neoforum.gr

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 105 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρέπει να σας προειδοποιήσω…
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 13, 2009 9:55 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Το σχόλιο μου περί αντιστάσεων της ΜΑΡΦΒ ήταν για να ακούσω τοποθετήσεις από τους γνωρίζοντες τεχνική ανάλυση. Εμένα προσωπικά ως μακροπρόθεσμο επενδυτή με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Όταν έχω χρήματα και πιστεύω ότι μια μετοχή είναι στο -75% από το ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ της ΚΑΙ δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα που να δικαιολογεί την πτώση της (πρόστιμα, ζημιές, κλπ κλπ), και τα θεμελιώδη της φαίνονται υγιή τότε την αγοράζω και δεν ασχολούμαι για 2-5 χρόνια με τις διακυμάνσεις της.

Προς το παρόν δεν χάνω γιατί την αγόρασα στο 1,65. Δεν πούλησα να "παντελονιάσω" διότι δεν είμαι trader! Τις αγοράζω με ορίζοντα διετίας. Μήπως διαφωνεί κανείς ότι σε 2 χρόνια από σήμερα θα έχει πολύ παραπάνω από 1,65 ευρώ? Την ΚΥΠΡ την έχω με 2,27. Να την πουλήσω που? Στα 3? στα 4? Για ποιο λόγο? Για να ψάχνω πάλι που θα σταματήσει η διόρθωση και άντε πάλι από την αρχή? Αφού τις πήρα για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Αποκλείεται ένας βραχυπρόθεσμος επενδυτής να νικήσει (να του πάρει χρήματα) από έναν μεσοπρόθεσμο αν ο τελευταίος ακολουθεί κάποιος στοιχειώσεις κανόνες στις αγορές του. Τα χρήματα που κερδίζετε τα κερδίζετε είτε από ανθρώπους που επενδύουν με δανεικά είτε από άλλους βραχυπρόθεσμους που προσπαθούν να πιάσουν την τάση. Μεταξύ σας τρώτε τις σάρκες σας.

Ερώτηση: Πιστεύεις ότι όσο καλό trading και αν κάνει κάποιος "που δεν έχει πνεύμα 1999" μπορεί να νικήσει το μεγάλο μου όπλο που είναι ο χρόνος? Εγώ δεν ζω από τις μετοχές και τις αγοράζω με άλλη φιλοσοφία. Λοιπόν οι διαφορές των τιμών που προέκυψαν αυτήν την άνοιξη (είτε 1,5 είτε 2,2) θα έχουν μικρή αξία μετά από 2 χρόνια. Εκτός και αν πιστεύει κάποιος ότι η κεφαλαιοποίηση της ΚΥΠΡ θα μείνει περί των 2 δις με κέρδη φέτος 300-400 εκ και της ΜΑΡΦΒ στο 1,5 δις με κέρδη περί των 200 εκ φέτος. Ή αν πιστεύει ότι η κρίση αυτή θα διαρκέσει παγκοσμίως καμιά 10ριά χρόνια ή ότι η ανάπτυξη δεν θα προέλθει μέσω τραπεζών?

Όσο για τα ειρωνικά σχόλια περί 1999, δεν αξίζουν απάντησης. Διότι αν είστε επαγγελματίες του χώρου θα έπρεπε εσείς να προφυλάξετε τον αδαή μέσο άνθρωπο που ήθελε να κερδίσει χρήματα από την μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ή όταν θέλει ο μέσος Έλληνας να κερδίσει είναι άπληστος ενώ όλοι οι traders που προσπαθούν μια τεθλασμένη γραμμή ανόδου ή καθόδου να την ευθειάσουν δεν έχουν ως σκοπό το κέρδος και την απληστία?

Να είστε καλά! Καλά κέρδη...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 13, 2009 10:56 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

Στις 9-Απρ-2009 ο φίλος michael έγραφε σ'αυτό το forum σε άλλο thread...
michael έγραψε:
Νομίζω πως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι άλλο θα δούμε προς τα κάτω...Αλλά τι άλλο θα δούμε προς τα πάνω.

Ας δούμε και το 11...και τι να λέει αν τελικά είναι ανακάμψουν οι αγορές και πάνε για άλλα...

Είτε είσαι αγορασμένος στο 11...Είτε στο 15... στο 45 σίγουρα θα κάνεις πάρτυ :!:

Και σήμερα 13/5/2009 γράφει...

michael έγραψε:
Η νοοτροπία του 99 .... 89... και πάει λέγοντας.

Υπήρχε , Υπάρχει και θα Υπάρχει...

Πολύ απλά γιατί πρέπει να υπάρχουν Χαμένοι! :)

Τα συμπεράσματα είναι προφανή.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 13, 2009 11:00 pm 
Χωρίς σύνδεση

φιλτατε το να αγοραζει και να διακρατει καποιος οποιοδηποτε προιον ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 13, 2009 11:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

alonedriver έγραψε:

Τα συμπεράσματα είναι προφανή.

Ποια είναι τα προφανή συμπεράσματα που βγάζετε από τα γραφόμενα?

Προσωπικά συμφωνώ με την άποψη σας για διακράτηση (αν έχω καταλάβει καλά) αλλά προσπαθώ να το κάνω εκ του ασφαλούς...όσο μπορώ (γιατί τα 2-3 χρόνια τα θεωρώ λίγα... 5-15 είναι καλά)

Αν έχετε διαβάσει το ιστορικό των μηνυμάτων μου ίσως έχετε καταλάβει ποιος είναι ο στόχος μου.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2009 11:04 am 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

μαρινης έγραψε:
φιλτατε το να αγοραζει και να διακρατει καποιος οποιοδηποτε προιον ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Να το δεχτώ αυτό που λέτε αλλά που το βασίζετε? Έχετε κάποια επιχειρήματα? Συγγνώμη αλλά δεν δέχομαι "αξιωματικές" τοποθετήσεις (π.χ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ).

Οι χειρότεροι πελάτες των χρηματιστών είναι οι μεσομακροπρόθεσμοι επενδυτές... διότι έχουν τις λιγότερες απώλειες και τα λιγότερα έξοδα προς τις χρηματιστηριακές λόγω:
1. Υπόκεινται σε μικρότερες ψυχολογικές διακυμάνσεις και σε πολύ μικρότερες συναισθηματικές επιρροές απ' ότι στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις. Ευκολότερα επιτεύξιμοι στόχοι.
2. Σχεδόν μηδαμινές απώλειες λόγω σπάνιων κινήσεων και εξόδων συναλλαγών.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν λέω να πάρεις μια μετοχή και να μην ασχολείσαι ποτέ. Αλλά να την κοιτάζεις ανά μήνα και να την κινείς ανά 2-3 χρόνια ίσως και λίγο παραπάνω νομίζω ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τους μη επαγγελματίες.

Εξαίρεση αποτελεί η εποχή 1973-1983 που για ειδικούς λόγους που δεν είναι επί της παρούσης ίσως ήταν καλύτερο να κοιτάς τη μετοχή σου σε ετήσια βάση και όχι διετίας και πάνω.

Εγώ και πάλι σας εύχομαι καλά κέρδη...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2009 1:11 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΠΛΑ.Εχετε πληρωσει το συνολο της αξιας και σας απαγορευουν και να εκμεταλευτειτε τις διακυμανσεις και τα οποια κερδη σας ειναι λογιστικα μεχρι να κανετε την πραξη πωλησης. ΕΝΩ με την επιμισθια αγορα η πωληση χρησιμοποιειτε μονον το 1/50 των χρηματων σας και επιπροσθετα μπορειτε να πουλησετε η να αγορασετε οποτεδηποτε καταβαλλοντας αμεσα η σας καταβαλλουν αμεσα την διαφορα χωρις να εχει μεσολαβησει η αντιστοιχη πραξη αγορας η πωλησης και εχετε απεριοριστο χρονικο οριζοντα και δεν καταβαλλετε προμηθειες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2009 1:15 pm 
Χωρίς σύνδεση

τιμη στόχο τωρα στην διορθωση ;

επισης και στην ΚΥΠΡ.

το λεω επειδη εχουν υπεραποδόση στην ανοδο και νομιζω θα υπεραποδώσουν και στην πτωση

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2009 3:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Να απαντησω εγω εδω..Η κυπρου αγοραζεται ανετα σημερα στα 3.80 με τιμη στοχο,πανω απο 4.30 την Πεμπτη 21 που κοβει μερισμα
και η ΜΑΡΦΒ στα 2.15 με τιμη στοχο την γνωστη ζωνη 2.30-2.50

Κατα τα αλλα αγαπητε φιλε.ΣΕΒΑΣΤΕς οι τακτικες ολων

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2009 3:52 pm 
Χωρίς σύνδεση

verdadeiro έγραψε:
Να απαντησω εγω εδω..Η κυπρου αγοραζεται ανετα σημερα στα 3.80 με τιμη στοχο,πανω απο 4.30 την Πεμπτη 21 που κοβει μερισμα
και η ΜΑΡΦΒ στα 2.15 με τιμη στοχο την γνωστη ζωνη 2.30-2.50

Κατα τα αλλα αγαπητε φιλε.ΣΕΒΑΣΤΕς οι τακτικες ολων

ευχαριστω
και άρα με το παραπάνω θεωρείτε λάθος κατευθυνση την σκέψη μου.

δεν θεωρείτε ομως οτι εστω και εαν ειναι για πανω το χρηματιστηριο πρεπει να διορθωσει;

και περισσοτερο καποιες που εχουν υπεραποδόσει;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 14, 2009 4:43 pm 
Χωρίς σύνδεση
Επώνυμος Χρήστης
Επώνυμος Χρήστης
Άβαταρ μέλους

Φιλε μου,τα σημερινα κλεισιματα ,,ΕΙΔΙΚΑ της Κυπρου,σου εδωσαν το στιγμα της σκεψης μου..

Την Πεμπτη 21 με βαση παλι το δικο μου σκεπτικο την πουλαμε,στην ζωνη που σουγραψα

Οσο για συνολικοτερα για τα Χρηματιστηρια,αυριο στα λημερια μου,θα φανερωσω τις δικες μου ταπεινες σκεψεις για την συνεχεια

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 105 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: