neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ανάλυση Αγοράς 16/02/2010
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 16, 2010 6:00 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Δεκ 06, 2009 10:37 pm
Δημοσιεύσεις: 1565
Μεσα σε ενα εκρηκτικό περιβάλλον όπου από την μια βαλεται η Ελληνική οικονομία από τους κερδοσκόπους και από την άλλη οι πολιτικές πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα απο την ΕΕ είναι εξωντωτικές , το ΧΑ δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει ανοδικά , ακόμα και με θετικό το κλίμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Βεβαια το ΧΑ εμφανιζει υπερπουλημένη εικόνα όπως και το ευρώ και αργά ή γρηγορα θα αντιδράσει , όμως μέχρι να γινει αυτό οι αγορασμένοι καλο ειναι να κανουν χρήση των παραγώγων και οι βραχυπροθεσμοι ναναι υπομονετικοί.

Στα δικά μας τώρα ο ΓΔ έκλεισε στις 1.866,67 μονάδες στο - 1,71 %, ο FTASE στις 924,76 μονάδες στο - 1,31 % και ο FT40M στις 2.267,62 μονάδες στο - 2,27%.
Σήμερα ο τζίρος και ο ογκος ήταν στα επίπεδα της Παρασκευής αφού εγιναν 33,6 εκ. τεμάχια και 167 εκ. ευρώ ενώ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έγιναν 12.655 futures σειρας Μαρτίου ενώ ο δείκτης φόβου put / call ratio παρεμεινε bullish στο 0,78 αφού ειχαμε για καθε ενα δικαίωμα αγοράς είχαμε 0,78 δικαιώματα πώλησης.
Η λήξη των δικαιωμάτων μας καθιστά επιφυλακτικούς ως προς την ερμηνεία του δείκτη.
Εγιναν αρκετά μετοχικά συμβόλαια με τα περισσότερα σε ΟΤΕ(35.375) , ΕΤΕ(3.089) ΑΛΦΑ(1.271 ) , ΓΕΚ (1.118) .

Πλεον εχουμε απο την πρωτη ωρα σήμα πτωτικό σε ΓΔ και FTASE .Αντιστάσεις οι 1943, 1993 και οι 975 , 990, 1005 αντίστοιχα. Στηρίξεις οι 1791 , 1705 και οι 885 , 870 αντίστοιχα
Χρειαζόμαστε συνεδριαση με μεγαλο τουλάχιστον ογκο για να δούμε και παλι ανοδική αντίδραση.

Στις ΗΠΑ, ο S&P 500 πρέπει να βρεθεί και να παραμείνει άμεσα πανω από τις 1070 για να δούμε μια καλη ανοδική αντίδραση και φαινεται οτι ακομα και εδω δυσκολευεται.
Εξακολουθούν τα ματια ολων στις αγορές να ειναι στραμενα στο αν και πως θα διασωθεί η Ελληνική οικονομία από την ΕΕ, αφού η ανοδος του δολαρίου δικαιολογεί ακόμα και διαλυση του Ευρώ για τα ΜΜΕ.
Προσοχή όμως γιατι το δολαριο ειναι υπεραγορασμένο και απλα βλεπουμε ενα ακόμα bear market rally από το 2001. Οι αναλυτες υπερθεματιζουν για άνοδο του δολαρίου και ειμαστε ακριβώς σε αντιστροφη θέση από ότι τον περασμένο Νοέμβριο!

Πανος Δαντης, DBA,CEFA
Economist, Global Markets
SARROS Securities

Email padantis@yahoo.gr


*τα παραπανω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά ή πώληση μετοχών, ομολόγων και νομισματων.


Για να δώσει ανοδικό σήμα ο ΓΔ θα πρέπει ο ΚΜΟ10 (πράσινη γραμμή) να διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ20 και ταυτόχρονα να διασπαστεί η καθοδική γραμμή τασης (κιτρινη)
Αν αυτο συνοδευτεί και από μεγαλους όγκους συναλλαγών τότε μονο θα μπορούμε να πούμε πως εχουμε δει τα χαμηλά.
Διαφορετικά η πτωτική ταση θα διακόπτεται μονο από αντιδράσεις!


Συνημμένα:
16022010.jpg
16022010.jpg [ 140.63 KiB | 1765 προβολές ]

_________________
*τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM
Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr