neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επισκόπηση της Αγοράς – 27 Νοεμβρίου 2012
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 27, 2012 11:25 am 
Χωρίς σύνδεση

Εγγραφή: Παρ Μαρ 05, 2010 9:46 am
Δημοσιεύσεις: 781
Τοποθεσία: | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece
Αγορά Συναλλάγματος: Ενισχύεται το Ευρώ
Το Ευρώ ενισχύεται έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, καθώς οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε μείωση του χρέους της Ελλάδας, ανοίγοντας το δρόμο για να λάβει η χώρα τη δόση του υφιστάμενου δανείου, ύψους EUR 34.4 δις, το Δεκέμβριο του 2012.

Το αναθεωρημένο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Η.Β., καθώς και μία πληθώρα δημοσιεύσεων οικονομικών στοιχείων των Η.Π.Α., αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα κατά τη σημερινή διαπραγμάτευση. Στις 6 πμ GMT, το EUR ενισχυόταν 0,1% έναντι του USD, διαπραγματευόμενο στα USD 1.2982, ενώ κατέγραφε οριακά κέρδη έναντι της GBP, διαπραγματευόμενο στις GBP 0.8096. Το AUD σημείωνε άνοδο 0,2% έναντι του USD, εν μέσω βελτιωμένης προτίμησης επενδυτικού κινδύνου μεταξύ των επενδυτών.

Μετοχές Η.Π.Α.: Κέρδη για τα συμβόλαια
Στις 6 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με κέρδη 3,5 μονάδων. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα είναι η Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών, οι Παραγγελίες Διαρκών Αγαθών, ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών S&P/Case-Shiller και ο Δείκτης Μεταποίησης της Fed του Richmond. Οι Analog Devices, ADT Corporation, PVH Corporation, Green Mountain Coffee Roasters και Ralcorp Holdings έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η Hillenbrand ενισχύθηκε 1.3%, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, εκτός της χθεσινής, κανονικής συνεδρίας, στηριζόμενη από αισιόδοξα κέρδη τετάρτου τριμήνου. Η Generac Holdings είχε κέρδη 7.0%. Η εταιρεία απέσυρε δευτερεύουσα προσφορά των μετοχών της, επικαλούμενη τις συνθήκες της αγοράς. Η έγκριση ειδικού μερίσματος, ύψους USD 2.8 ανά μετοχή, οδήγησε τη Las Vegas Sands σε άνοδο 5.0%. Η Dillard's σημείωσε κέρδη 3.5%, καθώς ανακοίνωσε ειδικό μέρισμα ύψους USD 5.0 ανά μετοχή και τριμηνιαίο μέρισμα 5 cents του δολαρίου ανά μετοχή. Στον αντίποδα, η Thor Industries υποχώρησε 6.8%, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ήταν υποδεέστερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Οι Equity Residential και AvalonBay Communities κατέγραψαν απώλειες 2.6% και 0.7%, αντιστοίχως, καθώς η Lehman Brothers Holding συμφώνησε να πωλήσει την Archstone Inc. και στις δύο εταιρείες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0.2%, λόγω των ανησυχιών για το «δημοσιοοικονομικό γκρεμό» που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και των επικείμενων αποτελεσμάτων της συνάντησης των υπουργών οικονομικών της Ευρώπης. Η Baxter International υποχώρησε κατά 2.9%, μετά την υπόβαθμισή της από broker σε “Over-weight”. Η AutoNation, η Macy’s και η AMD, σημείωσαν πτώση 5.4%, 4.5 % και 4.1%, αντίστοιχα. Η UnitedHealth Group σημείωσε πτώση 0.7%, καθώς η προοπτική κερδοφορίας της για το 2013 επηρέασε τις προσδοκίες της αγοράς. Από την άλλη πλευρά, η Best Buy, η eBay και η Amazon.com σημείωσαν άνοδο 6.7%, 4.9% και 1.6%, αντίστοιχα, καθώς η ομοσπονδία λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε υψηλότερες δαπάνες από τους καταναλωτές από την αρχή της εορταστικής περιόδου. Η Exelon ενισχύθηκε κατά 2.6%, μετά την αναβάθμισή της από broker σε “Buy” από “Hold”. Η Yahoo! Ενισχύθηκε κατά 1%, μετά την πρόσθεσή της στη “Conviction Buy”, που αύξησε τη τιμή στόχο της μετοχής.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν με κέρδη
Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 53 με 65 και 22 με 26 μονάδες ανοδικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης τιμών εισαγωγών της Γερμανίας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, ο δείκτης UBS κατανάλωσης, ο προϋπολογισμός της Ισπανίας και ο δείκτης αυξήσεων των μισθών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα ανακοινωθούν σήμερα. Η Remy Cointreau SA, η Faiveley Transport SA, η Powerland AG και η Nabaltec AG θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Josef Ackermann, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank AG, επέκρινε το διάδοχό του, Anshu Jain, επειδή δε συμφώνησε να καταθέσει στη γερμανική βουλή αυτή την εβδομάδα, για τις κατηγορίες για χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου του Λονδίνου. Η Dow Jones Newswires δημοσίευσε ότι η Γερμανία και η Γαλλία πλησιάζουν στο να βρουν μία συμβιβαστική λύση σχετικά με την ιδιοκτησιακή δομή της EADS NV και αναμένεται να φτάσουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με κέρδη 30 έως 33 μονάδων. Το ΑΕΟ, η Κρατική Δαπάνη, οι Εισαγωγές, οι Εξαγωγές, ο Σχηματισμός Παγίου Κεφαλαίου, η Συνολική Επιχειρηματική Επένδυση, η Ιδιωτική Κατανάλωση, οι Τιμές Κατοικιών σε Εθνικό Επίπεδο και ο Δείκτης Υπηρεσιών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Financial Times δημοσίευσαν ότι η EDF, η Γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού και η συνεργάτιδά της στο Η.Β. Centrica, έλαβαν την πρώτη άδεια στο Η.Β., εδώ και 25 χρόνια, για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ασία: Διαπραγματεύσεις σε θετικά, κυρίως, πρόσημα
Η συμφωνία για την παροχή της επόμενης δόσης του πακέτου βοηθείας στην Ελλάδα, οδήγησε τις ασιατικές αγορές σε κέρδη, σήμερα το πρωί.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Το ΔΝΤ συμφώνησε στο σχέδιο μείωσης χρέους για την Ελλάδα: Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, όπου το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020, από το αναμενόμενο 190% του ΑΕΠ το 2014. Η συμφωνία άνοιξε το δρόμο για τη λήψη της δόση ύψους EUR 34.4δις το Δεκέμβριο.

Αύξηση των κερδών βιομηχανιών της Κίνας: Σε ετήσια βάση, τα κέρδη των βιομηχανιών της Κίνας έχουν σημειώσει αύξηση 0.5%, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, ενώ τους πρώτους 9 μήνες είχε σημειώσει πτώση 1.8%.

Πτώση στις τιμές των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία: Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία σημείωσε πτώση 0.7% τον Οκτώβριο, ενώ το Σεπτέμβριο είχε καταγράψει πτώση 0.5%.

Περαιτέρω μείωση του εμπορικού ελλείμματος στη Νέα Ζηλανδία: Σε εποχιακή βάση το εμπορικό έλλειμμα στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση στις NZD 718.000.000 τον Οκτώβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα στις NZD 775.000.000.

Πτώση των προσδοκιών για το πληθωρισμό στη Νέα: Η τελευταία έρευνα προσδοκιών πληθωρισμού της τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας, κατέδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε ένα χρόνο στην Νέα Ζηλανδία έχουν σημειώσει μείωση κατά 1.8% το τέταρτο τρίμηνο από 2% το τρίτο τρίμηνο.



Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά: http://www.tradingfloor.com/posts/marke ... a-82151780

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα http://www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

_________________
Saxo Bank Greece
www.saxobank.gr
Τηλ: (+30) 211 181 2 181
Φαξ: 21101812180
Greekdesk@saxobank.com


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 41 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr