Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στο ΧΑ λόγω αβεβαιότητας για την οικονομία και το spread 07/04/10 - 11:48
Το spread μπορεί να μειώθηκε οριακά σήμερα στις 385 μονάδες βάσης μετά το χθεσινό σοκ και τον καταιγισμό ρευστοποιήσεων ωστόσο το ΧΑ συνεχίζει να κινείται σε πτωτικό έδαφος λόγω της κρατούσας αβεβαιότητας με απώλειες περίπου 0,80% στις 2030 μονάδες.
Οι τράπεζες υποχωρούν λελογισμένα σήμερα με την Εθνική να βρίσκεται οριακά υψηλότερα των 14 ευρώ.
Βραχυχρόνια η Εθνική θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ 13,5 και 15,5 ευρώ.
Η μετοχή της Alpha bank έχει επιδείξει καλύτερη συμπεριφορά ελέω αποτελεσμάτων και μειούμενου χαρτοφυλακίου ομολόγων. Πιθανή κίνηση 6,5 χαμηλό και 7,5 ευρώ υψηλό βραχυχρόνια.
Η Eurobank θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κίνηση 6 με 7,2 ευρώ το επόμενο βραχυχρόνιο διάστημα.
Η Πειραιώς στα 6,50 ευρώ φαίνεται ότι βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τίτλος έχει ταλαιπωρηθεί χρηματιστηριακά δεν αποκλείεται μια κίνηση βραχυχρόνια μεταξύ 5,6 και 6,5 ευρώ.
Η Κύπρου βρίσκεται χαμηλότερα των 5 ευρώ όπου μπορεί εκεί να βρίσκεται το fair value.
Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Κύπρου έχει επιδείξει καλή συμπεριφορά ούσα κυπριακή τράπεζα και διαθέτοντας το υψηλότερο ποσοστό μικρομετόχων στο 62% με 63% περίπου.
Το ΤΤ βρίσκεται στα 3,75 ευρώ και η μετοχή αντιδρά συγκρατημένα μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Aspis bank.
news@bankingnews.gr