neoforum.gr



Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ανάλυση Αγοράς 22/04/2010
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 22, 2010 5:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Δεκ 06, 2009 10:37 pm
Δημοσιεύσεις: 1565
Τα spreads έχουν πάρει την ανηφόρα , και είναι πλέον σε επίπεδα μοναδικά παγκοσμίως, στις 570 μβ, ενώ και τα χειρότερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ μαζί με την αύξηση του ελλείμματος της ευρωζώνης έφεραν πανικό στο ΧΑ και το sell off ήταν φυσικό επόμενο.

Είμαστε σε χρηματιστηριακή εποχή όπου το «αίμα ρέει στους δρόμους» και προεξοφλείτε η χρεοκοπία της Ελλάδος.
Το ερώτημα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει ή όχι, οι απόψεις διίστανται εξάλλου, αλλά αν κάποιες από τις μεγάλες εταιρίες του ΧΑ θα υπάρχουν, αν θα είναι κερδοφόρες και τι προοπτικές θα έχουν..
Επιπλέον σε περιόδους κρίσης ευνοούνται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις….
Και ο τραπεζικός κλάδος προσφέρεται για κάτι τέτοιο!

Τελικά ο ΓΔ έκλεισε στις 1860,76 μονάδες στο - 3,91 %, ο FTASE στις 907,21 μονάδες στο – 4,39 % και ο FT40M στις 2.111,87 μονάδες στο – 3,58 % .
Ο τζίρος και ο όγκος αυξήθηκαν αρκετά , αφού έγιναν 185,3 εκ. ευρώ και 65,7 εκ τεμάχια , ενώ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έγιναν 16.957 προθεσμιακά συμβόλαια Ιουνίου, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος!

Ο δείκτης φόβου put / call ratio παραμένει αισιόδοξος , αφού βρέθηκε στο 0,49 δηλαδή για κάθε ένα δικαίωμα αγοράς τα μισά σχεδόν δικαιώματα πώλησης.
Είναι φανερό ότι και οι traders στο ΧΠΑ αναμένουν αντίδραση αφού και η αγορά είναι υπερπιεσμένη αλλά και τα spreads είναι σε εξωφρενικά επίπεδα αφού σίγουρα δεν μπορεί να φοβίζει η Ελλάδα περισσότερο από το κατεστραμένο ΙΡΑΚ…

Είχαμε αυξημένους όγκους στα μετοχικά συμβόλαια με τα περισσότερα σε ΕΤΕ(7.190) ,ΑΛΦΑ (1.786), ΜΙΓ (1.748), και ΕΥΡΩΒ(1.718)

Παραμένουμε με πτωτικό σήμα σε ΓΔ και FTASE με stop loss short τις 1975,05 και 972,9 μονάδες αντίστοιχα
Αντιστάσεις οι 1.976, 2.095 και οι 945 και 975 αντίστοιχα. Στηρίξεις οι 1.871, 1.791 και οι 895, 885 αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, στον S&P 500 εξακολουθούμε να είμαστε με ανοδικό σήμα όσο βρίσκεται πάνω από τις 1167 . Stop loss οι 1.172 Προς τα πάνω, η αντίσταση είναι οι 1.200 και 1.245 μονάδες. Στηρίξεις οι 1167 και 1140.

Πανος Δαντης, DBA,CEFA
Economist, Global Markets
SARROS Securities

Email padantis@yahoo.

Στηρίξεις οι 1831, 1793 και μετά τα χαμηλά Μαρτίου.

Εξακολουθεί να δίνει πτωτικό σήμα ο Stochastic και o SAR Parabolic ενώ δείχνει να μην κρατάει η τελευταία γραμμή άμυνας για τους long , δηλ. η ανοδική γραμμή τάσης σε ημερήσιο. Έτσι τα προηγούμενα χαμηλά του Φεβρουαρίου, όπως είχαμε τονίσει, είναι πολύ κοντά.


*τα παραπανω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.


Συνημμένα:
22042010.JPG
22042010.JPG [ 258.57 KiB | 1616 προβολές ]

_________________
*τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπες ή συστάσεις για αγορά , πώληση ή διακράτηση μετοχών, ομολόγων, παραγώγων και νομισμάτων.

Dr. Πάνος Δάντης, DBA,CEFA,CAM
Κορυφή
 Προφίλ  
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 1 Δημοσίευση ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr