Το ΧΑ πλησιάζει τα όρια του αν δεν αντιδράσει προσεχώς έρχεται μεγάλη διόρθωση 13/07/10 - 07:39
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ή θα επιδιώξει να σπάσει τα κρίσιμα τεχνικά των 1550 με 1570 μονάδων και να επιχειρήσει να κινηθεί υψηλότερα και αυτό θα πρέπει να συντελεσθεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες με παράλληλη αύξηση του τζίρου και συμμετοχή των ξένων ή αν παρέλθει το χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει μια πλαγιοκαθοδική τάση με στόχο να υποχωρήσει έως τις 1250 με 1300 μονάδες. Πρόσφατα το
www.bankingnews.gr είχε αναφέρει ότι με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις βλέπουν το ΧΑ να πιάνει οροφή στις 1550 με 1570 μονάδες και μετά να διορθώνει χαμηλότερα.
Στο πλαίσιο αυτό βλέπουν την Εθνική στα 8,20 με 8,30 ευρώ.
Βλέπουν ο S&P 500 να κάνει κορυφή τις 1100 μονάδες και μετά να οδηγείται στις 950 με 980 μονάδες.
Βλέπουν το ευρώ λόγω των αυξημένων short θέσεων να επιχειρεί κίνηση έως τα 1,28 και εν συνεχεία να υποχωρεί χαμηλότερα στα 1,25 αρχικά άλλοι μιλούν και για 1,20 δολάρια ανά ευρώ.
Όμως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο καθαρά.
Οι αγορές τραπεζικών μετοχών από Citigroup, HSBC, Merrill Lynch και Deutsche Bank τις τελευταίες μέρες με παράλληλο κλείσιμο ελεγχόμενα βέβαια ανοικτών short θέσεων δείχνει κάτι που προφανώς δεν μπορεί να υποτιμηθεί.
Στις επόμενες 2 εβδομάδες θα έχουμε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των αμερικανικών τραπεζών και βεβαίως τα stress tests.
Το ερώτημα παραμένει τι θα συμβεί;
Ίσως πρώτη φορά που δεν θα σας δώσουμε καθαρή απάντηση
Οι πιθανότητες είναι 50% με 50% δηλαδή το ΧΑ να κινηθεί προς τις 1250 με 1300 μονάδες που έχουμε με επιμονή υποστήριξη από τον Μάρτιο και να διασπάει τα κρίσιμα τεχνικά σημεία των 1550 με 1570 μονάδων.
Θα εξαρτηθεί από τις επόμενες 2 εβδομάδες λοιπόν.
Αν το θετικό σενάριο επικρατήσει το ΧΑ θα επιδιώξει κίνηση πάνω από τις 1650 μονάδες ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό και πολλοί περιμένουν να αγοράσουν χαμηλότερα.
www.bankingnews.gr