίση του Euro ως νομίσματος, αλλά αυτό που υπάρχει είναι η κρίση χρέους σε μερικές χώρες της Ευρωζώνης.
Η Γαλλία δεν δέχεται να συζητήσει την ιδέα μικρότερης Ευρωζώνης
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία τους τελευταίους μήνες, διερεύνησαν μια ριζική αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα περιλαμβάνει μια πιο ολοκληρωμένη και ενδεχομένως μικρότερη Ευρωζώνη. Ωστόσο, ο υπεύθυνος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, αρνήθηκε ότι οι δύο χώρες έχουν συζητήσει ποτέ τη μείωση του μεγέθους της Ευρωζώνης.
Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας επεκτείνεται
Το Κινέζικο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο στα $17.03 δις τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τα $14.51 δις πλεονάσματος που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία μειώνονται κατακόρυφα
Σε εποχικά διορθωμένα μηνιαία βάση, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία μειώθηκαν 8.2% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το 11.0% αύξησης που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο.
Το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας μειώνεται
Το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας μειώθηκε 5.2% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο προς τα πάνω 5.3% ποσοστό κατά τον Σεπτέμβριο.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά:
http://www.tradingfloor.com/blogs/uk-mo ... -763637873Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.
ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ
Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα
www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.