neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Άνευρη αντίδραση στο ΧΑ , υποχωρούν τα spreads στις 316 μ.β.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 17, 2010 1:49 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ Ιαν 29, 2010 12:48 pm
Δημοσιεύσεις: 1345
Άνευρη αντίδραση στο ΧΑ , υποχωρούν τα spreads στις 316 μ.β. - Προς δημοπρασία 10ετών ομολόγων

17/02/10 - 12:25

(upd2)Άνευρη άνοδος στο χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές ενώ το spread υποχωρεί προς τις 316 μονάδες βάσης από 327 μ.β. που είχε κλείσει την Τρίτη λόγω επιλεκτικών αγορών από Barclays και Goldman Sachs με μόλις 400 εκατ συναλλαγές στην ΗΔΑΤ. Τα κέρδη των τραπεζών κινούνται μεταξύ 2% και 3% ενώ η Aspis bank ενισχύεται κατά 5%.
Η αγορά ανέμενε προφανώς καλύτερη αντίδραση μετά την πτώση των τελευταίων εβδομάδων, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν διαφαίνεται αλλαγή τάσης στο ΧΑ που παραμένει πτωτικό.Στα ομόλογα το spread υποχωρεί με μικρούς όγκους ενώ θετικά σε κάποιο βαθμό επέδρασε και η επιτυχής δημοπρασία των 15ετών ομολόγων στην Ισπανία όπου οι προσφορές ξεπέασαν τα 12,5 δισ. Σημειώνεται ότι σύτνομα θα υλοποιηθεί δημιοπρασία 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα με εκτιμώμενο επιτοκίο με βάση την σημερινή εικόνα της αγοράς στα 6,5% με 6,6% περίπου.


Νωρίτερα επισημαινόταν ότι αναμένεται αντίδραση σήμερα στην αγορά.
Με αφορμή και την άνοδο των αμερικανικών δεικτών χθες και αλλά των ευρωπαϊκών ίσως καταγραφεί μια άνοδος στο ΧΑ που να δώσει ώθηση μέχρι τις 2000 με 2050 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ήδη η κίνηση της Εθνικής τράπεζας να κλείσει με οριακές απώλειες χθες αλλά και η μεγάλη αντίδραση σε DOW και S&P 500 διαμορφώνουν έστω βραχυπρόθεσμα καλύτερες συνθήκες για μια αντίδραση στο ΧΑ με επίκεντρο τις τράπεζες. Ωστόσο προβληματίζει και η χθεσινή συμπεριφορά των μετοχών της Εθνικής και του ΟΤΕ στις ΗΠΑ όπου έκλεισαν με απώλειες.
Όμως στελέχη χρηματιστηριακών εταιριών θεωρούν ότι ενώ η αντίδραση μπορεί να χαρακτηρισθεί έως και δικαιολογημένη για να συντηρηθεί μια άνοδος στο ΧΑ θα χρειασθούν πραγματικά θετικές ειδήσεις είτε από την οικονομία είτε από το μέτωπο των αποτελεσμάτων.
Είναι ξεκάθαρο ότι η αντίδραση που μπορεί να υπάρξει δεν μεταβάλλει την τάση στο ΧΑ που παραμένει πλαγιοκαθοδική με προοπτική αν δεν μεταβληθούν τα δεδομένα να υποχωρήσει έως στις 1650 με 1500 μονάδες.

news@bankingnews.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr