Διασυνοριακές συνεργασίες εξετάζουν οι ελληνικές τράπεζες – Άλμα σε ΧΑ +3% και Ευρώπη - Αγοράζουν Citigroup, Deutsche bank με στόχο τις 1850 μονάδες 02/08/10 - 14:40
(upd7)Τα θετικά αποτελέσματα α΄ 6μήνου από την HSBC και την BNP Paribas καθώς και οι προσδοκίες για στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλες ξένες τράπεζες από τις ελληνικές τροφοδοτούν το χρηματιστηριακό κλίμα όπου καταγράφεται σημαντική άνοδος πάνω από 3% στις 1740 μονάδες με τις τράπεζες να αποτελούν τους θετικούς πρωταγωνιστές
Διεθνείς τράπεζες όπως η HSBC, Deutsche Bank, BNP Paribas και η Credit Agricole φαίνεται ότι θα βρεθούν στο προσκήνιο προσεχώς καθώς οι ελληνικές τράπεζες διερευνούν τις πιθανότητες στρατηγικών συμμαχιών. Βέβαια η Credit Agricole έχει δηλώσει ότι σε αυτή την φάση μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της Emporiki bank δεν εξετάζει deals ή άλλα σχέδια επέκτασης στην Ελλάδα. Η Alpha bank, η Eurobank και η Marfin φαίνεται ότι εξετάζουν αυτά τα ενδεχόμενα.
Και ενώ το τραπεζικό σκηνικό ανασχεδιάζεται νέα σημαντική άνοδος καταγράφεται στο ΧΑ με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν αξιόλογα κέρδη.
Από τις μέχρι τώρα κινήσεις των ξένων φαίνεται ότι η Citigroup συνεχίζει τις μεγάλες εντολές αγοράς 670 χιλ μετοχές Εθνικής , η HSBC 200 χιλ η Deutsche Bank 130 χιλ και 160 χιλ μετοχές η Bank of America Merrill Lynch.
Στην Alpha bank 200 χιλ μετοχές εντολή έχει δοθεί από την Bank of America Merrill Lynch και 270 χιλ από την Deutsche bank.
Στην Eurobank υπάρχει εντολή αγοράς 330 χιλ μετοχών από την Deutsche Bank.
Η Alpha bank να κινείται πάνω από τα 6,2 ευρώ η Εθνική πάνω από τα 11,70 ευρώ μεγάλη άνοδος για την Eurobank υψηλότερα των 6,35 ευρώ.
Η τραπεζοκεντρική άνοδος στο ΧΑ, υποστηρίζεται και από το τραπεζικό άλμα στην Ευρώπη καθώς οι μεγάλες τράπεζες καταγράφουν κέρδη από 2% έως 4,5%.
Ο στόχος των 1850 μονάδων και της Εθνικής στα 13,5 ευρώ όπως έχει αποκαλύψει το
www.bankingnews.gr από τις 8 Ιουλίου φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί.
Και ενώ στο χρηματιστήριο επικρατεί εντονότατη κινητικότητα με το ενδιαφέρον των ξένων να παραμένει ζωηρό στα ομόλογα οι τζίροι μπορεί να είναι μικροί αλλά η τάση είναι πτωτική στα spreads λόγω του καλού κλίματος στα χρηματιστήρια.
Από τις 765 μονάδες βάσης το spread έχει υποχωρήσει στις 756 μονάδες βάσης και τα CDS στις 745 μονάδες βάσης.
Στα 1,3065 δολάρια το ευρώ παραμένει στην ζώνη των 1,30 δολ και πλέον κρίσιμο τεχνικό σημείο τα 1,3125 δολάρια αν διασπάσει αυτά τα επίπεδα τότε θα κινηθεί προς την ζώνη των 1,33 δολαρίων
Διακύμανση Credit Default Swaps 5ετίας
Χώρα Μονάδες Ποσοστό
Ιταλία 745,1 1,47%
Πορτογαλία 231 4,62%
Ισπανία 185,6 1,53%
www.bankingnews.gr