neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αν οι τράπεζες επιστρέψουν τα 4 δις ευρώ από τις ...........
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 31, 2010 11:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Αν οι τράπεζες επιστρέψουν τα 4 δις ευρώ από τις προνομιούχες μετοχές στο κράτος θα καταστούν ευάλωτες υποστηρίζει η Τρόικα..
01/11/10 - 07:21

Αρχικά το ελληνικό δημόσιο επειγόταν οι τράπεζες να του αποπληρώσουν τα κεφάλαια από τις προνομιούχες μετοχές ύψους 4 δις ευρώ. Ωστόσο εσχάτως κατανοεί ότι προέχει η κεφαλαιακή θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ανέφεραν ορισμένες πηγές.
Το κράτος δηλαδή προέταξε την σταθερότητα του συστήματος.


Ωστόσο εσχάτως πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα πήρε αφή θέση. Αν οι τράπεζες επιστρέψουν τα 4 δις ευρώ στο δημόσιο θα καταστούν κεφαλαιακά ευάλωτες και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να επιταχυνθούν διαδικασίες ήταν το μήνυμα.
Έτσι λοιπόν ο θιασώτης των deals στις τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο δηλαδή το οποίο παρότρυνε το τραπεζικό σύστημα σε συγκέντρωση, θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να βιασθούν να αποπληρώσουν τα κεφάλαια που έχουν λάβει υπό την μορφή προνομιούχων μετοχών, αντιθέτως θα πρέπει να εστιασθούν στην περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση τους.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν εκκρεμότητες.
Οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν 4 δις ευρώ υπό την μορφή προνομιούχων μετοχών από το ελληνικό δημόσιο.
Συγκεκριμένα 350 εκατ η Εθνική, 950 εκατ η Alpha, 950 εκατ η Eurobank, 370 εκατ η Πειραιώς, 675 εκατ η ΑΤΕ, 225 εκατ το ΤΤ 100 εκατ η Attica Bank κ.α.
Είναι γεγονός ότι κάποιες τράπεζες όπως η Εθνική εξετάζουν να αποπληρώσουν σύντομα τα 350 εκατ ευρώ που έχει λάβει με στόχο να στηρίξει με κάποιο τρόπο τον προϋπολογισμό ωστόσο μετά τα νέα δεδομένα που θέτει η τρόικα ίσως να μην υπάρξει βιασύνη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν της ΑΤΕ που εμφανίζει αντικειμενικό πρόβλημα στην αποπληρωμή των 675 εκατ ευρώ τα μεγάλα ποσά θα κληθούν να αποπληρώσουν η Alpha και η Eurobank.
Συνολικά 2 δις ευρώ. Οι δύο τράπεζες διερεύνησαν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συγχώνευσης αλλά πρωτίστως θα πρέπει να αποπληρωθούν τα 2 δις ευρώ ή θα προχωρήσουν σε πάσης φύσεως κεφαλαιακές ενισχύσεις.

www.bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Majestic-12 [Bot] και 17 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr