neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ανάλυση Αγοράς 07/01/2010
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 07, 2010 6:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Δεκ 06, 2009 10:37 pm
Δημοσιεύσεις: 1565
Ουσιαστική συνέχεια της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν η σημερινή με τα κεφαλαια να επιστρέφουν σιγα σιγά στο ΧΑ αφού το προγραμμα σταθερότητας οπως φαινεται, θαναι οπως το θελουν οι αγορές ενώ εμφανίστηκαν και αγοραστές στην αγορά ομολογων.
Ετσι αν και ξεκινησε η συνεδρίαση πτωτικά οι αγοραστές επιβληθηκαν γρηγορα και ρευστοποιησεις ειχαμε μονο προς το τέλος της συνεδρίασης οταν φανηκε πως οι αγορές των ΗΠΑ ειναι με αρνητικό πρόσημο.
Τελικά ο ΓΔ εκλεισε στις 2.310,11 μονάδες στο + 1,43 % ο FTASE20 στις 1.191,41 μονάδες στο + 1,56 % και ο FT40M στις 2.725,56 στο + 0,78 %.

Εγινε αυξημένος όγκος συναλλαγών , στα 52,6 εκ τεμάχια και 256,35 εκ ευρώ τζίρος στην spot αγορά ενώ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έγιναν 9.985 προθεσμιακά συμβόλαια Μαρτίου., οσα σχεδόν και χθές.
Το Put / call ratio ξαναγύρισε σε bullish και βρέθηκε στο 0,66 είχαμε δηλαδή 0,66 puts για καθε 1 call.

Αυξημένος φυσιολογικά και στα μετοχικά συμβόλαια ο ογκος συναλλαγων με τα περισσότερα να γινονται στους τιτλους των ΕΤΕ(2.047) , MIG (1.997) PEIR(1.308) και ΑΛΦΑ(1.171)

Πλεον εχουμε σήμα long σε ΓΔ και FTASE20 με stop loss 2.189.25 και 1118.69 αντίστοιχα.. Το σημαντικο στοιχειο ομως ειναι πως ειχαμε σήμερα stop loss short σε εβδομαδιαίο διάγραμμα και στους δύο δείκτες αλλά και στις περισσότερες μετοχές του FTASE20. Αυριο με το κλεισιμο θα δούμε αν θα εχουμε πεπιβεβαιωση του stop loss short σε weekly και θα ειμαστε με μετρητά.
Στηριξεις οι 2114 και 2070 και οι 1081 και 1040. Αντιστάσεις οι 2313 (ΚΜΟ 200) και 2480 και οι 1202 (ΚΜΟ 200) και 1311 αντιστοιχα.
Αρα η αγορά ειναι και πανω σχεδον στους ΚΜΟ 200 οι οποιοι αν διασπαστουν καθαρα, με κλεισιμο θα εχουμε ανοδικό σήμα και σε weekly.

Τεχνικά φαινεται οτι το πλαγιοανοδικο σεναριο μαλλον θα επαληθευτεί αν δεν εχουμε βεβαια απο την αγορά ομολόγων εκπληξεις .

Στις ΗΠΑ οι αγορές εκαναν νεα υψηλά και το ιδιο συμβαινει και στην Ευρωπη ενώ οι διορθωσεις ειναι μεσα στο προγραμμα. Οσο βρισκεται πανω από τις 1070 ο S&P η ταση ειναι ανοδική.
Μενει να δούμε αν η βελτιωση των οικονομικών δεικτών θα επεκταθεί και στο πολυ κρισιμο απο καθε αποψη τομέα της ανεργιας , καταρχήν στις ΗΠΑ για να στηριχθούν τα παρόντα επίπεδα τιμών, ενώ και η μεση εταιρκή κερδοφορία αν θα ειναι της ταξης των 75,5 – 77 $.

Πανος Δαντης, DBA,CEFA
Global Markets, Solidus Securities
Email: padantis@yahoo.gr

_________________
*τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM


Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr