neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Διάχυτη ανησυχία για την πορεία της Ελλάδος - Η Citi ...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 17, 2010 5:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Διάχυτη ανησυχία για την δόση της Ελλάδας - Η Citi υποβαθμίζει και σορτάρει τράπεζες ενώ βλέπει πίεση η BofA, πουλάνε Deutsche, J P Morgan - Ανοδικά τα CDS στις 975 μ.β.- Νέα παρέμβαση της ΕΚΤ
17/11/10 - 17:20

(upd7)H κρίση χρέους, τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας, αλλά και η στάση της Αυστρίας η οποία θέτει όρους για να καταβάλλει την αναλογούσα συμμετοχή της στο πακέτο στήριξης των 110 δις ευρώ προς την Ελλάδα, η υπαγωγή της Ιρλανδίας σε μηχανισμό στήριξης, η αβεβαιότητα για το μέλλον της Πορτογαλίας δημιουργούν ένα άκρως θολό τοπίο που προδιαθέτει για συνέχιση της πτώσης στην αγορά. Ταυτόχρονα η ασάφεια που αφορά την καταβολή της τρίτης δόσης έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους διεθνείς επενδυτές. Τα CDS αυξάνονται έφθασαν στις 975 μονάδες βάσης στην Ελλάδα υποχρεώνοντας την ΕΚΤ να παρέμβει αγοράζοντας ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα.
Οι θεσμικοί έχουν καταστεί άκρως επιφυλακτικοί και δεν είναι τυχαίο ότι η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΧΑ έχει μειωθεί σημαντικά.
Το ΧΑ σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον επηρεάστηκε άκρως αρνητικά έκλεισε με απώλειες -1,97% στις 1464 μονάδες με τζίρο 81,9 εκατ και 21,4 εκατ μετοχές.


Από τα αξιοσημείωτα η Εθνική βρέθηκε κάτω των 7 ευρώ, συγκεκριμένα 6,90 ευρώ -1,57% απόρροια της αβεβαιότητας ενώ πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες μετά την υποβάθμιση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών από την Citigroup η οποία σημειωτέον συνεχίζει να σορτάρει στην αγορά. Στην Πειραιώς, που έκλεισε με κέρδη +0,98% στα 3,08 ευρώ διατηρεί ανοικτή καθαρή θέση 1,76 εκατ. μετοχές. Η Alpha bank υποχώρησε -3,19% στα 4,55 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση 2,4 δις ευρώ. Η Geniki με απώλειες 7,47% στα 1,61 ευρώ ενώ η Emproiki στα 1,31 ευρώ -8,39%.
Ταυτόχρονα με έκθεση της και η Bank of America εμφανίζεται επιφυλακτική για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο υποστηρίζοντας ότι θα αυξηθούν τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών ενώ ταυτόχρονα αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την πορεία κερδών, προβλέπει μείωση κερδών 40% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο.
Το χρηματιστηριακό και ειδικά το τραπεζικό τοπίο παραμένει θολό και αβέβαιο. Η Ελλάδα για πολλούς βρίσκεται σε κίνδυνο.
Οι ξένοι και ειδικά η J P Morgan και η Deutsche Bank πουλάνε τράπεζες. Συγκεκριμένα πούλησε 400 χιλ η J P Morgan και η Deutsche Bank 380 χιλ μετοχές Εθνικής.
Στην Alpha bank πραγματοποιήθηκαν 50 χιλ μετοχές από κινήσεις Citigroup, στην Κύπρου επίσης μεγάλες κινήσεις έχουν πραγματοποιήσει η HSBC 100 χιλ μετοχές, 100 χιλ η Credit Suisse, 100 χιλ η Citigroup.
Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα ομόλογα όπου παρατηρείται αύξηση των CDS των παραγώγων των ομολόγων στις 975 μονάδες βάσης η Ελλάδα, στις 535 μονάδες βάσης στην Ιρλανδία και στις 430 μονάδες βάσης στην Πορτογαλία. Το spread στα ελληνικά ομόλογα έκλεισε στις 906 μονάδες βάσης. Σημειώνεται εδώ ότι η πλατφόρμα των διαπραγματεύσεων των ελληνικών ομολόγων έκλεισε στις 2 το μεσημέρι λόγω μειωμένου ωραρίου σε τράπεζες του κέντρου της Αθήνας εξαιτίας της επαιτίου του Πολυτεχνείου.
Οι αποδόσεις των ομολόγων στο 11,65% η Ελλάδα, 8,30% η Ιρλανδία και στο 6,7% η Πορτογαλία ενώ η Γερμανία στο 2,60%.
Κάτω από τα 1,35 δολάρια το ευρώ με κρίσιμο τεχνικό σημείο τα 1,3450 δολάρια.

www.bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr